Не ми се верува какви ствари прочитав овде. Некои што ни на мапа не го виделе Израел си зимаат за право да "тврдат" нешто за луѓето таму..
Ај вака..
1. Евреите немаат ништо против Христијаните, јас бев во Цркви во Јерусалем и тоа ме носеше Израелска фамилија пријатели, луѓето преубаво ме угостија кај нив, јадев спиев кај нив.. и ме шетаа по Израел. Дојдоа со мене внатре во Црквите и беа полни со почит кон мојата Религија. Секаде си шетав со Христијански обележја на мене и ниеден Евреин ништо лошо не ми рече, ниту па лошо ме погледна. И полицајци и војници пријателски расположени. Иначе пријателиве од Израел ме поканија и на свадба, бев и таму, бев во прв ред со Христијански обележја на мене, ниту Rabbies ми рекоа нешто лошо ниту никој, све си беше супер.. се запознав и со рандом Израелци на плажа, значи од толку време таму никој никогаш не ми рече ништо непријателско. Пријателиве ме частеа и по ресторани, џабе се расправав да платам, немаше шанси. Беше све супер и релаксирано се до ужасов кој го покрена хамас.
2. Израел отсекогаш била Еврејска земја, ова е basic history и многу лесно да се дојде до овие информации. Друго, Израелската армија (ИДФ) и border police има многу пати делено вода и храна на палестинци и помагано, а за нивни уапсени деца, палестински деца има што фрлаат со камења по војниците и полицијата. Па во било која држава дете да фрли камен кон службено лице ќе биде задржано и во зависност од локалните закони казнето. Ниту парадираат со повредени/силувани/убиени деца или возрасни како ужасот од страна на терористите хамас ниту нешто им прават. Израел уствари и општо до сега бил извор за вода и храна на палестинците ама тие тоа не знаеја да го ценат.
3. Израел општо е голем пријател на нашата земја, а иначе и некои арапски и муслимански земји се солидаризираа со Израел. Уопште не станува збор за вера, туку за терористи на кои што треба да им се стави крај. И пак во сето ова Израелците испаднаа хумани, дадоа предупредување од 24 часа кон цивилите од Газа..