Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Како го бутна Рашковски?
На увид,ме бута неколку пати на испит,нервозен и го бутнав у кабинет,Аце асистент среќа ме тргна бетер да не биде .Ама јас наместо да барам пред комисија,јебига .... 80 души ги бутна а 5 положи ја .Среќа кај Гоце полагав после

Ти и другите вмровци џабе буткате вакви партиски пропаганди, нити нешто драстично се смени во соживотот со косоварите, нити денес се иселуваат повеќе од порано.

Не беше толку одамна во времето на дпне кога се бодеа деца пошто се каури низ автобуси на јсп и по трговски центри. И тоа беше еден период зачестено да се склучува секоја недела. Ти текнува? Изгледа не.

Денес не се иселуваат ни приближно толку како претходно пошто влезе кај нас со огромен замав IT секторот и диспеч фирми на кои веќе не им се знае бројка, а и двата сектори си немаат везе со работењево на идиотивена власт.

Така да со тоа што замарате со партиски пропаганди само го разводнувате она што е критично и канцерогено во нашиот смешен обид за држава.
Значи да сумираме, нема тензија меѓу националностите, и народот не се отселува оти сите се вработија во ИТ и претпоставувам тие неколку илјади што си заминале се поради невозвратена љубов?

И ваквите вести сеуште се нарачани од Грујо?

1695076317121.png

1695076360332.png

На увид,ме бута неколку пати на испит,нервозен и го бутнав у кабинет,Аце асистент среќа ме тргна бетер да не биде .Ама јас наместо да барам пред комисија,јебига .... 80 души ги бутна а 5 положи ја .Среќа кај Гоце полагав после
A si slushnal ti na sesija da se prijavat 250 dushi i samo 5 da polozhat. i vo poslednite 8 sessi samo edna 10ka?

A si slushnal ti na sesija da se prijavat 250 dushi i samo 5 da polozhat. i vo poslednite 8 sessi samo edna 10ka?
Брат,факинг право и информатика предмет е шо предава . Кај Астеруд и Родна имаш поголеми шанси да поминеш предмети . Идиотов бутка и 7 кредити мислам околу 50 евра е да презапишеш . Казнена сесија е 1000ка.
Автоматски споено мислење:

Da ne si me pomeshal so nekogo? Ili misleshe na nekoj drug?
Метафора,повеќе просек членови

Малце ќе испеглаш приказна, ќе кажеш дека сте се спречкале заради ненадминливи идеолошки разлики, и стануваш десидент. Мариглен Демири од новата деценија.

Брат,факинг право и информатика предмет е шо предава . Кај Астеруд и Родна имаш поголеми шанси да поминеш предмети . Идиотов бутка и 7 кредити мислам околу 50 евра е да презапишеш . Казнена сесија е 1000ка.
Jebi ga drugar i jas ti zboruvam za ispit od Pravo!
I znajs koj beshe toj so 10kata?
Da ne se macish, spie vo sosednava soba.. ;)

Sakash veruvaj sakash ne.

Значи да сумираме, нема тензија меѓу националностите, и народот не се отселува оти сите се вработија во ИТ и претпоставувам тие неколку илјади што си заминале се поради невозвратена љубов?

И ваквите вести сеуште се нарачани од Грујо?
Класика све се утиња, ама тоа е кога човек дебатира со вас. :icon_lol:

Нити има соживот, ниту ќе има. Македонија е поделена држава, и тоа нема да се смени во скоро време.

Смешно ми беше што си изненаден од вскви вести, затоа те и прашав дали се сеќаваш на неделните бодења низ автобуси во време на дпне? Тепачките на кале и палењето на скопје на денот на знамето на орелот? Или слабо. :(

Jebi ga drugar i jas ti zboruvam za ispit od Pravo!
I znajs koj beshe toj so 10kata?
Da ne se macish, spie vo sosednava soba.. ;)
Кај Гоце идам ,шо знаеш ,дигитален запис/е потпис ... Причај младичу ми вели,8ца еве ти и ми вика многу си бил нежен кон Рашко,си го исплашил :pos: А неколку дена покасно му беше фамозната изјава .... Парите му се собрани од мекици на децата

1695077006684.png

Кај Гоце идам ,шо знаеш ,дигитален запис/е потпис ... Причај младичу ми вели,8ца еве ти и ми вика многу си бил нежен кон Рашко,си го исплашил :pos: А неколку дена покасно му беше фамозната изјава .... Парите му се собрани од мекици на децата

Прегледај го приврзокот 391223
A tebe na shto smer si za da ti izjavi ljubov kantavtorov?

Класика све се утиња, ама тоа е кога човек дебатира со вас. :icon_lol:

Нити има соживот, ниту ќе има. Македонија е поделена држава, и тоа нема да се смени во скоро време.

Смешно ми беше што си изненаден од вскви вести, затоа те и прашав дали се сеќаваш на неделните бодења низ автобуси во време на дпне? Тепачките на кале и палењето на скопје на денот на знамето на орелот? Или слабо. :(
Нели едно општество за сите, нели вие прогресивните ќе го споевте општеството?

Абе нели не го биваше Грујо и затоа е сменет, уште ли ќе се споредувате и вадите на него?

Далеку од изненаден, само глуп човек може да верува дека комуњарите имаат намера/се способни да ја оправат таа држава.

Слушав вчера Илија Димовски на Алфа. Ок има 60.000 само у една година .Не сме ЕУ членка.

А да сме ЕУ членка ?!

Ќе има осигурување и други бенефити . Не само во Македонија, туку на цела територија на ЕУ .

Тогаш дали ќе нема депопулација на нацијата во Македонија?!

Види ги Хрватска,Романија и поготово Бугарија која сега ни прави најголеми злодела,пред и после ЕУ членка .

Највеќе егзодус имаат после ЕУ,оти имаат бенефити во други земји,вака се ограничени пред влезот .

Логично .

Од 60.000 ќе рипа над 200.000 у една година .

Имаш работа,социјално,здраство у било земја на ЕУ .

Ако ја погледнеш Македонија не во последниве 30-тина години, туку и малку порано, на пример, уште од ‘60-тите годнини од минатиот век, ќе увидиш дека Македонија не мрдна од бројка од население од 2-2,1 мил. жители, а отселувањето никогаш и не престана. Самиот имам роднини кои се отселени и не вратени.

Значи, отселувањето не е „од вчера„, туку е повеќедецениски проблем и ниту една власт не го реши, а со тоа што не сме народ кој брои 1 миљарда жители, и исселувањето не може да биде бесконечно-едноставно, ќе дојде ситуација, и веќе доаѓа, во која ќе нема кој да работи, кој да уплаќа за плати и пензии, кој да отплаќа државни и приватни кредити...напросто, опстојувањето на државава ќе стане неизвесно!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom