Политички случувања во Израел

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.649
Поени од реакции
42.204
Зошто Русите каде што војуваат добар дел од населението е Руско. Така да неможат да си го дозволат тоа...
дркате на смрт како да нема утре. Само ги броите зградите кои ги обориле со цели фамилии внатре. Кои психопати човече.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.177
Поени од реакции
8.258
Генерал на Израел запрашан до кога ќе трае акцијата на Израел. Тој изјави дека овојпат ќе се оди до самиот крај. На прашањето кој е тој крај? Тој изјави дека дури не бидат погребени сите воојници на Хамас во ископаните тунели под Газа, дотогаш....
дај видео од генералов

инаку оннааа девојката схану лоук, пошто само за неа се пишува глеам на профилот на инста мењала слики пред 5 часа, сама си постира дека е киднапирана, пред тоа била коњ или крава пошто само тие слики и се, која превара е ова израел секоја чест

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.402
Стварно им е многу тешко на Албанците у ситуацијата. Ептен дилема.
Барем да покажат у јавност за кого се, им е тешко, иначе за муслимани ќе си навиваат лабаво. Се ситеа на еврејските жени и деца кога беа масакрирани, исто ко за Смилковско што им се дигнаа курињата.

Бујар, Вјолца и слични, мораат да бидат поекстремни у изјвите за подршка кон Израел, затоа што базата им е скроз на друга страна, а тоа на менторот ич не му се свиѓа.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
дркате на смрт како да нема утре. Само ги броите зградите кои ги обориле со цели фамилии внатре. Кои психопати човече.
Малце соземи се, Бургунди. Никој а најмалку јас се радувам на смрт особено на невино население, така да јас само пренесувам вести, кој што рекол. Ако одиме по аналогија на нештата (како што ти ги претставуваш работите), и ти дркаш на смртта на Украинците. Фешти праевте на темата за Украина кога падна Бахмут цел разурнат... Која е разликата меѓу Палестинците и Украинците?

Ins

Член од
9 октомври 2023
Мислења
3
Поени од реакции
9
Не ми се верува какви ствари прочитав овде. Некои што ни на мапа не го виделе Израел си зимаат за право да "тврдат" нешто за луѓето таму..

Ај вака..

1. Евреите немаат ништо против Христијаните, јас бев во Цркви во Јерусалем и тоа ме носеше Израелска фамилија пријатели, луѓето преубаво ме угостија кај нив, јадев спиев кај нив.. и ме шетаа по Израел. Дојдоа со мене внатре во Црквите и беа полни со почит кон мојата Религија. Секаде си шетав со Христијански обележја на мене и ниеден Евреин ништо лошо не ми рече, ниту па лошо ме погледна. И полицајци и војници пријателски расположени. Иначе пријателиве од Израел ме поканија и на свадба, бев и таму, бев во прв ред со Христијански обележја на мене, ниту Rabbies ми рекоа нешто лошо ниту никој, све си беше супер.. се запознав и со рандом Израелци на плажа, значи од толку време таму никој никогаш не ми рече ништо непријателско. Пријателиве ме частеа и по ресторани, џабе се расправав да платам, немаше шанси. Беше све супер и релаксирано се до ужасов кој го покрена хамас.

2. Израел отсекогаш била Еврејска земја, ова е basic history и многу лесно да се дојде до овие информации. Друго, Израелската армија (ИДФ) и border police има многу пати делено вода и храна на палестинци и помагано, а за нивни уапсени деца, палестински деца има што фрлаат со камења по војниците и полицијата. Па во било која држава дете да фрли камен кон службено лице ќе биде задржано и во зависност од локалните закони казнето. Ниту парадираат со повредени/силувани/убиени деца или возрасни како ужасот од страна на терористите хамас ниту нешто им прават. Израел уствари и општо до сега бил извор за вода и храна на палестинците ама тие тоа не знаеја да го ценат.

3. Израел општо е голем пријател на нашата земја, а иначе и некои арапски и муслимански земји се солидаризираа со Израел. Уопште не станува збор за вера, туку за терористи на кои што треба да им се стави крај. И пак во сето ова Израелците испаднаа хумани, дадоа предупредување од 24 часа кон цивилите од Газа..

Последно уредено:
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.342
Поени од реакции
4.145
Израел лаже дека цела територија ја вратил под контрола.

Трета страна ако нема у планот, тогаш што е целта на нападот на Хамаз?
Целта им е јасна но проблемот е што тоа се муџи без некој сериозен план за остварување на целта, прошверцувале 2000 парчиња експлозив и мислат дека со нив ке го клекнат Израел на колена, ке влезат ке колат и силуваат и израелците ке се дадат во бегство и со помош на горниот им ке го уништат Израел... Колку пати до сега го јаделе стапот и секогаш се покажало дека немаат сериозен план, само желба за крв. Овој пат дебело ке наебат, ако Израел сака да опстане во таа бара со крокодили, ке мора жестоко и бескомпромисно да одговори на муџите.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
ti be sfakas deka hamas e formiran od ameri i deka evreite go imaat poddrzuvano, vooruzvano i finansirano vo minatoto samo za da ima voena frakcija kontra jaser arafat i red drugi poumereni lideri.

sfakas deka momentalno israel se odnesuvaat kako fasisti i izvrsuvast etnicko cistenje? edno e da se branat i da gi odbiea napadite i vratea vo gaza drugo e da bombardiras indiskretno kako sto pravat evreite sega.

