Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Ne znam kako e dojdeno do ovoj moment ama ova gubre 30 godini samo nesto se zali a toj toj sto celo vreme se zakanuva “ ako ne se napravi vaka/taka moze da dojde do narusuvanje na odnosite” I ne znam sto. Bravo za direktorov, toa gubre ne treba ni da go vikaat tamu a ne sekoj 2 nedeli e gostin pa uste bil diskriminiran.
Автоматски споено мислење:

Kako dojde do situacijava, sto bese problemot ?
Му набаци на водителот на емисијата дека ги спомнува само албанските политичари-националисти, а за тие од ВМРО (индирекно го спомна Антоњо) и Левица дека не ги спомнувал како националисти

после тоа се вмеша Мирчевски во одбрана на водителот

Ne znam kako e dojdeno do ovoj moment ama ova gubre 30 godini samo nesto se zali a toj toj sto celo vreme se zakanuva

Ескалирала ситуацијата очигледно. Рамадани почна да го кара водителот дека не реагирал со критика на глупи анти-албански реторики кога ги пласирал некој македонски политичар од екстремната десница во емисија и од таму целата дискусија појде надолу кон зајача дупка.

На крај кулминираше со тоа што, директорот на Канал 5, Мирчевски, се јави директно у студио да го одбрани водителот и да го натера Рамадани да му се извини, али овој почна напаѓачки и Мирчевски повика за прекин на емисијата.

Тежок кластерфак на и онака емисија со ниско ниво на конструктивна дискусија како и секогаш.

Како и да е, реално, Рамадани згрешна со тоа што го нападна водителот. Ниту самиот тој водител, ниту пак Канал 5 како телевизија не индицира некаква си анти-албанска реторика.

Тоа што имаат најчесто глупави мизерни гости од типот на Сотир Костов, Јанко Бачев и Сашо Тасевски тоа е друг проблем.

...овчар останува овчар ама со купена диплома, за разлика од чесниот овчар што ја работи својата работа.
...во секојдневен живот се среќавам со вакви како Рамадани, кои на функции преку партиски безконкурсно, без психолошки тест поставени шират иредентизам, шовинизам, а што е најлошо ги учат младите генерации на тоа, наместо други човекови вредности и квалитети.
...сите живеат од партија и од државна цицка, неспособни, неедуцирани, нецивилизирани, ако ќе ги нема државните функции и буџетарски плати сите ќе пропаднат, оти IQ им е невидено ниско, студенти не знаат да пишуваат ,,латиница,, погледнете им го ракописот и ќе ви биде јасно.
...нема Албанци, сите се Македонци од албанско потекло, зошто во странство се преставуваат како Македонци? зашто не кажува ,, јас сум Албанец?" затоа што никој нема да го есапи!

Последно уредено:
Sve e ova maslo na Apasiev i Krmov.
Oni dvajca im gi blokiraa zakonskite subvencii za mediumi i sozdadoa plodna pocva za sudir na vladata so mediumite.
Znaci samo za bejla se u parlament!

...што бидна?
Финансова влезе во Лотарија .

Ескалирала ситуацијата очигледно. Рамадани почна да го кара водителот дека не реагирал со критика на глупи анти-албански реторики кога ги пласирал некој македонски политичар од екстремната десница во емисија и од таму целата дискусија појде надолу кон зајача дупка.

На крај кулминираше со тоа што, директорот на Канал 5, Мирчевски, се јави директно у студио да го одбрани водителот и да го натера Рамадани да му се извини, али овој почна напаѓачки и Мирчевски повика за прекин на емисијата.

Тежок кластерфак на и онака емисија со ниско ниво на конструктивна дискусија како и секогаш.

Како и да е, реално, Рамадани згрешна со тоа што го нападна водителот. Ниту самиот тој водител, ниту пак Канал 5 како телевизија не индицира некаква си анти-албанска реторика.

Тоа што имаат најчесто глупави мизерни гости од типот на Сотир Костов, Јанко Бачев и Сашо Тасевски тоа е друг проблем.
lol. демек Рамадани влегол кај што не припаѓа, кај што све мизерни гости примаат па таков е и урнекот на емисијата. Иначе он не од нивни калибар. Он е господин човек, со монокл и цилиндар.

