Фан клуб: Пелистер!

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Da toj kakov e ?
Inaku denes pojaki I sekoj natprevar uste pojaki ke bidime samo centar da zemime ke bidi cesit ligata

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Денес мислам дека имавте среќа дека НИШТО апсолутно не влегуваше кај нас, а имавме преку 10 отворени шутеви за 3. Јбг, не може да се добие утакмица кога еден играч шутира 1/10 за 3, другиот (еден од подобрите шутери) 2/9 за 3 итн. Сепак, заслужена победа, со исклучок на 3/4 водевте во текот на целиот натпревар. Мислам дека ова ни беше (и ќе ни биде) најлошиот натпревар сезонава и не очекуваат гостувања со МЗТ и Работнички во следните 2 кола, од кои барем ЈАС лично очекувам бар 1 победа (зборуам за Еуроникел).

Мислам дека Радуловиќ не го вади максимумот од Бернард. Денес беше задржан ОДЛИЧНО(и пак така ни даде 15-тина поени, не сум видел статистика), али стојам на тоа дека е најдобар странец во лигава и КОМОТНО би можел да игра и на ниво НАД нашата лига, јбг ретко се гледа толку подвижен играч што може да ги покрие сите позиции од 1-3, а притоа ја има таа висина и таа сила(повисок е од Хот и од овој другиот црнец што играше кај вас што изгледа како лик излезен од цртан филм).

Околу Планиниќ, лани РЕАЛНО беше најдобар играч кај нас, имаше најмногу поени итн, меѓутоа станува збор за центар што претежно ја сака топката во рака, знае и да си шутне од надвор(иако реално не е баш најдобар во тој сегмент), ама меѓу другото и многу борбен играч и во секој натпревар дава 100%, што понекогаш знае да створи и контра ефект кога не му иде, а да форсира непотребно. Несомнено, КЛАСА е над Хот и над овој другиот црнец (Банди беше мислам), МЕЃУТОА дали е тоа тоа што му фали кај вас на тимот. Лани ја имаше улогата на прв играч кај нас, и ја извршуваше солидно, ама во многу посредена екипа како Пелистер годинава каде што има повеќе квалитетни играчи него ние лани (зборам пред се за бековската линија каде што се Бернард, Костовски, Магдевски, Лука) не знам колку и како би се снашол. Во однос на МОМЕНТАЛНАТА центарска линија кај вас сметам дека ќе биде ОГРОМЕН, ама баш ОГРОМЕН Upgrade. Сепак, стојам на ставот дека треба Бернард да ви биде главен играч и околу него да се врти целата стратегија и офанзивна игра, ама сепак на крај крајева тоа е само мислење и не значи дека сум во право.

Заслужена победа, очекувам сега серија на зелени квадратчиња до резултатот вклучувајќи го и балонот во Златибор.
Мора да фатиме победнички ритам, се е на наша страна сега...

Инаку околу Бернард, имам пријател шо се занимава со обложување само со кошарка играчи и ништо друго и буквално знај се за грото од играчите низ Европа, од статистики, форми, прати групи, блок страни, курци палци, шо не, буквално знај и шо ручат играчите.....
Кога стигна Бернард во Пелистер ми рече, како успеа овој играч да дојди тука, а пријателот е далеку од мак. кошарка, прејак играч ми кажа кој покрива неколку позиции во тимот, а и така е до сега, наш најдобар играч и во најдобрите странци во лигата.

Топ играч и супер шо се спасивме од двата црнци но пак фали тежок центар за титула ако сакаме. Ко со работнички со 15 офанзивни скока дозволени никогаш нема да освоиме.

Vi go najaviv pred 2 nedeli da ne rechite pak lazham :pos:
TOP centar, 20 kosa skoro prosek imashe lani i po 9 10 skoka na utakmica, golemo zasiluvanje mozi i posledno za da se sklopi mozaiko(ma da ne vervam deka ke e posleden transfer).

Vi go najaviv pred 2 nedeli da ne rechite pak lazham :pos:
TOP centar, 20 kosa skoro prosek imashe lani i po 9 10 skoka na utakmica, golemo zasiluvanje mozi i posledno za da se sklopi mozaiko(ma da ne vervam deka ke e posleden transfer).
Po logika imame mesto za uste 1 stranec so novite otpustanja mislam ke se donesi plej

Штета шо ги љуфнавме црнците после не знам колку време, барем тие од секогаш ги годевме, ама Килинг и Банди реално не покажаја ништо до сега, Банди знаеше дефанзивно да изигра, ама офанзива беше тула шуплива....
Ќе има уште еден плеј, после него, имаше една песна од ФА - нека дојди кој сака е наша порака !
п.с. Јуре е то шо му требаше моментално на Пелистер.

Utre (Sabota) posle fudbalot vo Ohrid isto igrame so ohrigani no vo Bitola e kosarkata, taman posle uste dve od domasnoto prvenstvo za da se uigrame pred ABA2 ligata [emoji6]

Газење денес но ич не е мерило Охрид уба тренинг утакмица и кеиф ми напрај Дарко шо ги кладе сите деца да играат осетат атмосвера и дат по некој кош а Бернард одмараше со Јуре се гледа дека добиваме многу во прв тим и ротација ако се земи и плеј на слатки маки ќе бидиме да не се знај кој да игра и кавгите ќе бидат таму кој оти малку игра а Аце мора малку да се смири и очекувам да кажат пецката или голубович шо е повредата на Хот а до крај мислам нема да имаме пораз ако играме на нормално ниво а во АБА2 ќе биди интересното да гледаме колку вредиме со други зборови да тие милина да гледаш кошарка се осеќа и мириса некој трофеј а и да не биди ништо убо е да се победува и гледа шо секој можи да изигра топ а не како претходно ко бевме јаки да чекаме само на кесар и малешот сега не знајш кој ќе се сулај само да пазат на хемијата и да нема лутење кој колку минутажа добива и Аце да се смири малку ако не да го бркаат да не се нарушува атмосверата топ ќе бидиме со нормално судење !

Газење денес но ич не е мерило Охрид уба тренинг утакмица и кеиф ми напрај Дарко шо ги кладе сите деца да играат осетат атмосвера и дат по некој кош а Бернард одмараше со Јуре се гледа дека добиваме многу во прв тим и ротација ако се земи и плеј на слатки маки ќе бидиме да не се знај кој да игра и кавгите ќе бидат таму кој оти малку игра а Аце мора малку да се смири и очекувам да кажат пецката или голубович шо е повредата на Хот а до крај мислам нема да имаме пораз ако играме на нормално ниво а во АБА2 ќе биди интересното да гледаме колку вредиме со други зборови да тие милина да гледаш кошарка се осеќа и мириса некој трофеј а и да не биди ништо убо е да се победува и гледа шо секој можи да изигра топ а не како претходно ко бевме јаки да чекаме само на кесар и малешот сега не знајш кој ќе се сулај само да пазат на хемијата и да нема лутење кој колку минутажа добива и Аце да се смири малку ако не да го бркаат да не се нарушува атмосверата топ ќе бидиме со нормално судење !

Nisto strashno so Hot, nejkjeshe da go rizikva nema potreba, isto i Bernard sitna povreda. Rostero e zatvoren najverojatno mesto za stranec izleda pred playoff sho e poddrzhvam to posto ekipata vaka kako so e ima strashno dobar balans i do togas najubo ke se vidi dali treba da se koregira nesto. Ochekuvam visok domet ova sezona i da uzivame sekoja utakmica vo moderna kosarka.

Од следната домашна утакмица ќе има новитет на теренот, на полувреме ќе има игри за публиката и награди (шутирање слободни фрлања, тројки и некои акции со топка) за најдобрите ќе има по некоја награда, шо е мотив плус да има шо повеќе публика на домашните утакмици и веќе личиме на сериозна екипа и сериозноста на проктот, до сега сме една од најпосетените екипи во лигата овие 3 сезони, ако не и најпосетена на домашен терен, така да со ова очекувам бројката да крени уште повеќе....
Ако се ухода екипата, имаме големи шанси за титула, сега ќе видиме колку ќе дозволат скопските и федерацијата со судиите, друга работа со Планичиќ добивме многу под кош, ова му требаше на екипата.
Некако полабаво се понашаат кај Радуле, се надевам ќе воведи свој режим и резултатите ќе се во наша полза.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom