Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.678
Поени од реакции
2.780
Сум пишал и порано, стариот Око Сакато(Киро) беше изразито мудар човек(иако не го гласав никогаш), и тој навреме свати дека Балканот нема шанса да влези во ЕУ еден по еден член. На преговорите за името го вадеше од памет Сајрус Венс а потоа и Нимиц , кога при средбите како папагал им го повторувал нашиот предлог ,,двојната формула,, и постојано изјавуваше дека ,,времето работи за нас,, одолговлекујавќи во преговорите

Тој знаеше дека Западен Балкан ако некогаш влезе во ЕУ , ќе влези топтан со одлука никој да не става вето никому, бидејќи која било прва земја да влези, ќе става вето на другите(Србија на Косово и Црна Гора, Црна Гора на Србија, Албанија на Србија итн...

Лекот е во одлука на ЕУ никој никому да не става вето( и за членките на ЕУ тоа да важи), и кога сите ќе бидат горе-долу спремни со политичка одлука ќе се влези во некаква унија со ЕУ

Во ваков случај, немавме потреба да правиме отстапки во интерес на соседите, само требаше да истраеме

Ова го имам слушнато од некои луѓе што се плтеткаа во власта во средината на 90-тите
Киро за све беше во право,едини прав преседник до сега,три пати имам праено муабет со него ,последен пат на неговата промоција на книгата хотел Палас,ми кажа една работа ама не е за пишување за тука ....имаме и заедничка/успомен фотографија.....внук му од Титово Ужице секоја г беше во Охрид во неговата куќа.....

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.489
Киро за све беше во право,едини прав преседник до сега,три пати имам праено муабет со него ,последен пат на неговата промоција на книгата хотел Палас,ми кажа една работа ама не е за пишување за тука ....имаме и заедничка/успомен фотографија.....внук му од Титово Ужице секоја г беше во Охрид во неговата куќа.....
Шимо, ти си или некој негов дргар??? :icon_lol:

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.175
Поени од реакции
6.380
Од поодамна малку се подзаборави темата за црквата со србите. Кратко, кој е твојот став за овој проблем? Чисто ме интересира.
Мислам дека не треба да бараме признавање, ми е гајле што значи тоа за поповите, а сум против србите и против фанар.
Истото го мислам и за името и други работи, нацијата и нашиот интерес секогаш пред интеграции и пари.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Мислам дека не треба да бараме признавање, ми е гајле што значи тоа за поповите, а сум против србите и против фанар.
Истото го мислам и за името и други работи, нацијата и нашиот интерес секогаш пред интеграции и пари.
На оваа тема се дискутираше тука

Генерално, и јас го држам истиот став како твојот, нема што да бараме признание од спц.

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
1696190634227.png

Еве што гласаа комуњарата. Кога ова се велеше тие убедуваа дека идентитетот е зачуван, хехенца и се у глава на вмровците и небањатите. А и ЕУ за тебе.
Тоа дно требаше деведесетите да се реши на еден или друг начин.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.175
Поени од реакции
6.380
Прегледај го приврзокот 392737

Би било изненадувачки СДС да го одбие ова.
Овој па мисли дека македонците му се плашат, преку к им е на македонците од него и таквите како него, македонците бога молат да не се изгласаат уставните измени баш поради таквите како него, ама нека не се секира во математиката не е ни потребен, не може он толку да не гласа колку што може вмровци да се соберат што ќе гласаат.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Прегледај го приврзокот 392733

Еве што гласаа комуњарата. Кога ова се велеше тие убедуваа дека идентитетот е зачуван, хехенца и се у глава на вмровците и небањатите. А и ЕУ за тебе.
Тоа дно требаше деведесетите да се реши на еден или друг начин.
Го има некаде овој документ во дигитална или официјална форма?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.489
хаха кој е тој Шимо,прв пат слушам таков прекар....
Охриѓанец, член на ,,една партија,, ...опасен тркач кој доста често се дружеше со Киро, Бузле, Бранко...

прашај ги постарите, го немам видено многу време(20 г)

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.678
Поени од реакции
2.780
Охриѓанец, член на ,,една партија,, ...опасен тркач кој доста често се дружеше со Киро, Бузле, Бранко...

прашај ги постарите, го немам видено многу време(20 г)
Сум бил само кога Дпмне се основаше во киното и на Маак еднаш кога се основаше,на ниеден друг митинг на и на било какви политички циркуси не сум бил ниту ќе одам....баш ме интересираше кој е тој мистер Х
Јас со Киро се знам преку ОХ лето и Штипјанецот шо беше 1 во МАНУ.

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Го има некаде овој документ во дигитална или официјална форма?
Се врти по нетот само вака сликано. Ќе има вистинометар на шарпшутер нешто ако демек е лага. Нема да пропуштат вакво нешто да демантираат.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.489
Сум бил само кога Дпмне се основаше во киното и на Маак еднаш кога се основаше,на ниеден друг митинг на и на било какви политички циркуси не сум бил ниту ќе одам....баш ме интересираше кој е тој мистер Х
Јас со Киро се знам преку ОХ лето и Штипјанецот шо беше 1 во МАНУ.
Шимо е стара легенда кај охридските комуњари....само сега незнам каде се наоѓа

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
Бојкот на сите политички партии!
И онака ништо не се мењава и нема да се смени без разлика за кој цреп ќе гласате! Сега ќе кажат дека тоа е глупост, ама реалноста е сосема друга и ја гледаме секој ден. Не играјте ја нивната игра и не дискутирајте ги нивните глупости. Нека сами си веруваат и покажете им среден прст!

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Се врти по нетот само вака сликано. Ќе има вистинометар на шарпшутер нешто ако демек е лага. Нема да пропуштат вакво нешто да демантираат.
Ама сликава личи како да е создадена за буквално да биде демантирана.

Каков документ воопшто е ова? Анекс на договор? Договор? Спогодба? Мора да има официјална верзија од ова.

Мора да почниме покритички да ги гледаме работите инаку ќе се лажиме со глупости, ќе се палиме на работи кажани од сомнителни извори и после шарени револуции ќе ни се случуваат...

Kajgana Shop

На врв Bottom