Политички случувања во Израел

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.514
Поени од реакции
26.141
Две години на дугменцето дркате и никако да ви се крене. Нека земат русите забелешки од Израел како се војува.
Од јадови за Палестина/ Русија, вчера мајко ја посвршија. Букаке стил
Нема потрба Русија да зима забелешки од Израел. Нив цела меѓународна не ги поддржува и не им дава одврзани раце за правење геноцид.
Башка русите никого 2000 години не го имаат лажено дека се божијот народ што треба сите да го бранат и сожалуваат.
Многу ниско од твоја страна како воено лице да поддржуваш геноцид овде а во другана тема да плачеш за секој 1 загинат цивил во Украина.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.380
Поени од реакции
6.997
Случајно налетав на интервјуво, од пред два дена е. Доста интересни поенти има човеков и на место.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.342
Поени од реакции
4.145
Заложниците како ќе ги ослободат без да влезат внатре?
Ќе ги замолат Хамас да бидат љубезни и да им ги вратат назад? :unsure:

И грешка си ако мислиш дека Израел не ја сака Газа. Прво заради самите Палестинци (и проблемите), а второ не е незначаен ни моментот со наоѓалиштата на природен гас на неколку километри од брегот на Газа.

Автоматски споено мислење:

Кина им дала подршка? Русија, Индија?
И што кој таклабас мешаш мултиполарност и дедоларизација во муабетов. Ај не врти U turn со 180 степени во секој муабет кога апла ти се покажува дека не си во право.
Автоматски споено мислење:

Заложниците нема да ги ослободат. Израел не преговара со терористи, знаат дека ако сега преговараат за заложници утре терористите ке киднапираат уште повеке заложници. Ете пробаа муџите да уценуваат со заложници, рекоа дека ако Израел бомбардира ке убиваат по еден заложник за секој срушен дом, па ноќеска и денес попија невидено бомбардирање, на Израелците око не им трепна за уцената со заложници. Не минуваат тие кукавички тактики кај Израел, едноставно муџите треба да се пресметаат колку крв ке ги чини секој убиен заложник, нека множат со 1000.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.514
Поени од реакции
26.141
Вие што го поддржувате Израел ништо немате научено од историјата, а вие што мислите дека ја поддржуваме Палестина не ни треба да се бавите со историја.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.342
Поени од реакции
4.145
ОК, во реалниот свет малку поинаку се работите.
Па ете имаш официјална изјава на Хамас дека ке убиваат по еден заложник за секој срушен дом и имаш видеа и вести колку Израел разурнаа синоќа и денес и покрај таа уцена со заложниците. Што од тука не ти е од реалниот свет?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.697
Поени од реакции
33.892
Тоа дека вака ќе продолжи до недоглед.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Znaci odgovori na prasanjeto, posle ke razglabame koj sto poddrzuva.
Tret pat izbegnuvas da odgovoris na tolku jasno prasanje so odgovor da ili ne.
Sto e rabotata :cautious:
Абе ја уште те чекам да кажеш што тоа згрешив во мојот коментар дека ги подржуваш руските терористи на ист начин како што сега ги подржуваш хамас.

Ама некако не ми образложуваш кај згрешив :toe:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.514
Поени од реакции
26.141
Neoficijalno 3.000 mrtvi Palestinci od bombardiranjeto.. Ova nema da vi go kazat na LGBT kanalite kade ima cenzura.. Ama nebitno e toa za Klinton i ostala nazi garda na forumov.. Bukvalno etnicko cistenje..
ama kako taka sega ti ne pamtis 6 trilioni evrei sto se ubieni vo vtroa svecka vojna pa tie se 200 milijardi godini naseleni vo izrael postojat uste od pred da postoi sonceto ti rasist antisemitist rusofil i sto li uste ne

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.707
Поени од реакции
49.027
Bukvalno etnicko cistenje..
не баки, буквално fuck around and find out е, ништо повеќе. Вакви работи не се прават без неколку, добро осмислени следни чекори .

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.342
Поени од реакции
4.145
Neoficijalno 3.000 mrtvi Palestinci od bombardiranjeto.. Ova nema da vi go kazat na LGBT kanalite kade ima cenzura.. Ama nebitno e toa za Klinton i ostala nazi garda na forumov.. Bukvalno etnicko cistenje..
А мајка му ја бараа муџите да прават таков куршлус? Ги тераше некој да убиваат жени и деца, ги тераше некој да силуваат, да влечат трупови, ги тераше некој да убиваат млади на журка, ги тераше некој да третираат рандом цели...? Сега оф леле етничко чистење, оф леле хуманитарна катастрофа... па кај им беше паметот кога требаше да мислат што ке биде после нивниот крвав пир? Сега треба Израел да ги сожалува и да ги остави како ништо да не се случило?

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Некој ова го постираше претходно? Се надевам не е потврдена вест.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.043
Поени од реакции
11.307
Имаме ние тактичко биро. Кога ќе седнам на него можеш да се пикнеш под него како Моника и да го фатиш без раце. Го крева моралот особено кај форумските војници како тебе.
2001 зад истото биро се криеше или?

Пошто сам си кажа во темата за Украина дека не си бил на терен тогаш и дека отпосле само извештаи и сведоштва си читал.

Има и форумски ебачи изгледа шо се расфрлаат со полови органи кои не можат да ги најдат при обавување на основни физиолошки потреби - камо за друго да ги користат.

Трај си.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.299
Поени од реакции
1.806
При распад на империја следуваат вакви процеси. Насекаде може и во самиот Рим, Шумер, Вавилон, Содома , Гомора, Вашингтон, но прва страда периферијата.
Центарот нема сили да подржува ред во далечните земји, имам предвид Ерменија, Босна, Косово, Израел, Македонија, Јужна Кореја.
Дел од тие несправедливостти ќе бидат корегирани, особено некој не природни созданија, дури и Израел да користи нуклеарно оружје, Иран има класично, може и да имаат и нуклеарно, но прљава бомба сигурно може да направат, кога ќе дојде пешадија сите комшии со заби ќе ги изедат.
Така да работите се движат, многуполарността се формира, ќе има и доста несправедливости мењање на граници, анексии, етнички чистења.
Тоа западно зло сатанизам, додека да се уништи ќе биде тешко, но и секој народ си носи вина, учете даца за да не работите, тука ќе внесеме нигеријци да ни се слуги, многу им се бендиса тој живот, на жените ги оперираа од основниот генетски инстинкт да се мајки и одгледаат наследници, повеќе феминем и кариера, слично и со мажите, полесно и поубаво е пиење, курварење отколку да се грижи за жена деца...
Во моментов сето тоа се руши, главниот проблем е кај златната милијарда, ќе треба да платат сметка за злосторствата. Особено Израел беа огромни нацисти, фундаменталисти, 70 години правеа геноцид, етничко чистење, на неколку етапи ја преземаа цела палестина, Ливан, и немаат усул, сакат уште повеќе, работеа заедно со ИСИС во Сирија.
А и самите луѓе се едни дигнати, надувани, виша класа, дури и таму не им се работи а увезуват робови палестинци, иако стално има терористички напади од нив, не сакат сами да работат физичка работа.
Еве ја картата од 1918 г. до 2023г., така да си гледаме сеир и се молиме транзитот да не е крвав за нас, со Израел по еден или друг начин е свршено.

Kajgana Shop

На врв Bottom