Фан клуб: Милан

Дали Кардинале треба да го продаде клубот?

• Вкупно гласачи
    16
Честитки за стручен штаб и играчиве, ја добивме моќната Верона :pos:

Срамота нема кој гол да даде....каде е пуленот Јович?

Ова ќе испадне на крај на сезона да плачеме по Меси и Салемакерс....да не зборам за Ребич што вака така бар знаеше по некој гол да даде.

Види го Сашко бе му живим у глава без да плаќам ќирија :icon_lol:

Тажно и интересно у исто време е што ја сум нешто најблиску до другар што си имал у животот. Нели?

Види го Сашко бе му живим у глава без да плаќам ќирија :icon_lol:

Тажно и интересно у исто време е што ја сум нешто најблиску до другар што си имал у животот. Нели?

Верувај може и полошо. :icon_lol: Од искуство ти кажувам.

Загреови утакмица, никаква тактичка замисла, ништо конкретно, се базира играта на индивидуален квалитет, Леао ако направи нешто арно, ако не јебига.

Пулишич исто треба да го казнат 3 утакмици да не игра, неможе толку да не може човеков со топка да се спои, на секој контакт паѓа ти ебам пичето.

За Жиру муабет не ми се прави, нејкам да го гледам веќе на терен, како со 10 играчи да играме.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Оваа мораше да се добие,против Каљари Жиру и Крунич ќе мора да одмараат.
Без Тео,Калабрија и Калулу позади Пиоли мораше формациски да импровизира мутација на 3-4-3 и 4-3-3 а на моменти и 4-2-3-1.
Муса е жилаво копиле и интересен играч,малку ме потсетува на Гатузо во пргавоста,мило ми е и што Бартесаги доби шанса.Окафор а особено Јович одлично завршија работа на крајот.

Верувај може и полошо. :icon_lol: Од искуство ти кажувам.
Добро бе штрумф ти си тој што цело време постови ми копа и ме цитира и после плачеш!!?

Како пичкине што сакаат да се ебат а да не им влезе.

Убаво ја ти пишав еднаш дека имаш понашање на жена.

Добро бе штрумф ти си тој што цело време постови ми копа и ме цитира и после плачеш!!?

Како пичкине што сакаат да се ебат а да не им влезе.

Убаво ја ти пишав еднаш дека имаш понашање на жена.

Само како одговор на твоите провокации, извртувања, лаги, пропратени со голем безобразлук. Двапати само имам цитирано твои постови со таква намена, а сигурно неколку пати повеќе имаш од никаде постови каде што штрумфот ти е проблем, се пресметуваш, водиш некои војни, а пишуваш работи кои што немаат многу врска со реалност.

Само како одговор на твоите провокации, извртувања, лаги, пропратени со голем безобразлук. Двапати само имам цитирано твои постови со таква намена, а сигурно неколку пати повеќе имаш од никаде постови каде што штрумфот ти е проблем, се пресметуваш, водиш некои војни, а пишуваш работи кои што немаат многу врска со реалност.
???

Ок ајде ти пишуваш реалност, ајде каде е европскиот Милан на Кардинале??

Ја денес на терен не го видов.

Ни па у вторникот, а најмалце против Интер кајшто бевме дури полоши од лани!

Добра анализа пишувана пред натпреварот со Верона, а се повторуваа и денес со тројца во одбрана. Не е до формациите, за системските слабости што ги има тимот под Пиоли.

Би било супер да се поправи, но немам многу голема надеж, треба озбилно да работат ма ново тренерско решение.

Конечно моментот што сите го очекувавме и почетокот на нешто навистина прекрасно за Милан.

???

Ок ајде ти пишуваш реалност, ајде каде е европскиот Милан на Кардинале??

Ја денес на терен не го видов.

Еве, пак се пресметуваш, барајќи да ти испоставувам некои сметки.

Јас пишував дека имаме тим "ништо послаб од Интер" или ти? Сум пишувал дека тимот е комплетен, нема слабости, дека Пиоли не е проблем? Напротив.

Затоа ти викам, дај да видам точно што сум напишал, што толку те провоцира, за постојано, неповикан да се пресметуваш со штрумфот.

А сум пишувал дека сме поквалиѕетни од минатата сезона, односно дека не е катастрофално одработен преодниот рок, иако имаше работи што мораше подобро да се направат, потоа дека парите од Тонали нема да ги украде Кардинале, дека ќе потрошиме повеќе од другите (што беше и случај во овој преоден рок) и дека кога ќе се направи пресек на три сезони, секогаш ќе биде блиску или подобри од првиот шти потрошил, ако се вратиш на тоа што се расправавме тогаш, ќе видиш дека бројките шти ги пишував тогаш, многу соодветствуваат со тоа што се случи на крај. Дека нема да вади пари од клубот за враќање на кредити со камати, дека клубот на финансиски план ќе се развива, а тоа ќе треба да се одрази и на терен, дека ќе направи стадион, дека нема клубот да се распадне и да го сведе на ниво на Фиорентина и други клубови од "четврт ешалон" (како што пишуваше ти). Стојам позади ова и сега, а и утре да не излезе така, нема со сила црното да го претставувам како бело и обратно.

Имаме 4 од 5 победи ама пак Кардинле е крив. :pos: За греота.

Ова сакав, но заборавив да го напишам. И покрај тоа што не сум премногу задоволен, Милан има солиден старт. Имаме 12 бода во првите пет кола, не верувам дека некој тоа очекуваше. Кога ги гледам фудбалерите, мислам дека можеме и подобро да играме, па и тоа што и покрај некои слабости на Пиоли се победува, значи дека фудбалерите не се толку лоши.

Катастрофата со Интер не може да се заборави.

Иако попроблематичен може да биде иксот против Њукасл. Бевме подобри и заслуживме да победиме, сега е многу потежок патот до второто место. За со Интер проблем би било доколку се бориме за прво место, но самата борба би била изнад очекувањата што ги има(в)ме, речиси сите во фан клубов.

Повеќе сум убеден во фудбалерите, отколку во Пиоли.

Back
На врв Bottom