Блам држава

Опааа, време е за карантин за да ги намалеме жртвите од сообраќајките.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Morav da se uklucam radi temava, privatno vo slobodno vreme imam svoj ploven objekt i rabotam kako plus rabota turi vozam po Ohridsko ezero... Sega vozma devojcina mladi albancinja od Tetovo, pred to isto deca od tamu, dali e mozno nikoj od niv da ne znae Makedonski ? Koe ne postovanje na drzavata kade zivees. Kulturni deca bea i ednite i drugite to se ok, ama od 20 deca tocno 2 zboruvaa makedonski ito odvaj zbor po zbor. Pu ti ebam drzavata...

Morav da se uklucam radi temava, privatno vo slobodno vreme imam svoj ploven objekt i rabotam kako plus rabota turi vozam po Ohridsko ezero... Sega vozma devojcina mladi albancinja od Tetovo, pred to isto deca od tamu, dali e mozno nikoj od niv da ne znae Makedonski ? Koe ne postovanje na drzavata kade zivees. Kulturni deca bea i ednite i drugite to se ok, ama od 20 deca tocno 2 zboruvaa makedonski ito odvaj zbor po zbor. Pu ti ebam drzavata...

Што те зачудува ако шќиповите не знаат и не зборуваат Македонски јазик? Па кој од нив ја прифаќа „нашата земјата„ за своја држава, кога е општо познато дека за нив Макоднија е само предмет за освојување?

Неприфаќањето на јазикот на државата во која живеат не е „од вчера„, оти истото тоа го чинеа и во Федерацијата, живеејќи каменовековен изолиран племенски живот...

ако се прерачунаш малку....третина од чаршијата ти е купена, па следното ориѓани се на мака(после нас кичевчаните, пред тоа Гостивар, Тетово)

МВР слабо ги заштитувал криминалците, ама само тој што е партиски рекетар и донатор, инаку дилер , а инаку и убиец, Вуиќ му средил на времето да лежи само 2 години за убиство, па му се пофали Вуиќ на Ефто во емисија за тоа, уште пред 7 години...
Се потсетив го видов дека му е бранител на Зекири
Патем НИТУ ЕДЕН МЕДИУМ НЕ ПИШУВА зошто НЕМА ПРАВНА РАЗВРСКА за случајот ЈАНУШЕВ, а убиецот САМ се врати и е во Шутка, а организаторот е тука и се вози со блиндирана кола а не од страв од фамилијата на убиениот ТУКУ од конкурентските нарко Дилери..
Правна Држава у пичку матер, а амбасадите на ЕУ главите во ПЕСОК ко Ноеви, важна и приоритетна била Блгаризацијата
Успат имааше пред неколку години дека и еден друг партиски Рекетар и убиец, избеган во странство ПООДАМНА, АМА слабо го бараме, Аце Циганот, е Сликан од надзорна камера во МВР како ПРОДОЛЖУВА пашапорт
А може и тој си ДОБИЛ ТУЃ, лажен Идентитет, нели имаше АФЕРА за Кражби на идентитети , а која заврши со минимални казни за неколку ШАЛТЕРУШИ во МВР, а Амбасадите од ЕУ и демократскио Запад и за тоа Главите во Песок..
Абе Блгаризација е најбитна, заеби се друго :facepalm:

Колку е бедно цел живот да бидиш партиски војник.Знам такви шо уште се надеваат на вработување на државно.Со години да дремат по штабови му ги лижат на прецедателот на штабот и пак да не ги вработуваат на државно.Колку бедно поминат живот.

[/QUOTE]
Колку е бедно цел живот да бидиш партиски војник.Знам такви шо уште се надеваат на вработување на државно.Со години да дремат по штабови му ги лижат на прецедателот на штабот и пак да не ги вработуваат на државно.Колку бедно поминат живот.

Зарем е мала работа да бидат:

1. Скопје - хигиеничари и магационери во Соравија на Дрин, откаде ќе може да ја гледат 50-ката како поминува под ГТЦ.

2. Куманово - хигиеничари и болничари во трите здравствени центри, со кои раководат Албанци.

(Министерството за здравство раководено од министер Фатмир Меџити пред само еден месец ја назначи за в.д директор д-р Биљана Ивановска која е вработена во болницата како психолог по општа психологија.

За само еден месец истата е разрешена и на нејзино место е именуван д-р Фати Џемаили, уролог во болницата.
Така со оваа смена Албанци се директори на сите големи државни здравствени установи во градот. Кадри на ДУИ веќе раководат со Центарот за јавно здравје и Здравствен дом Куманово.).

3. Тетово - вработување во дирекција на Југохром како било што, плус индивидуални чистачи на диви депонии.

4. Гостивар, Маврово, Ростуше и околината - истерувачи на мечки.

5. Кичево - кондуктери во МЖ.

6. Дебар - ловци на дрвокрадци.

7. Струга - заплашувачи на улични кучиња.

Малку ли е оваа палета на работни места што безидентитeтскиот СмрдС им ја нуди на нивните членови? Каде ќе најдат подобро?

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 395529

На што дрога е мисиркава бе? Има ли еден нормален во таа погана партија? Еден да речеш еве овој е при здрав ум и разум.

Oва не е наменето за мене и тебе, туку за Неџат, Шарпшутер и ним сличните.

1698235095052.png

1698235793069.png

1698236032999.png

Плус:

- немање учебници за ученици во основно образование
- практички мртов патнички железнички сообраќај
- меѓуградски автобуски сообраќај, со неколку исклучоци, прилично редок и скап, при тоа неколку градови воопшто немаат линии до Скопје
- катастрофален здравствен систем
- тотална централизација во Скопје

Последно уредено:

Имаме неофицијални податоци за носење кучиња во Струмица со комбиња од Тетово и Гостивар и камион со сина церада со непознати регистарски таблички. Затоа апелирам до граѓаните секој ваков случај да го евидентираат и фотографираат и да ни помогнат во пронаоѓањето на сторителите, изјави Сузана Стојкова, директорка на Стационарот за бездомни кучиња „Лајка“ во Струмица.
Ми се допаѓа односот на Тетово и Гостивар кон каурскиот град кој ни го донесе ено опшесфо за сите. Нека чуствуваа тој град без автохтони дел од придобивките на ено општфо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom