- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 4.960
- Поени од реакции
- 11.228
Пробај да најдеш нова гума за вратата.Istiot go iam skroz model, duri i socuvan e ne ko ovoj, raboti ama si bara cistenje oti mraz fakja 20 cm nedelno ako ne go cistis.
Пробај да најдеш нова гума за вратата.Istiot go iam skroz model, duri i socuvan e ne ko ovoj, raboti ama si bara cistenje oti mraz fakja 20 cm nedelno ako ne go cistis.
Имам нов фрижидер сега тој стои во подрум и чека да се всели во некоја викендичка.Пробај да најдеш нова гума за вратата.
Без разлика… ако фаќа многу мраз, значи диши! Најчесто кривец е гумата на вратата…Имам нов фрижидер сега тој стои во подрум и чека да се всели во некоја викендичка.
Овај троши колку 6 фрижидери и брчи како тракторја имам еден Ободин од шеесетите и Горење од 70ти, работат како чакмак.
Е ваков тип е ободинот, стар ко библија.
И смрди на скапан глушецОвај троши колку 6 фрижидери и брчи како трактор
Kratko kazhano gluposti vo boja se toa energetskite sranja!Може некој да ми ги објасни тие оценки за енергетска ефикасност? Приметувам фрижидери со оценка Е имаат помала потрошувачка и бучава од оценка А.
Пример заинтересиран сум за Electrolux од Техномаркет кој е спуштен од 46к на 27к.
На Техномаркет станата нема нешто многу спецификации затоа ке ви ја дадам оваа подоле.
Оценка Е, годишна потрошувачка 250kw, бучава 38,
Со иста големина најдов нешто слично во Нептун.
Потрошувачка 256, бучава 35, А++
Нептун - Детали на производ
www.neptun.mk
Потрошувачка 254, бучава 36, Категорија A++
Комбиниран фрижидер LG GBF 61 PZJMN, 336L(229/107), A++, 186 cm
Full No Frost Inverter linear Енергетска класа:A++ Нето капацитет:336L Ниво на бучава:36dB Димензии:186x60x68cmwww.neptun.mk
Потрошувачка 204. бучава 35, Категорија D
www.neptun.mk
Што е тоа што ја одредува категоријата? Зошто како што гледам, овие што имаат помала потрошувачка имаат полоша оценка.
Автоматски споено мислење:
Заборавете ја најдов цаката, имало измени во тоа како се смета.
Прегледај го приврзокот 398795
Фактички старото А++ е колку ново Е.
Ова може да ти даде многу лошо мислење доколку никој не ти го напомени. Си мислиш. А+ сигурно е подобро од Б или Ц, а реалноста е сосема друга.
Да тоа израчунав, една категорија над Е влече минимум цена од 10к. Разликата беше 54kw годишно или ќе му дојде околу 600ден годишно. 20год ќе треба да работи за ти ги врати тие 10к што ќе ги дадеш.Kratko kazhano gluposti vo boja se toa energetskite sranja!
Razlikata vo potroshuvackata gledana vo Godina dena x Litrite e = 5-10€ zashteda na struja!
A cenata na Toj A+++++++++++++ Frizhider e 10 pati pogolema od toj so B
Gledaj da ti odgovara goleminata i rasporedot, se ostalo zaboraj kako i nikogash da ne si slushnal za toa!
I tie 600 denari se samo na hartija i pri maximalna rabota na frizhiderot! A koga ce gi odbijash pauzite koga motorot ne raboti ce dojdish na 300 denari.Да тоа израчунав, една категорија над Е влече минимум цена од 10к. Разликата беше 54kw годишно или ќе му дојде околу 600ден годишно. 20год ќе треба да работи за ти ги врати тие 10к што ќе ги дадеш.
Арен е зимај.Некој да каже мислење за овој фрижидер Самсунг
https://setec.mk/index.php?route=product/product&product_id=73762
Од извори блиски до нептун Beko подлежи повеќе под дефекти за разлика од LG.Планирам да купам фрижидер, се двоумам помеѓу Беко и ЛГ, имам Беко и е океј, немам слушнато некој со искуство со ЛГ а како што гледам енергетскиве класи кај првите се Е додека кај вторите се повисоки. Пример помеѓу овие два, кој е подобар отприлика?
www.neptun.mkNoFrost Фрижидер LG GBP 31 SWLZN, 341л, (234/107), 186цм, А++ бел
No FrostSmart Inverter компресор Енергетска класа:A++ Smart Diagnosis Нето капацитет:341L Ниво на бучава:36dB Димензии:186x60x68cmwww.neptun.mk
ПС Немам некое големо искуство во бела техника, просек сум.