Еј докс к ми крвта? пред две недели ми вадеа крв моите онака за нишо да ме проверуеле лол иначе не пиам нишо од витамини и такви ствари Прегледај го приврзокот 393374
Хемоглобинот ти е одличен, железото исто така ти е одлично. Што би се рекло одличен си, а мокрача како што гледам не ти испитале ама ако имаш мака нешто испитај си во случај да имаш бактерии.
Хемоглобинот ти е одличен, железото исто така ти е одлично. Што би се рекло одличен си, а мокрача како што гледам не ти испитале ама ако имаш мака нешто испитај си во случај да имаш бактерии.
Неам мака со мочање а ми праеа тоа уринокултура еднашка летово к беше се. Иначе настинат бев првин па после две недели ме носеа да ми вадат крв лол. Тенкс
Док значи да не се секирам к сум така?
Еј докс к ми крвта? пред две недели ми вадеа крв моите онака за нишо да ме проверуеле лол иначе не пиам нишо од витамини и такви ствари Прегледај го приврзокот 393374
Bomba mladicu! Imas dosta ,,silna,, krv. Diferencijalnata e super, degradacionite super, sekerot super. Bidi human i daruvaj krv koga ima krvodaritelski akcii!
Bomba mladicu! Imas dosta ,,silna,, krv. Diferencijalnata e super, degradacionite super, sekerot super. Bidi human i daruvaj krv koga ima krvodaritelski akcii!
Zdravo na site sakam da ve prasam . Imam dete 22 meseci pred 2 meseci pravevme krvna slika so toa sto zabelezav trombociti 189 . Pred da pravam krvna slika deteto imase temperatura 38.5 posle toa i kaslenje i rastecen nos doktor maticen kaze da bila dobra krvna slika vase mislenje . Dali e mozno virusno dejstvo nesto ili nesto deugo . Posle ozdravuvanje pravev povtorno krvna slika kade opadnale na 179 . Posle 2 nedeli mislenje fala vi
Zdravo na site sakam da ve prasam . Imam dete 22 meseci pred 2 meseci pravevme krvna slika so toa sto zabelezav trombociti 189 . Pred da pravam krvna slika deteto imase temperatura 38.5 posle toa i kaslenje i rastecen nos doktor maticen kaze da bila dobra krvna slika vase mislenje . Dali e mozno virusno dejstvo nesto ili nesto deugo . Posle ozdravuvanje pravev povtorno krvna slika kade opadnale na 179 . Posle 2 nedeli mislenje fala vi
Хемоглобинот му е низок, треба да земете сирупче во комбинација со железо за да му се зајачи.
MCV/MCH му се ниски, тоа се еритроцитите црвените крвни зрнца. Ништо чудно ако хемоглобинот му е понизок, само треба по редовно лекување да се започне порано за да му биде во нормални граници.
Дома редовно топли напитоци - чаеви внатре со исцеден лимон(1/4 велче во една шоља) за да внесе природен витамин Ц, парацетамол течен можеш едно лажиче да му даваш дома чим му измериш висока температура одма, повеќе течности (вода не од чешма директно - превриена или купечка) и можеш мултивитамински сируп да му даваш добар е за имунитетот. Кога има висока температура туш со млака вода ти препорачувам, ама прво водичка добро е да му дадеш и течен парацетамол.
Хемоглобинот му е низок, треба да земете сирупче во комбинација со железо за да му се зајачи.
MCV/MCH му се ниски, тоа се еритроцитите црвените крвни зрнца. Ништо чудно ако хемоглобинот му е понизок, само треба по редовно лекување да се започне порано за да му биде во нормални граници.
Дома редовно топли напитоци - чаеви внатре со исцеден лимон(1/4 велче во една шоља) за да внесе природен витамин Ц, парацетамол течен можеш едно лажиче да му даваш дома чим му измериш висока температура одма, повеќе течности (вода не од чешма директно - превриена или купечка) и можеш мултивитамински сируп да му даваш добар е за имунитетот. Кога има висока температура туш со млака вода ти препорачувам, ама прво водичка добро е да му дадеш и течен парацетамол.
Не би требало да има причини, сите како деца го имаме поминато тој период на настинки и тоа премногу пати јас го имам поминато, ехее само колку пати антибиотици ми имаат давано и инекции за температура.
За хемоглобинот со матичен лекар убавезно да се консултирате, а за да не му запаѓа имунитетот витамини да пија. Не би требало нешто сериозно да биди.
Јас мислам дека со тек на време ќе се појачат и тромбоцитите. Ферум лек јас пијав за зајачување на крвта сируп уште како мал. Не би требало ништо да биди загрижувачко, ќе се појачат вредностите со тек на време.
Neka ne Ve zagrizuva, normalna varijacija. Opsto zemeno kaj bebinja i mali deca postojano se razvivaat ,,turbulentni procesi,, pritoa so ovaa labaratorija nema prostor za nikakva panika.
Neka ne Ve zagrizuva, normalna varijacija. Opsto zemeno kaj bebinja i mali deca postojano se razvivaat ,,turbulentni procesi,, pritoa so ovaa labaratorija nema prostor za nikakva panika.
Железото е малку високо. Убаво е да си направиш подетално испитување и консултација со интернист (ехо на абдомен, ако треба серумски трансферин и феритин да се испита), редуцирај малку во исхраната внес на продукти кои содржат железо, и совет за дарување крв ако е се добро.
Не мора да значи дека е нешто лошо, чисто контрола да си направиш.
Железото е малку високо. Убаво е да си направиш подетално испитување и консултација со интернист (ехо на абдомен, ако треба серумски трансферин и феритин да се испита), редуцирај малку во исхраната внес на продукти кои содржат железо, и совет за дарување крв ако е се добро.
Не мора да значи дека е нешто лошо, чисто контрола да си направиш.
Maliot ima 16 godini ,,bolesti,, ke mu barame za blago pokaceno zelezo? Na sto da se ,,somnevame,, na problemi so jetra, hemohromatoza, itn ili deka detevo e intoksinirano so zelezo?
Nemoj zivti se, lekar si. Pretpostavuvam deka se hrani odlicno, mozebi ,,spanjak zvakal,, //ili dr hrana bogata so zelezo// kako ,,popaj mornarot,, nekoj den pred labaratorija. Ajde vednas da go pratime na flebotomija so iten upat! Sto ke ispituvame, vleci krv ,,spasi zivot,,.
Gledaj mu go HGB, HCT, MCV, MCH itn ima prirodno SILNA KRV! Nisto poveke od toa.
Gledaj gi site drugi vrednosti pa medicinski povrzi gi edni so drugi pred bezpotrebni ,,mozni dijagnozi,,
Anamneza, se zali na nesto ili radosno ja prikazuva svojata posledna labaratorija? Malaksanost, slabost, abdominalni bolki, itn. Ne se zali na nikakov problem.
Da bese zelezoto >50, jas ke mu napisev da go proveri povtorno i dokolku dobiese ,,slicen,, rezultat jas ke go ispratev na dopolnitelni analizi. Bezbroj labaratorii //star klinicar sum// mi pominale i pominuvaat niz race ova blago ,,pokacuvanje,, na 38 go narekuvam ,,dnevna varijacija,, i nema prostor za ,,panika,, smesno e da se diskutira i tragicno e da se stvara bezpotreben ,,strav,, kaj deteto koe ke go procita postot ili veke go procital. Super e!
Uste ednas da naglasam, nekolku brojki preku gornata granica na zelezo ne e nikakov problem ili pricina za panika! //se odnesuva za site vozrasti!//
Kako sto Vi kazav, bez griza veruvajte mi deka sinokja ubavo ja poglednav labaratorijata na Vaseto dete pred da Vi odgovoram.
Poradi varijaciite kaj trombocitite, blagata anemija e pokaceno PDW sto celosno zemeno so drugite lab. vrednosti e normalno. Da ne Vi objasnuvam premnogu strucno, samo ke ve zbunam. Uste ednas, Ve molam nema prostor za panika.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.