Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.202
Поени од реакции
6.464
...секој верски објект е за почитување и со една цел да им се помогне на своите верници да бидат поблиску до нивниот Бог во лошо и добро, во среќа и тага.
...но кога тие верски објекти се градат без никаков план узурпирајќи урбанистички простор каде нема верници и со намерно пуштање децибелно вознемирување на другото население, во ниедно време кога е време за спиење, тоа веќе не ја има целта на верски објект, туку провокаторски со сосема друга цел објект, посебно звучната какофонија како фактор за неиздржливост и целно иселување на другото население од тие простории.

...верскиот објект џамија со високо минаре за далечинско децибелно силно звучно повикување на молитва значи и да има посетители во тој објект на таа молитва, а не да биде празен објектот и да се пречи и вознемирува другото население кое не е муслиманско.

...муслиманите бектеши се молат во тишина, а штом нив им се пушта намерно звучници кон нивните објекти, што пак ќе имаат респект кон христијанско да не речам каурско население, тоа веќе не е ни молитва ниту религија, целта е да се избркаат со такво звучно пречење другото немуслиманско население и создавање на ,,чисти,, територии кои утре ќе бидат ,,автохтони".

...ова важи само за овие простори, а Истанбул со толку муслиманско население нема таква појава, барем јас кога го посетив сосема коректно фунционира верскиот објект и повик за молитва, токму за што му е вистинска цел.
Нека се дерат тоа си е нивно, треба да им се дозволува и мислам дека тоа дерење е многу позитивна работа за нашето општество, особено за овие нашиве комуњари, што појако и што поблиску до нивните домови, они се мулти култи и толерантни, плус има и добар ефект и кон нас небањатите и не полни со гнев, ова се вика дупла победа.
Само така може еден ден ќе направат македонци од комуњарите ама се сомневам.

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.006
i ako ne igrat protiv Albanci pak treba da peat i koj ne skokaaa i toj e shiptaarr :ROFLMAO:
burazer mene na prazna tribina nekoja seha liga rakomet komiti mi peat isto i mi se smejat. Takva im e navinackata kulutura Goza Trzan dobro gi rebrese i zasluzeno.

Nego kazi mi dali bese na protestot za poddrska na palestina i protiv etnickoto cistenje koe go vrsat cionistite?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.862
Поени од реакции
38.033
Нека се дерат тоа си е нивно, треба
...Законот за јавниот ред и мир не дозволува вознемирување на населението од 15ч до18ч и од 23ч до 06ч, посебно звучно децибелна какофонија кој го пробива воздушниот простор над зградите.(читај член 8)

Image_1697927990.jpg Image_1697928586.jpg Image_1697928681.jpg Image_1697928702.jpg scv20231022_005511.jpeg Image_1697928935.jpg Image_1697928964.jpg

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.202
Поени од реакции
6.464
Ние Македонците сме Зионисти затоа што истото го сакаме и за Македонија, своја татковина. Подршка до Еврејскиот народ и Израелската држава.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.862
Поени од реакции
38.033
Znaci gi poddrzuvas napadite na IDF kade sto umiraat civili?
...Хамас прв влезе во израелска територија, прв испратил смртоносни ракети, зарем не умреле тука цивили? :toe:

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.891
Поени од реакции
7.194
...Законот за јавниот ред и мир не дозволува вознемирување на населението од 15ч до18ч и од 23ч до 06ч, посебно звучно децибелна какофонија кој го пробива воздушниот простор над зградите.(читај член 8)

Прегледај го приврзокот 395137Прегледај го приврзокот 395141Прегледај го приврзокот 395143Прегледај го приврзокот 395144Прегледај го приврзокот 395149Прегледај го приврзокот 395150Прегледај го приврзокот 395151
Нашите сограѓани веднаш тоа ќе го сфатат како исламофобија.

Член од
22 мај 2022
Мислења
138
Поени од реакции
309
Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.006
kakva murat pasa be drugar, ne odam so mongolci da protestiram

znaci ti gi podrzuvas napadite na hamaas vo 7mi kade sto umiraa civili?
Dobro cim ne si bil oti site sto bile tamu se belezeni bez zaebancii od Kale prosledeno do makedonski i prijatelski sluzbi osobeno aktivni izminatiov period.

I stand with Israel :uzi:

D

Deleted member 53418

Гостин
У каква заблуда се брачава кај нас. Две констатации

Верни слуги на Америка се , клечат и пушат , тенкју ју ес , политичкиот врв дава поддршки за Израел по коментари ги пцујат муџиве дека се предавници и дека палестина е правиот шит и дека Израел треба да се уништи

Волкановски - Макачев сите муџи од Балканов дркаат на овој дагестанецов патем кој е Русин а ги мрзат Русите и ја подржуваат Украина..

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.389
Поени од реакции
9.006
У каква заблуда се брачава кај нас. Две констатации

Верни слуги на Америка се , клечат и пушат , тенкју ју ес , политичкиот врв дава поддршки за Израел по коментари ги пцујат муџиве дека се предавници и дека палестина е правиот шит и дека Израел треба да се уништи

Волкановски - Макачев сите муџи од Балканов дркаат на овој дагестанецов патем кој е Русин а ги мрзат Русите и ја подржуваат Украина..
Ај, ај, ај, ама ги нареди работиве... :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Стварно во заблуда се...

Kajgana Shop

На врв Bottom