CN – Народна Република Кина

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување

kina za nekoja godina ke ima armiski formacii so roboti. bitkata za tajvan oni ke ja vodat... ova e cisto moe predviduvanje bazirano na ona sto vidov vo kina na expoto. inace eve vi da si vidite do kade se.

.

Оти вака Игорче?

Од 35 билиони на само 3.5 .

Ај тури сега од тоа кезечкото ретардирано смајли.

Тоа е проблемот со тебе. Водиш сметка за Кина, а за џерманистан слабо нешто да кажеш збор два. Мед и млеко снки.

Значи све е во ред.

da. namaluvaat so pomos i koinvesiranje, fokusot e smenet kon striktno kineski kompanii so niven r&d. iznenaduvacki e sto duri ni na tretion eshalon gradovi ne im se dozvoluva da izlezat od noviot shablon sto prvicno ne im bese planirano do 2030ta. ednostavno resija da stavat kraj i poleka da raskrstat so zapadot.

"I do think (Li Qiang) wants and intends to bring inbound investment back, but he's someone who's loyal and so should he be asked to lock down Shanghai again or do anything that isn't business friendly, he would," said Agatha Kratz, director at Rhodium Group, a China-focused consultancy.

One of the three executives, whose employer is a foreign automaker, said he had been surprised by how officials had repeatedly raised Xi's policies on self-reliance and self-strengthening in a recent meeting in a southern Chinese city.

.

Оти вака Игорче?

Од 35 билиони на само 3.5 .

Ај тури сега од тоа кезечкото ретардирано смајли.

Тоа е проблемот со тебе. Водиш сметка за Кина, а за џерманистан слабо нешто да кажеш збор два. Мед и млеко снки.
Не требаше многу за да се закачите вие. Па токму ради тоа го пуштив оти за Германија тоа се црни облаци ама во Кина све е во ред. Убо што си докажа.
Автоматски споено мислење:

da. namaluvaat so pomos i koinvesiranje, fokusot e smenet kon striktno kineski kompanii so niven r&d. iznenaduvacki e sto duri ni na tretion eshalon gradovi ne im se dozvoluva da izlezat od noviot shablon sto prvicno ne im bese planirano do 2030ta. ednostavno resija da stavat kraj i poleka da raskrstat so zapadot.

"I do think (Li Qiang) wants and intends to bring inbound investment back, but he's someone who's loyal and so should he be asked to lock down Shanghai again or do anything that isn't business friendly, he would," said Agatha Kratz, director at Rhodium Group, a China-focused consultancy.

One of the three executives, whose employer is a foreign automaker, said he had been surprised by how officials had repeatedly raised Xi's policies on self-reliance and self-strengthening in a recent meeting in a southern Chinese city.

Ова пропагандава од партијава доста јако. Ај ќе речев во ред ама па во пакет со крахираниот сектор за недвижнини, големата невработеност на младите, слабиот раст ова ми изгледа како доста сериозна работа.

Не требаше многу за да се закачите вие. Па токму ради тоа го пуштив оти за Германија тоа се црни облаци ама во Кина све е во ред. Убо што си докажа.

igorce ova im bese planirano. se znaese uste pred covid deka posle 2025ta ke se namalat subvincii vo eko zonite a posle 2030 vo pomalite gradovi. ednostavno odlukata e donesena sve da se sluci porano.

Ова пропагандава од партијава доста јако. Ај ќе речев во ред ама па во пакет со крахираниот сектор за недвижнини, големата невработеност на младите, слабиот раст ова ми изгледа како доста сериозна работа.

Нема Германија црни облаци. Претежно сончево е. Тоа според тебе.

Абе ти водеше грижа за Кина и наталитетот , а при тоа живееш во Германија, земја што мака мачи децении за работна сила.
Кога сите предвидуваа рецесија и ете баш тие црни облаци за Германија, ти негираше. Викаше нема да се случи. Мед и млеко. И сега за Кина најде да праиш муабет ти. Оди скриј се некаде.

Туку научи разлика меѓу билиони и миљиарди?

И да тажно е ова што му се случува на Германија и Европа, тука ќе се сложам со твоето смајли.

Последно уредено:
Значи све е во ред.
Да, ОК е. China's Q3 GDP grows 4.9% , vs Q2's 6.3%

5.3 ,многу е?
In September 2023, the surveyed unemployment rate in urban areas of China ranged at 5.0 percent, down from 5.2 percent in the previous month. The quarterly unemployment rate in China stood at 5.2 percent in the second quarter of 2023.
.

Последно уредено:
Ска пари во цел свет, не се тие исклучок, уште побетер е во твоја Немачка:
1698028667414.png

Еве ти едно интересно видео за тоа што го имам зборувано многу пати по темиве, Европа ти е ебаната страна, и тоа и од Запад и од Исток.

Ска пари во цел свет, не се тие исклучок, уште побетер е во твоја Немачка:
Прегледај го приврзокот 395318

Еве ти едно интересно видео за тоа што го имам зборувано многу пати по темиве, Европа ти е ебаната страна, и тоа и од Запад и од Исток.
Абе све во ред пропадна Европа ама овде е тема за Кина.

Абе све во ред пропадна Европа ама овде е тема за Кина.
Нели не беше пропадната Европа?
Знам за што е темата де, сакав само да ја споредам со Европа, бидејќи нели на Европа и одеше одлично, па не е на одмет да се спореди лузерскиот кинески график со европскиот.

Нели не беше пропадната Европа?
Знам за што е темата де, сакав само да ја споредам со Европа, бидејќи нели на Европа и одеше одлично, па не е на одмет да се спореди лузерскиот кинески график со европскиот.
Mojs i so Somalija da sporedis uste po luzerski e :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom