Invisible Force
Is with me
- Член од
- 29 јули 2021
- Мислења
- 5.203
- Поени од реакции
- 9.926
Најдуховит ми е делот каде ликот лежи пред мала ископана дупка, наполнета со вода, и ја чека Месечевата гравитација да предизвика плима/осека во водата...
Мисли си декА некој ти ги глеа видеа.
Немој бе ви признавам... Ретки пациенти сте.Ај ферку у дебате за сфе,ја и бафра протиф тебе Рон и Пророк.
Хехе
ЗукиНемој бе ви признавам... Ретки пациенти сте.
Го утепа човекО, го уби. Тој и неговата дружина отсекогаш биле и ќе останат рамни во мозокОЗуки
Од едну страну ги имаш Аристарх, Ератостен, Џордано Бруно, Коперник,Магелан, миљон научници, експерименти, докажани природни феномени...
А од другу страну ти, Пророк, седамсто изперени амерички мозоци и двеста европски.
Имаш магнетно поле, годишни времиња, поларни сфетлине, миљон очевидци, чиста логика, сфи сфетстки астрономски друштфа.
А од другу страну нелогични пеинт сликичиња, глупи 344 views видеа,цркфа у среден век, наса л'же и други глупи нелогични "докази".
А да забраи, Ариститотел е меѓу први хелиоцентрични људи.Е јебига, и Анштајн не е бија упрао за некои тезе.
Имаше погоре некое видео за холограм, е да, може да не изл' жеф за нешто сс холограм, ама не и за разумни и логично работе
Разбуди се!!!
Зуки
Од едну страну ги имаш Аристарх, Ератостен, Џордано Бруно, Коперник,Магелан, миљон научници, експерименти, докажани природни феномени...
А од другу страну ти, Пророк, седамсто изперени амерички мозоци и двеста европски.
Имаш магнетно поле, годишни времиња, поларни сфетлине, миљон очевидци, чиста логика, сфи сфетстки астрономски друштфа.
А од другу страну нелогични пеинт сликичиња, глупи 344 views видеа,цркфа у среден век, наса л'же и други глупи нелогични "докази".
А да забраи, Ариститотел е меѓу први хелиоцентрични људи.Е јебига, и Анштајн не е бија упрао за некои тезе.
Имаше погоре некое видео за холограм, е да, може да не изл' жеф за нешто сс холограм, ама не и за разумни и логично работе
Разбуди се!!!
Нене, немора па да се објаснуемо.ај олабави ме... Оди на тема Рамна Земја и потсети се од таму на некои твои и мои пишани муабети нема потреба да се С'К и ТУЈ повтАрамо...Разбираш ли ме или ПА да ти повтору?
![]()
На пример си видел ли негде во реалност, во живо заоблен хоризонт или голема заоблена водна површина? Што е разумно а што е нестварно за тебе? Зошто конкретно за водата не напишеш нешто повеќе? Не може цело време да бидам за се во грешка ако сум ти предизвик за разговор нели? Зар нема да ми признаеш за водата конкретно дека сум во право?Реално разумни стфари vs нестфарни стфари.
Како ќе го докажеш тоа? Каде имаш видено? Дај некој пример каде поголема маса на вода е обвиткана во природата? Тоа те прашав дали си видел негде во природата ЗАОБЛЕН ХОРИЗОНТ? Да не е видено на интернет или на ТВ туку природно кога ќе излезеш надвор на некоја плажа на пример.али најбитно онагу држи до планету сс взаемну силу од јадро, што гу стиска и обвиткуе около округлу планету.
Тоа ли ти е единствено убедување? На невидено да веруваш? Тоа не иде така. Мораш да докажеш природно. Никогаш нема да видиш закривен односно заоблен хоризонт.Од која сакаш висина или точка гледај.Хоризонт секогаш е во висина на твој поглед и никогаш не е заоблен... Е тоа е доказ.Значи закривување на воду се глеа само од горе ин спејс,зшто се глеа и цела планета. Неможемо ми тиј да га приметимо, сфати га тој.
Ова никогаш нема да го докажеш затоа што не постои во природата.а и планета дека се врти
Аристарх, Ератостен?...хмммм...ќе да сА појќе философи и математичари, понајмалку астрономи и научници...Зуки
А што велиш, дали папагалското преповторување дека „...научно е докажано...„, а докази никаде да видиме, значи дека „папагалот„ има релјефен мозок?...Го утепа човекО, го уби. Тој и неговата дружина отсекогаш биле и ќе останат рамни во мозокО