Вработување во агенција Венерас

• Креатор на темата Креатор на темата nate27
  • Време на започнување Време на започнување
Е добро де, може сака да заштеди човекот? Што му се накурчи не ми е јасно? Ако ти е ОК на тебе терај си.
Ne mu se nakurciv ni 1%>
Samo ne mozham da citam koga treskaat gluposti i mu gi zamajuvaat ocite na narodov shto ima maka i prashuva seriozno.

Toj kaj ofi i shto pravi ne me tintari ne mi e ama ic galje.

Кои факти, да одам по ресторани и продавници да сликам цени на пица и тоблероне? :ROFLMAO: Озбилно ли мислиш дека ќе се расправам со член на генерација шо уништи држава која беше регионална сила?

Јас си го реков моето од лично искуство, ти само погодуваш од рекла-казала муабети. Најверојатно роднини те лажеле оти нејќеле да те носат тука.

Германија е одлична дестинација за Афганистанци, Сиријци, Турци, Балканци. Швајцарија е одлична дестинација за Германци (колку Швајцарци се преселиле во Германија, а колку Германци во Швајцарија?).

Германија беше некогаш, сега веќе не е...споредбите правете ги со Словенија, Полска итн. Утре да се разбудам пак како 20-годишен да бирам каде да живеам, попрво би ја избрал Полска. Швајцарија, Финска, Норвешка, Данска се друга категорија.

Кои факти, да одам по ресторани и продавници да сликам цени на пица и тоблероне? :ROFLMAO: Озбилно ли мислиш дека ќе се расправам со член на генерација шо уништи држава која беше регионална сила?

Јас си го реков моето од лично искуство, ти само погодуваш од рекла-казала муабети. Најверојатно роднини те лажеле оти нејќеле да те носат тука.
Ubavo ti pishav i ubavo me razbra,
Pishi cena na Pristoen stan, osiguranje na kola, Lekar, zabolekar poseta, odbij od Platata penzisko i zdravstveno osiguruvanje (Koe momentalno ne go plajcash), i site osnovni raboti za eden normalen zhivot shto mu trebaat na edno semejstvo , a za povejce i da ne pishuvam i kazhi kolku ce ostanat na krajot od tie tvoi 4700 Franci.

Inace Germanija e seushte Germanija ama za tie so profesija , za cistaci, McDonalds rabotnici i izmejcari sigurno ne cini.
Primer IT Profi zemaat od 7-8000€ nagore 14-15 plati i 6 nedeli godishen odmor.

A za site koi ja zamisluvaat Schweiz za vetena zemja ova e realnosta,
Pa koj saka bujrum

Последно уредено:
Pishi cena na Pristoen stan, osiguranje na kola, Lekar, zabolekar poseta, odbij od Platata penzisko i zdravstveno osiguruvanje (Koe momentalno ne go plajcash), i site osnovni raboti za eden normalen zhivot shto mu trebaat na edno semejstvo , a za povejce i da ne pishuvam i kazhi kolku ce ostanat na krajot od tie tvoi 4700 Franci.

Inace Germanija e seushte Germanija ama za tie so profesija , za cistaci, McDonalds rabotnici i izmejcari sigurno ne cini.

Pa koj saka bujrum

У Швицарска земаат толку, Дојчланд од 70 до 80 (годишно) и тоа исклучиво сениори.

У Швицарска земаат толку, Дојчланд од 70 до 80 (годишно) и тоа исклучиво сениори.
Pocetna Plata AKO NE SI SPOSOBEN DA SI POBARASH I POVEJCE vo München + Provizii i se ostalo

I ZAMISLI so plateno zdravstveno i penzisko osiguruvanje a ne kako vo Shweiz se sam mora da si plajcash.

Последно уредено:
Pocetna Plata AKO NE SI SPOSOBEN DA SI POBARASH I POVEJCE vo München + Provizii i se ostalo

Гледам цело време и знам како се движат. Платите во ит секторот варираат во зависност од технологиите кои ги работиш и искуството кое го имаш. Дури и на огласот платата е 80.000 евра годишно. Плати со 6 цифри само во Швајцарија и евентуално Холандија, ако праиме муабет за Европа. Друга ствар, уште да знаеш колку апликанти има за работново место и кој све и од каде аплицира, за програмерче од Македонија што не збори германски и нема еу пасош шансите за тоа работно место му се рамни на 0%.

Pa koj saka bujrum
Само што во Германија ќе те искинат во данок на таа плата, имам другар доктор, пред да се ожени кажуваше дека му земаат скоро пола од тоа што го заработува како бруто. Швајцарија ако добро се сеќавам на математиките (пред неколку години ја гледав како опција) данокот беше далеку понизок од тој во Германија.
Автоматски споено мислење:

Гледам цело време и знам како се движат. Платите во ит секторот варираат во зависност од технологиите кои ги работиш и искуството кое го имаш. Дури и на огласот платата е 80.000 евра годишно. Плати со 6 цифри само во Швајцарија и евентуално Холандија, ако праиме муабет за Европа. Друга ствар, уште да знаеш колку апликанти има за работново место и кој све и од каде аплицира, за програмерче од Македонија што не збори германски и нема еу пасош шансите за тоа работно место му се рамни на 0%.
Да, тие се генерално државите каде може да се извадат најмногу пари, и проектите што сме ги работеле за таму беа подобро платени споредени со Англија, Ирска, Германија. Од Европските земји покрај Швајцарија, Холандија добри пари во таа индустрија се начекуваат во Белгија и Данска.
За Англија има чат пат 6 цифрени бројки, но ако си на тоа ниво во САД ќе земеш барем 35-40% повеќе.

Само што во Германија ќе те искинат во данок на таа плата, имам другар доктор, пред да се ожени кажуваше дека му земаат скоро пола од тоа што го заработува како бруто. Швајцарија ако добро се сеќавам на математиките (пред неколку години ја гледав како опција) данокот беше далеку понизок од тој во Германија.
Автоматски споено мислење:

Да, тие се генерално државите каде може да се извадат најмногу пари, и проектите што сме ги работеле за таму беа подобро платени споредени со Англија, Ирска, Германија. Од Европските земји покрај Швајцарија, Холандија добри пари во таа индустрија се начекуваат во Белгија и Данска.
За Англија има чат пат 6 цифрени бројки, но ако си на тоа ниво во САД ќе земеш барем 35-40% повеќе.
УК е тешка катастрофа, а толку многу огласи имаат. Плати од 30.000 до 40.000 фунти, 50.000 до 60.000 се смета за апла поплатено

УК е тешка катастрофа, а толку многу огласи имаат. Плати од 30.000 до 40.000 фунти, 50.000 до 60.000 се смета за апла поплатено
УК се попара, има чат пат по некој интересен проект, ама од година на година тонат се повеќе и повеќе.

Еве ти за Германија и Белгија, истата агенција работеа порано со Англија и имам соработувано за таму:

Pa istot go kazhuvam i vo dvata posledni postovi!
7-8000 mesecno.
Ili kako vo oglasov najmalce 80000.
Rabotata e shto davaat i provizii, plateni drugi beneficii i .sl.
Najdobro e da zhivees vo Lindau ( na granica so Schweiz ) a vo Schweiz da rabotish.
Imash 10min vozenje do rabota, schvajcarsja plata a troshok germanski, podobro zdravje.

Rabotata e shto ovaj spomnatiov Doktor, da plajcal danoci vo germanija AMA zatoa koga ce odrtavi i ce zema penzija 2000€ nema da se buni!
Togash i nego ce mu tekni zoshto vo Schweiz zhivotot ne e taka rozov kako shto mislat mnogumina.

Абе нели ти дома правиш пица, што си се запнал колку се тие вмеана?
Види колку е октопод, јастог, бишенце...
Ја да праам пици како неговите, не вмеана, ќе се интересирам на Марс колку се, само за да не ги јадам тие обиди за пица.

Pa koj saka bujrum

Платата е нето 4700, со платено здравство и пензиско. Здравството ми е иначе втора класа, не трета каква што имаат повеќето Македонци, и вклучува и хеликоптерски транспорт било каде во Европа во недај Боже ситуации. Ако сакаш да штедиш на здравство имаш и за 200 не се секирај, ништо поскапо од Германија. Вакви ситни работи како пломби и општи лекари се е покриено во втората класа. Првата класа покрива скоро се, али препорачлива е само за луѓе над 50 години, кошта околу 550 месечно.

Стан 65 квадрати, двособен, 1200 со сметки и со паркинг место. На 20 км сум од Берн. За двајца е супер, за фамилија 85-90 квадрати 1500-1600 каде што влегуваат две плати е фер цена. Кг месо свинско 10-12 CHF зависи каде, леб 2-3 CHF, нафта 1.90 CHF, тоблероне незнам не сум видел.

За заштеда ти реков, тоа шо го печалев таму за скоро година дена, тука го заштедив за 3 месеци. Тоа е факт и реалност, дали веруваш или не твој проблем. А вакви онлајн дигитрони постирај на некој од долу да го исплашиш за да не дојде да ти зима лебот. Јас се изнамачив за да дојдам до легален статус во Швајцарија, со месеци се влечев по институции и по миграциона. Имам преку 50 листови документи, ги пцуев ко коњ од почеток али сега гледам дека ова е било за да се чисти шлајмот што сака преку леб погача.

Го заборавив мирисот на трева, заборавив сомнителни црни фаци со капуљача врз глава на некој ќош, заборавив алаахшулссахаа зборови од брадести мажи и завиени жени ко нинџи. Не дека ги нема ич, али строго се контролирани и асимилирани. Не постои цена на стан, нафта или пица шо ќе ми изгледа скап за овој мир.

Германија е одлична дестинација за Афганистанци, Сиријци, Турци, Балканци. Швајцарија е одлична дестинација за Германци (колку Швајцарци се преселиле во Германија, а колку Германци во Швајцарија?).

Германија беше некогаш, сега веќе не е...споредбите правете ги со Словенија, Полска итн. Утре да се разбудам пак како 20-годишен да бирам каде да живеам, попрво би ја избрал Полска. Швајцарија, Финска, Норвешка, Данска се друга категорија.
Може малку повеќе инфо да пишеш за Полска и зошо баш причина подетално?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom