Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Decki,
Go kupiv pred dve Godini , do denes nemalo potreba da gi tocam.
Ima HRC 62 i seci kako Lud ednostavno da ti e strav da go drzhish v raka.

35€ od AliExpress i do den denes ne zazhaliv shto go kupiv odlicna i prefineta izrabotka so ubavi Details i idealna ramnotezha.
Prosto covek da ne veruva deka e od China.

Materijalot e 10Cr15CoMoV

Прегледај го приврзокот 397442

Прегледај го приврзокот 397443

Прегледај го приврзокот 397444
На сечивото пишува 60 +/- 2. Со други зборови некаде измеѓу 58 и 62.
Убав нож.

На сечивото пишува 60 +/- 2. Со други зборови некаде измеѓу 58 и 62.
Убав нож.

Ja pobarav stranata i ako nekoj ima interesi neka ja razgleda,

Decki,
Go kupiv pred dve Godini , do denes nemalo potreba da gi tocam.
Ima HRC 62 i seci kako Lud ednostavno da ti e strav da go drzhish v raka.

35€ od AliExpress i do den denes ne zazhaliv shto go kupiv odlicna i prefineta izrabotka so ubavi Details i idealna ramnotezha.
Prosto covek da ne veruva deka e od China.

Materijalot e 10Cr15CoMoV

Прегледај го приврзокот 397442

Прегледај го приврзокот 397443

Прегледај го приврзокот 397444
Damaskus celik vo sendvic izvedba. Dobar izbor edino mene ne mi se bendisuva toa sto im e zalepen kineskiot brending na nozo...Neli mozes da go istrugas nekako? :) Inaku dobri se ovie a isto dobri se i pakistanskite nozevi...Ama mene me napadnaa za vg10 damaskus celiko i za pakistanskite damaskus nozevi deka ne bile dobri i kvalitetni :) Demek pokvalitetni bile nozevite vo "srceto na evropa..." Ednostavno za 40 dolara noz super kvalitet nemoze covek da se pozale...Bez razlika dali e laminiran damaskus ili damaskus od pakistan. Extra e za taa para! 40 dolara samo tolku ni kosta smatkata za struja vo makedonija.

Damaskus celik vo sendvic izvedba. Dobar izbor edino mene ne mi se bendisuva toa sto im e zalepen kineskiot brending na nozo...Neli mozes da go istrugas nekako? :) Inaku dobri se ovie a isto dobri se i pakistanskite nozevi...Ama mene me napadnaa za vg10 damaskus celiko i za pakistanskite damaskus nozevi deka ne bile dobri i kvalitetni :) Demek pokvalitetni bile nozevite vo "srceto na evropa..." Ednostavno za 40 dolara noz super kvalitet nemoze covek da se pozale...Bez razlika dali e laminiran damaskus ili damaskus od pakistan. Extra e za taa para! 40 dolara samo tolku ni kosta smatkata za struja vo makedonija.
Da, sendvic so 71 list , kineski celik shto e kopija na japonskiot VG10, ne fajca rjga,drzhi secivo, i e mnogu cvrst no sepak elasticen taka da izdrzhuva i potvrdi neshta da se secat. Inace izmislen e zatoa shto japoncite dolgi godini imaja zabrana za izvoz na VG10.

A toa so srceto na evropa ne si go razbral dobro. Beshe kazhano vo smisla deka rabotnata raka e mnogu skapa. Dobar kovac ovde za saat rabota naplajca 120-150€.
Pa zatoa i nozhevite na krajot se skapi, a ne deka se podobri od Pakistanskite.

I kako i sekoja racna rabota, kvalitetot zavisi od majstorot i ljubovta shto ja stava vo proizvodot.

Pozdrav

Da, sendvic so 71 list , kineski celik shto e kopija na japonskiot VG10, ne fajca rjga,drzhi secivo, i e mnogu cvrst no sepak elasticen taka da izdrzhuva i potvrdi neshta da se secat. Inace izmislen e zatoa shto japoncite dolgi godini imaja zabrana za izvoz na VG10.

A toa so srceto na evropa ne si go razbral dobro. Beshe kazhano vo smisla deka rabotnata raka e mnogu skapa. Dobar kovac ovde za saat rabota naplajca 120-150€.
Pa zatoa i nozhevite na krajot se skapi, a ne deka se podobri od Pakistanskite.

I kako i sekoja racna rabota, kvalitetot zavisi od majstorot i ljubovta shto ja stava vo proizvodot.

Pozdrav
Mislam se i jas da go poracam ama de probaj toa etikata brendingot na nozot dali moze da se ostrane? Mene nogu mi e ruzno taka koga e nesto brendirano na seciloto od nozot..Turn-off mi e za kupuvanje :)

Mislam se i jas da go poracam ama de probaj toa etikata brendingot na nozot dali moze da se ostrane? Mene nogu mi e ruzno taka koga e nesto brendirano na seciloto od nozot..Turn-off mi e za kupuvanje :)
:) samo ce vidam dali e kako pecateno ama nema da go vadam!
Mene ne mi smeta:rolleyes:
Utre povejce

:)

vpIUiPr.jpg

5lMgrTR.jpg

m4enTmQ.jpg

Kephart
4bXVo6Z.jpg

zjieIIM.jpg

CA1Pqlx.jpg

7Wga6f4.jpg

QFtj1b9.jpg

Последно уредено:
Dali nekoj ima iskustvo so preklopnite bajoneti za AK 47 ? Za bushcraft mi e namenata ,ednostavno da se najde vo planinarskiot ranec.

Dali nekoj ima iskustvo so preklopnite bajoneti za AK 47 ? Za bushcraft mi e namenata ,ednostavno da se najde vo planinarskiot ranec.
Nemam iskustvo bas so toj bajonet, ama gi imam videno po pazarive, toa se kineski gluposti. Preklopen noz ne e za bushcraft. Moja preporaka e nekoja Mora

Последно уредено:
Pisuva deka materijalot na secivoto e 440c,sto i ne e taka loso neli ?
440c е просечен нерѓосувачки челик, ама прашање е дали е навистина тој. Како што ти пишав, не вреди тој нож. Барај некој фиксен со карбонско сечиво за таа намена.

440c во денес не е ништо посебно.
За бушкрафт земи си мора. Нема да се офајдиш за бушкрафт ниту со далеку поскап и поквалитетен преклопњн нож.
Преклопниот за низ град е таман, за во природа добар фиксен нож е незаменлив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom