Уште едно од ветувањата на господинот Заев и комуњарите кон шиптараната-реализирано.
Поддршка од шипците за избори-обезбедена.
Шлајм во фаца на роднините на масакрираните деца- опален.
Тоа што они се домаќини и добри стопанственици и направиле пари е за секоја пофалба, а за некои е причина за љубомора и завидлук...
Ако немале гаќи тоа само ја потврдува лагата која овде се пласира. Како можело во претседателската резиденција Билјана да викнат на состанок некој без гаќи?
А за да тврдиш дека некој грабал народен имот мораш за тоа да имаш правосилна судска одлука во која судот утврдил дека некој нешто грабал. На која правосилна пресуда го темелиш твоето тврдење дека некој грабал? Само судот може да каже дали некој грабал или не. Пример, има правосилна судска одлука дека Груевски муќкал и врз основа на таа судска одлука слободно можеш да кажеш дека Грујо е виновен за тоа и тоа. Инаку, без докази, од ракав и јас овде можам да кажам дека на наводната средба во Билјана бил повикан и присутен и Пунтер, кој имал гаќи и кој побарал и му било дадено да ги грабне Скопка пивара, Макпетрол, Цементара, Макстил, Тиквеш, Метропол и Белви во пакет арно ама тиквата пукнала кога истиот побарал и камп приколка во Крани по што настанала расправија и Пунтер по гаќи и на клоци бил избркан од Билјана и не му дале ништо...
Внимавај, за такви паушални и кафански муабети се сноси одговорност и предметните лица можат против тебе да поведат соодветна постапка пред судовите па после да останеш и без гаќи...
па јавна тајна е дека приватизацијата....пардон, грабализацијата, беше изведена со законска „подлога„.
Погоди „од три пати„ кој беше на власт во времето кога беше носен законот за приватизација и кој ја изведе приватизацијата по привидно легален пат.
Незнам. Може би некој сонува за 400-500 шушки, нека си бара државна работа. До дека добие работа нека крка сендвичи и сладолед од убавиот. После, кога ке го вработат ке има и за ајвар и за паштета, а кога ке му ја ,,(в)работат,, и жената, може да земе и кредитче за да си купи пунто....
па јавна тајна е дека приватизацијата....пардон, грабализацијата, беше изведена со законска „подлога„.
Погоди „од три пати„ кој беше на власт во времето кога беше носен законот за приватизација и кој ја изведе приватизацијата по привидно легален пат.
Јавна тајна, масони, завери, сите знаат, јасно е,.... батали тоа. Факти и докази на маса.
Велиш ,,законска,,. Тоа значи дека е изведена по закон, а законот го носи легално избранииот парламет составен од пратеници кои народот ги избрал, не некој со гаќи или без гаќи туку народот. Како треба да постапуваат луѓето, по законот или не по законот? Во случајот, луѓето постапиле по законот и приватизирале како што било предвидено во законот. Ако некој не постапувал по законот за тоа треба да си сноси одговорност која треба да ја утврди судот. Не јас или ти, судот.
Левица како партија масовно потфрли дури и кога не беше партија со пратеници во собрание(хинт: шарема, сјо, двојазичноста е новинарска патка"
Откако доби 2 пратеника во 2020, во истиот момент прекина активно да се ангажира за поништување на преспански(кој е масовно нелегален и противуставен). А исто и Левица, заедно со Дпне, го легитимираа нелегалното собрание од 2017 та.
Денес Левица си тера комуњарска политика(факинг левица се вика, левичарска партија) и пробува да направи со мизерни обиди да ја имитира шарената револуција. А сите знаеме дека со шарената не се постигна ништо позитивно за државата(ама ништо!)
Знаете која политичка оопција/партија е заслужна на политичката сцена?
Онаа која нема да дозволи да се одржи нормална седница и да продолжи да го легитимира ионака нелегалното собрание(уште од 2017)
Онаа која ќе дај јасен сигнал на меџународната дека нешто не е во ред(ова можи Дпне да го направи ама не го прави)
Јавна тајна, масони, завери, сите знаат, јасно е,.... батали тоа. Факти и докази на маса.
Велиш ,,законска,,. Тоа значи дека е изведена по закон, а законот го носи легално избранииот парламет составен од пратеници кои народот ги избрал, не некој со гаќи или без гаќи туку народот. Како треба да постапуваат луѓето, по законот или не по законот? Во случајот, луѓето постапиле по законот и приватизирале како што било предвидено во законот. Ако некој не постапувал по законот за тоа треба да си сноси одговорност која треба да ја утврди судот. Не јас или ти, судот.
Абе и за мене нема правосилна судска пресуда дека сум го убил комшијата, ама не значи дека ќе се врати од мртвите ако нема пресуда. Шо дека немало одлука, не значи дека господата не ја спровеле криминалната приватизација, и како да има судска одлука кога од тогаш до денес судството е нивна сопственост, не ќе ги судат тие кои ги поставиле за судии. Изгледа си од оние 4% со доверба во судството, или судија или фамилија судиска.
Невозможно е да сум бил во подрум. Во подрум се влегува да наточиш вино, ракија или расолница и излегуваш, а приватизацијата беше многу подолг процес, траеше со години, се менуваа политички гарнитури, се менува судии, те судии од штабови те од тефтери те сваровски... сите се изредија никој кабает не најде. Уствари најдоа, покоен Амди Бајрам одлежа затворска казна, ама он даваше голови со пета...
Гордана е во затвор врз основа на правосилна судска одлука. Со истата правосилна судска одлука и Грујо е осуден на ефективна казна затвор ама он јуначиште избега како сокол а овие како пички го бркаат... Во судската постапка, судот ги ценел доказите и аргументите и нашол дека се виниовни и ги осудил. Тоа му е работа на судот. Во судската пресуда стои дека тие не се осудени затоа што го купиле мерцедесот ами затоа што постапката за купување на мерцедесот била незаконски спроведена...
Има еден друг момент, никој жив не споменувате дека со таа пресуда е осуден и Ѓоко Поповски.
Автоматски споено мислење:
Внимавај, може да ти се одрази... бегај од политика и мотика.
Не си доволно информиран....постапката за набавката на Мерцердесот е законска(потврдено со пресудата), незаконскиот дел според СЈО е прибавување на нематријална корист.
Т.е. во пресудата за Мерцедесот буквално е вака напишано-,,Грујо се стекнал со нематријална имотна корист, така што покрај возење на странски делегации и тој ќе се возел во Мерцедесот,,
Ееејјјјј, па кој треба да се вози
ПС: те гледам неинформиран па ќе ти објаснам-МВР нема потреба да распишува тендер за набавка, но лично Гордана ради транспарентност се одлучила за отварање на тнедер.
Оливер овој поновиов го купил без тендер, и нема законска основа да одговара. Чист е коо солза. Гордана не е чиста оти отворила тендер...
Не си доволно информиран....постапката за набавката на Мерцердесот е законска(потврдено со пресудата), незаконскиот дел според СЈО е прибавување на нематријална корист.
Т.е. во пресудата за Мерцедесот буквално е вака напишано-,,Грујо се стекнал со нематријална имотна корист, така што покрај возење на странски делегации и тој ќе се возел во Мерцедесот,,
Ееејјјјј, па кој треба да се вози
ПС: те гледам неинформиран па ќе ти објаснам-МВР нема потреба да распишува тендер за набавка, но лично Гордана ради транспарентност се одлучила за отварање на тнедер.
Оливер овој поновиов го купил без тендер, и нема законска основа да одговара. Чист е коо солза. Гордана не е чиста оти отворила тендер...
Ај постирај тоа пресудата да видиме кај така пишува. Тоа дали постапката за набавка била законска оценувал судот и решил како што решил, по истото решавал и повисокиот суд и решил како што решил. Не е на тебе и мене да судиме, тоа е работа на судот.
Ние со бугарите немаме иста гранка особено не како што имаат хрватите и србите, а да не спомнувам босанци или црногорци, но ние имаме големи културолошки разлики од бугарите, и тоа не е од сега, еве да не правиме разлика од среден век но во последните 150 години исто имаме огромни разлики, општествени, јазични, антрополошки, традициски, обичајски разлики, единствени луѓе што гледаат некаква блискост се од типот на љубчо и тие таквите што пред се имаат проблем со себе.
И би додал дека и блискоста на хрвати и срби не може да биде пример, затоа што хрватите и србите меѓусебе се разбираат, па би рекол и антрополошки тие народи се многу поблиски за разлика од ние со бугарите.
Јас се сложувам за словенската генетика но ти докажи ми како античките македонци биле хелени. Тогашните антички запаси друго пишуваат, но и наши преродбеници и револуционери друго пишуваат.
Ај постирај тоа пресудата да видиме кај така пишува. Тоа дали постапката за набавка била законска оценувал судот и решил како што решил, по истото решавал и повисокиот суд и решил како што решил. Не е на тебе и мене да судиме, тоа е работа на судот.
Првин Левица во 2016 има настапувано независно од СДС на избори и им има одкинато некој мислам 12-14 000 гласа, не гледам како им помогнале со тоа што им земале гласови, тоа е како да кажеш Интегра со попот во 2020 им помогна на ДПНЕ. Втора работа ти кажав и претходно правиш премногу претпоставки за мене и што сум правел во минатото, во 2016 мене комуњарските познаници ( и роднини за жал) ме нарекуваа фашиста и небањат зошто викав дека не се менуваат лопови со одродени предавници, дека тоа е катастрофален избор. Ниту еднаш во животот немам гласано за СДС ( а и воопшто до последните парламентарни избори), единствено гласав за Иванов против Фрчко, дека нема шанси да седам на страна и Фрчко да стане претседател, и еднаш за градоначалник. На други избори немам гласано, 2016 не гласав зошто иако ги презирам СДС, ДПНЕ имаше веќе дегенерирано во СДС лајт и јас генерално не гласам против ( освен фрчко). Чисто да си кажам не ни гласав ниту за Камиказа за Скопје дека човекот е кловн, иако беше кандидат на Левица.
Трета работа си пишав дека сега сум член на Левица, за надвор од Скопје не знам али во Скопје е СДС мртва партија. Не постојат во ниту една сфера ниту на кое било ниво.
Целата политичка структура во Скопје им е во нокаут или полу распаѓање. Во Кисела Вода, Аеродром, Гази Баба не постојат воопшто. Нема совет каде што барем по еден советник не им се шитна и тоа запази од позиција на власт. На сите страни советниците, општинските функционери и таа нивната дилерска "младина" пробува да направи дил. Кога стигнаа до дереџето кај нас да почнат да доаѓаат можам да замислам што е по другите места.
Комплетно ја изгубија културната војна, они во 2016 си направија имиџ базиран на "прогресивност","иднина" и "урбаност", буквално добија гласови дека малтретираа психички народ дека ако не гласаш за нив се сељак. Во моментов сите ги доживуваат како најдолна сељачана,
Бела државна администрација ( културни работници, дипломати, здравствени работници, професори на факултети) како што си кажа и сам ДПНЕ последните години од власт им ги пунеше гзовите со евра за да ги купи, не разбирајќи дека поради точка број два они никогаш нема да гласаат за нив зошто иако ги земаат парите они сепак се чувствуваат супериорно наспрема нив. Во моментов зошто ДУИ им нагази со чизма на врат на сите овие зошто сите овие ресори ДУИ ги држи, комуњарите пиштат на сите страни и овдека ќе изгубат еден тон гласови.
Последната работа е демографската промена, СДС си ги имаше тие "Југословените" во торба и тие им носеа еден тон гласови али нивниот гласачки блок природно поради годините веќе се намалува драстично. така и го изгубија Скопје.
И за крај секако и си има анкети, во моментов разликата помеѓу Левица и СДС е некој 2-3%. На следните избори во Скопје СДС ќе има 4 пратеника.
Ако Мицко и ДПНЕ не направат некакво политичко самоубиство ( иако гледам веќе почнаа да се трудат), следната влада е ДПНЕ- ДУИ. Каде што ДУИ ќе биде појачана со уште некој 2-3 пратеника кои ќе им ги соберат од заедничките листи и ДПНЕ ќе се правда дека нема избор.
Ne ni navleguvam podetalno sto ke se desi na slednite izbori, lokalni, parlamentarni ili bilo kakvi posto iskreno nebitno e.
Ali da mi objasnuvas kako toa Levica koja 99 % od clenstvoto sega im se bivsi sareni kurtoni ne im pomognala na SDSM da dojdat do 49 pratenici od tamu 20 i kusurot vo 2016 e nadvor od umot. Site ili ne glasale, ili vo podrum bile ili imale samo najdobri nameri togas. A SDSM bas togas magicno dobi 49 pratenici. Na lokalnite isto rastur napravi. Znaci vie cela 2015 i 2016 onaka djabe krsevte, farbavte , blokiravte vklucitelno i Apasiev barajki pad na rezimot, a koga dojde za glasanje site ili bevte vo podrum ili ne glasavte. Onaka si slavevte tuka ( ako zborame za forumskite sareni kurtoni ) oti ve ponese atmosverata, drugite nekoj tamu glasaa ali vie onaka zaedno si se raducavte.
Na ova bi upotrebil edna vasa cesto upotrebuvana fraza togas od Kili narkomanot.
Ma nemoj da me jebes bre
Wooow, mnogu bitno.
Toa ti idi kako na tenk da mu ja izvadis registracijata i da recis vidi kolku na tezina dobivme.
Koga sme kaj registarskite tablici, gi imas videno novite registarski tablicki ?
Ili za toa se krivi 8 pratenici samo, drugite 49 ne gi broime posto imavte samo najdobri nameri ko gi glasavte
Ние немаме врска со нив, они имаат врска со нас, ама тоа се нивни комплекси јас неможам да им помогнам, а кој сака тие што имаат потекло од македонија да бидат македонци? јас не сакам, тие веќе со промена на генерации не се ни четвртина македонци, да не зборуваме за култура традиција, они не си го познаваат сопствениот јазик.
Моментално ја гледам оваа бугарска комедија од вчера, кажаа нешто на почетокот за нас дека ние сме срби а они бугарите биле древен народ тоест сумерци
Се мислев да најдам некој филм комедија ама ова ми испадна на фејсбук па си реков ова е must watch.
На истиов овој форум се имаше ова објавено, и ти кажувам уште еднаш......незаконсскиот дел од набаваката на Мерцедесот ја нашле во стекнување на нематеријална корист-возење во него
Ne ni navleguvam podetalno sto ke se desi na slednite izbori, lokalni, parlamentarni ili bilo kakvi posto iskreno nebitno e.
Ali da mi objasnuvas kako toa Levica koja 99 % od clenstvoto sega im se bivsi sareni kurtoni ne im pomognala na SDSM da dojdat do 49 pratenici od tamu 20 i kusurot vo 2016 e nadvor od umot. Site ili ne glasale, ili vo podrum bile ili imale samo najdobri nameri togas. A SDSM bas togas magicno dobi 49 pratenici. Na lokalnite isto rastur napravi. Znaci vie cela 2015 i 2016 onaka djabe krsevte, farbavte , blokiravte vklucitelno i Apasiev barajki pad na rezimot, a koga dojde za glasanje site ili bevte vo podrum ili ne glasavte. Onaka si slavevte tuka ( ako zborame za forumskite sareni kurtoni ) oti ve ponese atmosverata, drugite nekoj tamu glasaa ali vie onaka zaedno si se raducavte.
Na ova bi upotrebil edna vasa cesto upotrebuvana fraza togas od Kili narkomanot.
Ma nemoj da me jebes bre
Автоматски споено мислење:
Wooow, mnogu bitno.
Toa ti idi kako na tenk da mu ja izvadis registracijata i da recis vidi kolku na tezina dobivme.
Koga sme kaj registarskite tablici, gi imas videno novite registarski tablicki ?
Ili za toa se krivi 8 pratenici samo, drugite 49 ne gi broime posto imavte samo najdobri nameri ko gi glasavte
На следните избори јас и ти сме во коалиција,ти за дуи ..марксисти ленинисти и јас за левите марксисти ленинисти....парче ќе ги напрајме небањаните....хаха уште 4 г опозиција нека дремат......сега немој да речиш несум за дуи....
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.