скриј се и покри си го лицето

...да додадеме и малку Вегета на сето тоа!
  • „Тука сме за да појасниме дека тендерската документација е подигната од страна на домашните компании, со цел да се провери содржината на истата, која воедно се потврди дека е идентична со Јавниот повик на Државната лотарија кој јасно ги дискриминира домашните лиценцирани компании. Подигнувањето на тендерската документација ги потврди нашите убедувања дека станува збор за наместен Јавен повик наменет за странски однапред договорени компании.“- истакна Васко Илијевски, претседател на АСОМ."
...избори идат, сега што ќе се укради ќе се укради , последен воз за политичарите со легална пљачка и диструкција на македонското општество.

lol. демек Рамадани влегол кај што не припаѓа, кај што све мизерни гости примаат па таков е и урнекот на емисијата. Иначе он не од нивни калибар. Он е господин човек, со монокл и цилиндар.

Измет Рамадани ја објави иницијативата за федерација на албанија, косово и Македонија но он е умерен албанец :LOL: албанците се директна закана кон опстанокот на државата, македонскиот народ и нација и крајно време е да се престане да се занимаваме со нив а да си ја зачуваме државноста и нацијата.

Рамадани ниту е уредник ниту директор у канал5 а ниту е у совет за етика во медиумите па да дели памет на новинарот како треба да води и на која изјава како треба да реагира.
Водителот требаше да го праша дали некој македонец може да оди во некоја албанска емисија и да изиграва уредник и да им држи предавање како треба да се води емисијата и на кои изјави треба да реагира водителот а на кои не треба да реагира.
Дегутантно е веке таа глума на жртва која шиптараната ја изведува децении наназад.Имаат универзитети на албански,вице премиер,министер за надворешни,уставни судии а Рамадани се жали како пред дваесет години некој бил против педагошки на албански:facepalm:.

Последно уредено:
Дегутантно е веке таа глума на жртва која шиптараната ја изведува децении наназад.Имаат универзитети на албански,вице премиер,министер за надворешни,уставни судии а Рамадани се жали како пред дваесет години некој бил против педагошки на албански:facepalm:.
Go imam slusano moronov nekolku pati, tipov e nadvor od realnosta, lupa gluposti sto se slucuvale pred 30 godini a za negovite nikako zbor da kaze sto ne se mrdnati od mrtva tocka.

Go imam slusano moronov nekolku pati, tipov e nadvor od realnosta, lupa gluposti sto se slucuvale pred 30 godini a za negovite nikako zbor da kaze sto ne se mrdnati od mrtva tocka.
Се приучуваат од блгарчетата за на крај да ја обвинат македонија дека е националистичка по примерот на русија, а нивниот фашизам е возвишение, затоа јас мислам дека и многу многу не треба да им паѓаме на овие финти, едноставно нека се прават жртви и онака тоа го прават 30 години. Нашите 5 минути допрва ќе дојдат.

Зошто би си го покрил лицето ?
Да бидеме на чисто, да го викнеш на емисија Сотир Костов, замисли кај што емисијата се вика Само Вистина, тоа е театар.

Што биде дечки, ќе ги праеме ли уставните измени ? Или ќе му ги оставиме на Мицкоски да ги прави у 2024 :D?

Или ќе оставиме на Апасиев да ни направи патишта со кредитите од Кина хехехехе.

Зошто би си го покрил лицето ?
Да бидеме на чисто, да го викнеш на емисија Сотир Костов, замисли кај што емисијата се вика Само Вистина, тоа е театар.

Што биде дечки, ќе ги праеме ли уставните измени ? Или ќе му ги оставиме на Мицкоски да ги прави у 2024 :D?

Или ќе оставиме на Апасиев да ни направи патишта со кредитите од Кина хехехехе.
Ustavni izmeni ne smee da ima posebno ne sega, cisto kako lekcija za gospodava od DUI, da ne si zemaat za pravo da potpisuvaat sto ke im tekne pa posle da davaat izjavi “sme zele obvrski” bla bla, ne se zemaat obvrski sto ne mozes da ispolnis, za sega da izleguva nekoj moron ko Ramadani i da se zakanuva.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom