kano
Farang
kina za nekoja godina ke ima armiski formacii so roboti. bitkata za tajvan oni ke ja vodat... ova e cisto moe predviduvanje bazirano na ona sto vidov vo kina na expoto. inace eve vi da si vidite do kade se.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи све е во ред.oti nekat poveke zapadnjaci da investiraat. nema potreba. cao prijatno moment e ova
Значи све е во ред.
Не требаше многу за да се закачите вие. Па токму ради тоа го пуштив оти за Германија тоа се црни облаци ама во Кина све е во ред. Убо што си докажа..![]()
Foreign direct investment in Germany dives to 3.5 billion euros in first half
Foreign direct investment (FDI) in Germany slumped to 3.5 billion euros ($3.75 billion) in the first half of this year from 34.1 billion in the same period in 2022, Bundesbank data shows.www.reuters.com
Оти вака Игорче?
Од 35 билиони на само 3.5 .
Ај тури сега од тоа кезечкото ретардирано смајли.
Тоа е проблемот со тебе. Водиш сметка за Кина, а за џерманистан слабо нешто да кажеш збор два. Мед и млеко снки.
da. namaluvaat so pomos i koinvesiranje, fokusot e smenet kon striktno kineski kompanii so niven r&d. iznenaduvacki e sto duri ni na tretion eshalon gradovi ne im se dozvoluva da izlezat od noviot shablon sto prvicno ne im bese planirano do 2030ta. ednostavno resija da stavat kraj i poleka da raskrstat so zapadot.
"I do think (Li Qiang) wants and intends to bring inbound investment back, but he's someone who's loyal and so should he be asked to lock down Shanghai again or do anything that isn't business friendly, he would," said Agatha Kratz, director at Rhodium Group, a China-focused consultancy.
One of the three executives, whose employer is a foreign automaker, said he had been surprised by how officials had repeatedly raised Xi's policies on self-reliance and self-strengthening in a recent meeting in a southern Chinese city.
Не требаше многу за да се закачите вие. Па токму ради тоа го пуштив оти за Германија тоа се црни облаци ама во Кина све е во ред. Убо што си докажа.
Не требаше многу за да се закачите вие. Па токму ради тоа го пуштив оти за Германија тоа се црни облаци ама во Кина све е во ред. Убо што си докажа.
Автоматски споено мислење:
Ова пропагандава од партијава доста јако. Ај ќе речев во ред ама па во пакет со крахираниот сектор за недвижнини, големата невработеност на младите, слабиот раст ова ми изгледа како доста сериозна работа.
Да, ОК е. China's Q3 GDP grows 4.9% , vs Q2's 6.3%Значи све е во ред.
5.3 ,многу е?Не требаше многу за да се закачите вие. Па токму ради тоа го пуштив оти за Германија тоа се црни облаци ама во Кина све е во ред. Убо што си докажа.
Автоматски споено мислење:
Ова пропагандава од партијава доста јако. Ај ќе речев во ред ама па во пакет со крахираниот сектор за недвижнини, големата невработеност на младите, слабиот раст ова ми изгледа како доста сериозна работа.
Абе све во ред пропадна Европа ама овде е тема за Кина.Ска пари во цел свет, не се тие исклучок, уште побетер е во твоја Немачка:
Прегледај го приврзокот 395318
Еве ти едно интересно видео за тоа што го имам зборувано многу пати по темиве, Европа ти е ебаната страна, и тоа и од Запад и од Исток.
Нели не беше пропадната Европа?Абе све во ред пропадна Европа ама овде е тема за Кина.
Директиви од коминтерната на запад.
Mojs i so Somalija da sporedis uste po luzerski eНели не беше пропадната Европа?
Знам за што е темата де, сакав само да ја споредам со Европа, бидејќи нели на Европа и одеше одлично, па не е на одмет да се спореди лузерскиот кинески график со европскиот.