Ф
Флеш
Гостин
Мада сината боја,ме лаже можда и женско да е во рана возраст . Ако има сопственикот инфо отприлика колку му се стари тигриците.Жолтиот-женско(розе нос), зелениот машко(сина боја на нос)
Мада сината боја,ме лаже можда и женско да е во рана возраст . Ако има сопственикот инфо отприлика колку му се стари тигриците.Жолтиот-женско(розе нос), зелениот машко(сина боја на нос)
Денес ги земав и прашав само за жолтото бидејќи имам еден машки и ми рекоа дека е женка и е родена лани, а за зеленото не прашав бидејќи го земав за поклон ама мислам дека има околу 2 до 5 месеци бидејќи кљунот сеуште нема добиено жолта бојаМада сината боја,ме лаже можда и женско да е во рана возраст . Ако има сопственикот инфо отприлика колку му се стари тигриците.
ако се ,,романични,, еден према друг, тоа е...кај животните многуууу ретко има пееери...Денес ги земав и прашав само за жолтото бидејќи имам еден машки и ми рекоа дека е женка и е родена лани, а за зеленото не прашав бидејќи го земав за поклон ама мислам дека има околу 2 до 5 месеци бидејќи кљунот сеуште нема добиено жолта боја
Машкиов како агресивно да се понаша према женскиот, ми изгледа како да сака да ја кљукне. Сепак уште не се ни еден ден заедно, па рано е. Ќе видиме во иднина како ќе се понашаат. Иначе жолтиов папагал го земав за друг папагал, не со ова што е на сликата.ако се ,,романични,, еден према друг, тоа е...кај животните многуууу ретко има пееери...
Што треба точно да видам кога ќе го фатам?Му фала сите пердуви и од крилата и од опашката. Можеби е болест, можеби и од стрес ги изгубил, а и некои ги кратат за да не им летаат.
Ако можиш фати го , и види....а ако не почекај за некој месец че си ги обнови крилата
Кај што го купив ми рекоа дека има и папагалчиња вадено ова, па дали е можно и од тоа да ги има загубено пердувите?Dali ima krateni perduvi, ili mu se padnati. Ako se padnati treba da ima kako dupčinja vo kožata kade treba da se perduvite
možno e.....ke si gi vrati za nekoj mesecКај што го купив ми рекоа дека има и папагалчиња вадено ова, па дали е можно и од тоа да ги има загубено пердувите?
Како бе папагали по карго????Trebalo da si zemes mladi, vo veles ima eden mladi di dava, gi pusta po kargo.
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Mene zaedno so kafez mi pusti, ima sorabotka so kargoto posledno gi zema od kaj nego i odma gi nosi, isto kako so kola da si go zemal.Како бе папагали по карго????
не е ова бандаж па по карго?
Зелениот го имам од младо кога имаше 2 месеци, па до сега кога има скоро 5 години. Женката ја земав намерно постара нема повеќе од година ипол, млада е и таа. Сакам да одгледувам рачно хранети тигрици.Trebalo da si zemes mladi, vo veles ima eden mladi di dava, gi pusta po kargo.
Sent from my M2101K9G using Tapatalk