ona sto go napravija palestincite e rezultat na skoro 50 godini ziveenje u kafez i okupacija. gaza bese egipetska teritorija, izrael ja okupira, pa ja prepolovi i naseli evrei na pola od nea a drugata ja koristi kako zatvor za palestincite... nacuka 3 miljona palestinci tamu od cel israel i gi kontrolira kako sakaat... voda, hrana, struja sve im kontroliraat. za 2 dena ke nama struja na gaza. nema da ima bolnici, skoli... nisto.

posle ova tie 3 mil ke gi preseli vo evropa. sto mislis ke sakaat da se integriraat tie 3 mil vo evropa odkako eu jasno go poodrza ovoj genocid?

za pomalku od mesec dena usa i eu poddrzuvaat dva genocida prvo vo nagorno karabah pa sega na gaza... sekoja cest.
Kano abe ne relativiziraj sega Aboridzinite kaj vas da vi vlezat vo gradovite i da ve kolat oti i ste bile mnogu polosi prema niv nego Evreite prema Muslimanite. Izrael izgubi 1.000 i kusur lugje za edna den. Sto mislis treba da bide soodvetna reakcija znaekji so kakov vid lugje imaat rabota?
Автоматски споено мислење:

Иран нема шанси директно да се уклучи во војната, иако ова е нивно масло.

Вчера, Израелците (авиони без ознаки) уништија 3 конвои со оружје во близина на Ирачко-Сириската граница.

Израелците имаат план за 20 минути да им ги избомбардираат сите нуклеарни постројки на Иран, така да не верувам дека Иран ќе влегва во авантура да го напаѓа Израел, особено пред да развие нуклеарно оружје..
Tocno e ova. Ne vlecam paraleli so Ukraina ama tamu pred napadot cisto se somnevaa Rusite dali zapadot voopsto ke reagira na nekoj nacin. Sega na Iran mnogu mu e jasno sto bi sledelo ako pocnat so bilo kakva aktivnost.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.402
3. Израел општо е голем пријател на нашата земја,
Све океј, али ова баш и не е така.

Израел е пријател на Албанците и проалбанската политика на САД тука, во Илиридава и на Балканот. Затоа албанските политичари Вјолца и Бујар и други, мораа остро да застанат на страната на Израел, контра својата база, која дрка на убиени изралелски деца и жени.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.177
Поени од реакции
8.258
Kano abe ne relativiziraj sega Aboridzinite kaj vas da vi vlezat vo gradovite i da ve kolat oti i ste bile mnogu polosi prema niv nego Evreite prema Muslimanite. Izrael izgubi 1.000 i kusur lugje za edna den. Sto mislis treba da bide soodvetna reakcija znaekji so kakov vid lugje imaat rabota?

Tocno e ova. Ne vlecam paraleli so Ukraina ama tamu pred napadot cisto se somnevaa Rusite dali zapadot voopsto ke reagira na nekoj nacin. Sega na Iran mnogu mu e jasno sto bi sledelo ako pocnat so bilo kakva aktivnost.

Беше таму ги броеше дека се 1000 да не се повеке ?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.402
Израел е изглеа побитен од Украина.

Почнаа да излегуваат на виделина причини ради кои дел од потенцијалот ќе треба да се пренасочи накај Израел. Tough luck Зеленски.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.342
Поени од реакции
4.145
Zosto togas rusite ne pocnaa tepih bombardiranje ko sega evreite sto pravat? Zosto rusite vlegoa kopneno da gi cistat tie frakcii? Za da nema civilni zrtvi, za da se dade sansa na civilite da izbegaat od voenite podracja.. zatoa imase zeleni koridori vo Ukraina.. Ova ovde vo Gaza e etnicko cistenje nisto povekje..
Русија е сила, имаат огромен потенцијал и добивањето или губењето на некој град кај нив е прашање на стратегија во војната. Тие се борат да завземат територија и таму имаат многу други опции, тоа е фронтовска војна. На крајот од денот, кај Русија и Украина, завземањето или губењето на некој град не значи многу за никоја страна од аспект на добивање или губење на војната а уште помалку за опстанокот на државата. Тоа е друга војна. Овдека има директно загрозување на опстанокот на Израел како држава. Ако Израел не даде жесток одговор на нападот, можат комотно да си ги пакуваат куферите и да одат на јужниот пол, за нив одговорот на вакви срања е да се биде или не, немаат простор за калкулација.

Член од
25 октомври 2016
Мислења
238
Поени од реакции
226
Израел е изглеа побитен од Украина.

Почнаа да излегуваат на виделина причини ради кои дел од потенцијалот ќе треба да се пренасочи накај Израел. Tough luck Зеленски.

Ne izgleda sekogash bil pobiten od Ukraina, znaesh beshe koronata top novina i ko pochna vojnata Ukraina se zaboravivme, sega pochna Izrael Ukraina vishe “nema” nishto ….

Русија е сила, имаат огромен потенцијал и добивањето или губењето на некој град кај нив е прашање на стратегија во војната. Тие се борат да завземат територија и таму имаат многу други опции, тоа е фронтовска војна. На крајот од денот, кај Русија и Украина, завземањето или губењето на некој град не значи многу за никоја страна од аспект на добивање или губење на војната а уште помалку за опстанокот на државата. Тоа е друга војна. Овдека има директно загрозување на опстанокот на Израел како држава. Ако Израел не даде жесток одговор на нападот, можат комотно да си ги пакуваат куферите и да одат на јужниот пол, за нив одговорот на вакви срања е да се биде или не, немаат простор за калкулација.
Da vistina e taka brat, gledav edna nasha Evrejka za nekoj nashi vesti direktno od Tel Aviv davashe intervju, ja prashuvaat dali kje se vratish Makedonija, ona vika ne nie ne mrdnuvame od tuka ili kje ne bide ili ne, bash kako shto kaza, nema drug izbor…

Kajgana Shop

На врв Bottom