Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 25.721
- Поени од реакции
- 33.960
Ај биди озбилен. Израел сакал „да ги научи лекција“? Глеј што се дешава на Западниот Брег каде нема ни Хамас ни вооружен бунт. Реалноста е дека Изреал сака да си го исчисти ѓубрето, пардон етнички да ги исчисти Палестинците од Палестина... Дека притоа поголемиот дел од нив ќе заврши во Европа, во тоа практично и нема сомнеж. Луѓето од Европа секако не сакаат тоа да се случи, ама се случува и ќе се случи затоа што волјата на луѓето никој не ја есапи. Како што гледаме со последниве децении форсирана емиграција и тоа од културно целосно некомапатибилни етникуми. Сето тоа додека спречуваат емиграција од преостанатата источна Европа (посебно од словенските држави, и посебно Украинците чии избеглици се повеќе дури и им ги враќаат дома во матичната држава).Ке дојдат ако ги прибериме. Тоа зависи од нас не од муџите. Но и не мислам дека ке им се дозволи да бегаат кон европа, ке си останат во Газа до дека не им дојде умот. А после лекцијата која ке им ја одржи Израел, може и од нив да биднат луѓе.
Освен тоа, имаш и вакви пикантерии од тези (кои за воља на вистината и не се далеку од реалноста, само го игнорираат крајниот фактор во хиерархијата на манипулатори).
In Depth: How Israel Created the European Refugee Crisis
The world has looked on with shock and horror at the Jewish bombardment of innocent civilians in Palestine over the last few days. Apparently even Israel thinks their actions are indefensible, since on May 15th, the Israel Defense Forces (IDF) destroyed a building housing the Associated Press (AP) a
nationaljusticeparty.com
Автоматски споено мислење:
Чисто да покажам каков буљаш си, дека не ги коментираш аргументите туку ги дискутираш дискутантите. Постои име и термин за таа „пракса“.
Автоматски споено мислење:
после лекцијата која ке им ја одржи Израел...
Последно уредено: