Arrival. Fuck that movie.
Exactly.
Ne znam koj go spomna i fativ da fantaziram demek ej toj filmot so first contact, Denis Vileneuve resiserot e ok, imase ok produkcija i nekoi dobri kadri pa moze ne bese taka los si vikam, sto tolku mi smetase prviot pat se zaprasav i resiv da go repriziram…
Kolku glupav film.
Razvivanjeto na likovite e nekako mnogu genericko ili ednostavno loso odraboteno, na momenti i smesno kakov ocaen bait e likot na Amy Adams. Se osekas navreden sto nekoj si dozvolil vo takov visoko budzeten film da protnat nesto tolku eftino… znaci se nerviram dodeka go pisuvam i ova, kako nekoj da rekol ova treba da e nesto prosecno i bez mnogu trud okolu toa oti si ja znaeme publikata neli *namig namig*? Navreden!
Great. Iskoristevte template. Cestitiki.
Rak? Wow, kolku drsko. Pazete Hallmark da ne vi pustat cease and desist. Instant se zagriziv i investirav emocionalno, da da… ne mora da go razvies likot. Fala batem sto ja obrabotivte moralnata dilema i poentata na celiot film, sto ima veza oti samo na kraj se spomna toj “sophies choice” megu eden par no ajde. I za propustena sansa li da gi rugam? Ne znam dali da prodolzam i uste da trosam vreme oti e ironicno, covestvoto vo filmot go dobi vremeto kako poklon a jas izgubiv dva saati od mojot zivot. Smesno.
Arrival e film sto bi bil sovrsen da bese sniman vo 80’s so celiot feng shuej sto go imaat 80’s scy fi filmovite (znam deka ne e iskoristen pravilno ili pak napisan pravilno zborot feng shuej - just go with it, znaes na sto mislam), da bide malce action-y i poveke shock & awe. Mislam deka toa ruvo bi mu stoelo i (golemo i) kade sporeden lik ne e hawkeye, e togas bi bil, ne sakam da kazam… zabaven, no eve, zanimliv?
Filmot samo se prodava skapo.
Filmot lazel na cv.
Uste poniska ocena od kako i loso da sum go ocenil prethodno a sega i potvrdeno deka e bilo i opravdano.
Fight me @ wot #deadonarrival