Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Сите што дошле сите ни се нашле,сполај ви на сервилноста ќе ве користиме и понатака за такви работи.
Донати....па тоа што не го бивше во Милан мислам дека треба да ти каже нешто...али добро и Броки беше таков па сеа ви е алфа-мажјак :pos:
Ја сум позитивно изненаден од Броки,знам дека го плукав кога дојде ама трча ко коњ :)
И ако ми речеш дека Одо и Фавали за нешто ви користеле добро имаме уште такви што идат кај вас за задња нада :)
Сеа на ред е Сивиља,бакшиш нека ви го дадат без оштета :pos2:

А Неста не го кажуваш,а?:kajg:
Кај е Неста?
Муабетов почна кога Пандев изјави дека миљан му е омилен тим,а Неста навива за Караорман? :)
Мене најмерак ми е за Фоџа што го прогласивте за недоволно талентиран :vozbud:

Ја сум позитивно изненаден од Броки,знам дека го плукав кога дојде ама трча ко коњ :)

ако ако,нека ви е,ќе ви го спремиме и Емеросн или нешто слично да ви носи успеси и догодина
И ако ми речеш дека Одо и Фавали за нешто ви користеле добро имаме уште такви што идат кај вас за задња нада :)
Одо дојде изигра зема Лига Шампиони виде дека не може веќе и си отиде,ја од него задоволен сум,а Фавали не ни дојде од Лацио а и влага од клупа и на Куп Уефа

Мене најмерак ми е за Фоџа што го прогласивте за недоволно талентиран
и мене да ти кажам право,немаше смисла да го лажат за некоја минутажа и да го гушат чоекот,ене му го Лацио нека си трчка со нив па здравје боже кога ке созрее ке го платиме пак ако треба,и сам знаеш дека со две раце би прифатил да се врати исто како Пандев што би профатил исто како Неста што прифати исто како Стам што прифати исто како Одо што прифати итн.итн, секој добар играч што го имал Лацио како што прифатил.....:tv:

ако ако,нека ви е,ќе ви го спремиме и Емеросн или нешто слично да ви носи успеси и догодина

Одо дојде изигра зема Лига Шампиони виде дека не може веќе и си отиде,ја од него задоволен сум,а Фавали не ни дојде од Лацио а и влага од клупа и на Куп Уефа

и мене да ти кажам право,немаше смисла да го лажат за некоја минутажа и да го гушат чоекот,ене му го Лацио нека си трчка со нив па здравје боже кога ке созрее ке го платиме пак ако треба,и сам знаеш дека со две раце би прифатил да се врати исто како Пандев што би профатил исто како Неста што прифати исто како Стам што прифати исто како Одо што прифати итн.итн, секој добар играч што го имал Лацио како што прифатил.....:tv:

Мислиш кога ќе нема кај да игра више со 35 години па да го приберете?
Нека оди и Пандев ако мисли дека таму ќе се наигра,само тоа е разликата,ви играат Инзаги и Малдини дур не умрат,а младо дете може само да сања за да проигра 20 минути да покаже нешто,затоа ние имаме што да продадеме,вредат играчите,а вашите никој не ги чепка се знае и зашто :smir:

Мислиш кога ќе нема кај да игра више со 35 години па да го приберете?
Нека оди и Пандев ако мисли дека таму ќе се наигра,само тоа е разликата,ви играат Инзаги и Малдини дур не умрат,а младо дете може само да сања за да проигра 20 минути да покаже нешто,затоа ние имаме што да продадеме,вредат играчите,а вашите никој не ги чепка се знае и зашто :smir:

Па не ни мора да ги чепкаат имаме пари вие немате чао пријатно.
И што викаш не ги чепка никој нашите играчи Кака,Пато ? - Па ние еден да продадеме тоа е вашата цела заработка од продадени играчи.

што да продадеме,вредат играчите,а вашите никој не ги чепка се знае и зашто :smir:

зашто ви го кинеме гзот по 5 разлика зашто сме увек пред вас на секоја табела ,зашто секој капитен ви го земавме, зашто ве напативме итн.итн.

