Срцето или разумот?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
~*~

Ми поминаа периодите во животот кога го бирав срцето.Два пати се изгорев на мојата „погрешна“ одлука, сега кога и ретко се заљубувам а уште поретко се решавам да се ризикувам сама себе за љубовта, разумот ми е многу подобра варијанта.

Срцето ќе те привлече кон некој...ама разумот ќе пресуди дали тој е оној со кој треба да бидеш. Бар јас се раководам по овој принцип.

Разумот ми вели сакај ја!

Срцето ми вели потребна ти е!

Ама јас ги слушам и двете, едното без другото не оди, не бар кај некоја љубов.

хм,јас немам избор секогаш го слушам срцето и баш секогаш поради тоа заврсувам лошо јбг :toe:

A neli e najdobro da se ostavi razumot da bide kontroliran od srceto? :tapp:

Верувај дека не е.Најдобро е да се слуша разумот.Дозволено е малку влијание и од срцето но целосна контрола-никако.
Така е барем кај мене.:)

Доколку станува збор за донесување правилни и реални одлуки,секако дека разумот.Но,сите оние најпрекрасни работи кои се случуваат во љубовта,се случуваат доколку во тие одредени ВИСТИНСКИ моменти го послушаме САМО срцето...

Многу би сакала срцето да ме води но нажалост разумот не го дозволува тоа.

Srceto devinitovno.. Ne mozes da sakas so razum, tuku so srce. Razumot e za donesuvanje odluki (no toa moze da se prai i so srceto), a srceto e za sakanje (toa ne moze da se prai so razum).

Многу би сакала срцето да ме води но нажалост разумот не го дозволува тоа.

Да, обично разумот ги ограничува желбите на срцето, а верувај разумот треба да се слуша, нема зашто да сакаш срцето да те води. Срцето е тука за да насочи, а разумот за да одведе.

Srceto normalno nikogas ne odam po razumot i zato ponekogas gresam zatoa sto odam samo po srceto.:toe:

срцето секогаш....разумот може само во депресии да те затепа...

Vo ljubovta sekogas go sledam i se rakovodam spored srceto....Srceto e gospodar a razumot sluga...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom