Битно е дека и наредното лето, Грчките и Бугарските плажи ќе бидат окупирани од Македонци...кои, секако, ладејќи се, ќе размислуваат и за „севернава„ и за нејзиниот влез во ЕУ-ропска...
не гледај така ...... Ги плаќаш сепак да ти завршат услуга . Поштени се тука . А кога веќе има ситуации а ги плаќаш а те ругаат ко на мене кога бев у Родос ,среќа фати ја пожарите ,бетер ќе беше . Скопјанос, од кај си , му велам од Македонија , ќути и го нема на реакција да те услужи во ресторан и си одиш .
Ние паѓаме на испит оти не си се браниме самите како на протести, туку битно им е масовност на маратон .... Абе знаеш шо е 5км трчање .... Не знам , оти битно е да сум у кондиција а шо ти смени ја име не е битно . Лајф коуч и билдери ти се поважни од етногенеза и шо си по идентитет .
Мртви сме . Реално Македонците не се чуствуваат Македонци . Југословени и тие поновите генерации се или Срби по чуство или не се никој или ништо, чисто празна маса која размислува само на материјализам , а емпатија кој фамилија,семејство и држава не . Епа затоа ќе се гледаме формално само на закопи и свадби ....
Почнаа да склопуваат и од формалност бракови ако само направат дете ванбрачно , ако не направат нема ни брак да остварат , чисто преку 30 години стари моми и ергени .
МАТЕРИЈАЛИЗАМ ВЛАДЕЕ ВО МАКЕДОНИЈА ....
ЕМПАТИЈАТА И ЕНТИТЕТОТ Е МРТОВ ...
Педер у СКопје е новата мода .