откажи се човеку глеаш дека неам друга работа можам вака до пролет,ајде сеа као “одбиј ми на глупост’’ и не реплицирај на темава :)

Италијанското првенство второ во светот по јачина после Премиер Лигата според IFFHS:

The IFFHS Top 10

1. Barclay’s Premier League (England)
2. Serie A (Italy)
3. Primera Division Argentina
4. La Liga BBVA (Spain)
5. Bundesliga (Germany)
6. Ligue 1 (France)
7. Brasileiro Serie A (Brazil)
8. Primera Division de Mexico
9. Liga Sagres (Portugal)
10. Ukraine Premier League

http://www.goal.com/en/news/8/main/...ier-league-worlds-best-la-liga-down-to-fourth

Италијанското првенство второ во светот по јачина после Премиер Лигата според IFFHS:

The IFFHS Top 10

2. Serie A (Italy)
4. La Liga BBVA (Spain)
5. Bundesliga (Germany)
6. Ligue 1 (France)

http://www.goal.com/en/news/8/main/...ier-league-worlds-best-la-liga-down-to-fourth

Slednata godina prvi sme :D

The IFFHS Top 10

2. Serie A (Italy)
4. La Liga BBVA (Spain)
5. Bundesliga (Germany)
6. Ligue 1 (France)

Ја не знам од кај испадна втора италијанскава.:uvo: Шпанската пак 4 е. Немогуќе. Со Премиер лигата најјаки лиги се во светот. Кој ја праел листава е опаш.

Па не ни мора да ги чепкаат имаме пари вие немате чао пријатно.
И што викаш не ги чепка никој нашите играчи Кака,Пато ? - Па ние еден да продадеме тоа е вашата цела заработка од продадени играчи.

Imame pari no ne i um.Tie pari sto gi dadoa za starci mozea da kupat mongu jaki igraci namesto da se macat so emerson,favali....

Ја не знам од кај испадна втора италијанскава.:uvo: Шпанската пак 4 е. Немогуќе. Со Премиер лигата најјаки лиги се во светот. Кој ја праел листава е опаш.

Листава е направена од Меѓународниот институт за статистика и историја на фудбалот или скратено(IFFHS).
Шпанската лига во минатата сезона беше на второ место но годинава е падната на четврто а се шпекулира дека тоа е поради слабите резултати на Шпанските екипи во минатата сезона во евро куповите со што и донела минус 122 бода од 2007 год....:smir:

Оваа листа е дело на Меѓународниот институт за статистика и историја на фудбалот, релевантен фактор...

А какви резултати имаа Италијанските па да имаат позитивни бодови и да испаднат пред Шпанското првенство??? Значи една таква теза мене воопшто не ми е веродостојна.

А какви резултати имаа Италијанските па да имаат позитивни бодови и да испаднат пред Шпанското првенство??? Значи една таква теза мене воопшто не ми е веродостојна.
IFFHS не е goal.com и слични страници, па своите статистики да ги вршат врз база на рекла-казала, или како ќе им светне во моментот..Веројатно до вакви резултати дошле по повеќе критериуми, и испитувања на повеќе показатели..Мое предвидување е дека за 1-2 години Италијанскиот фудбал ќе се врати онаму каде што припаѓа, на врвот, прв (глобално земено, инаку лично Италијанското ми е најинтересно првенство)...

IFFHS не е goal.com и слични страници, па своите статистики да ги вршат врз база на рекла-казала, или како ќе им светне во моментот..Веројатно до вакви резултати дошле по повеќе критериуми, и испитувања на повеќе показатели..Мое предвидување е дека за 1-2 години Италијанскиот фудбал ќе се врати онаму каде што припаѓа, на врвот, прв (глобално земено, инаку лично Италијанското ми е најинтересно првенство)...
Без навреда ама Италијанското првенство е далеку од интересно. Тактичко првенство, ништо повеќе. Се гледа да не се прими гол, бог да чува. Никогаш нема да биде пред Шпанското. Е тоа е фудбал.

Без навреда ама Италијанското првенство е далеку од интересно. Тактичко првенство, ништо повеќе. Се гледа да не се прими гол, бог да чува. Никогаш нема да биде пред Шпанското. Е тоа е фудбал.
Види вака Дено, ако ти не го гледаш Италијанското првенство и ако ти е тебе досадно, не значи дека тоа е случај кај секого од нас..Мене лично Италијанскиот фудбал ми е најинтересен, за тебе можеби е Шпанското, сепак тоа се работи за вкус ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom