Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Златни времиња на дпне комунистичка, македонците под камшик, косоварите аристократија.

Ако не идеш на позив на партијата, леташ од работа, автобуси препуни за контрапротести и комитски вечери, тоа беше тој јак патриотизам и колективна свест.

И на крај како и секое комуњариште, грујо си избега со кешот и не одлежа ден затвор.
Абе, да, у право си. Али види, Грујо е, у крајна линија, ипак лузер. Опази го Али фон Зајас и остало граѓанско друштво од шиптаpските села. Се убија од рушвет и муљање у секоја влада. Нит се селат, нит па бегаат. Напротив, и даље се концентрираат. И никој не ги мрда од место. Антачиблс.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Antone @AntonT12 mocaj ne gi zalaj.
Ko bea tolku trkala da te donesat vo pozicija da gi mocas, slobodno mocaj gi. Ako glumat deka se ljutat nesto, vervaj uzivat vo to ;) .
Автоматски споено мислење:

vlade be imeto e smeneto radi 8 pratenici na vmro, mozno li e do tolku da si otiden vo nepovrat?
Radi 8 pratenici na VMRO i 49 na SDSM koi vie gi glasavte, vo slucaj da zaboravi :sneaky: . Da ne mislis sarenite toest vie za VMRO togas glasavte, pa se znae za koj glasavte togas, so se prajte na udreni.
Vie na SDSM mu dadovte 49 pratenici, vie se radvavte ko deca na ceresna za sekoj dobien pratenik. Vie slavevte tuka SDSM ko formira vlada so DUI. Vie slavevte .......
Ne mi vervas. Odi na zatvorenite temi i vidi koj sto slavese togas, samo da ne se razocaras.
Mnogu sega sto kukaat, togas slaveja.
Nastrana toa trebase nekoj procesi da se slucat za da tie 8 glasaat. Ti teknuva na SJO. Ona SJO kade mesijata tvoj Apasiev si rabotese, si zemase plata, honorari.
Dobro be oti glumite ludilo.
Mislis toa ke ve napravi pomalce severdjani. Mislis ljugeto mastilo pijat, zaboravaat od vcera do denes. Ne be druze, vervaj nikoj nisto nema zaboraeno, djabe si ja iskate muvata od kapata.
Blagodarenie na vas i vasite postapki togas sega ste severdjani. Pomiri se so toa, severdjan si oti toa si sakal da bidis. Ne 8 pratenici na VMRO, ne 49 na SDSM. Djabe si se tesis.

Последно уредено:
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.398
Поени од реакции
23.227
Ми делува како Ољи да се спрема за кампања за претседател, не знам само зошто се мачи со глупостиве, електоратот му се состои од суштества кои веат орли или шират ануси, бесцелни му се пропагандниве видеа.

Кога веќе спомнав, не очекувам некој способен али се надевам барем нема некој инвалид да извадат од ДПМНЕ за кандидат наредна година.

Член од
21 мај 2021
Мислења
795
Поени од реакции
1.667
Antone @AntonT12 mocaj ne gi zalaj.
Ko bea tolku trkala da te donesat vo pozicija da gi mocas, slobodno mocaj gi. Ako glumat deka se ljutat nesto, vervaj uzivat vo to ;) .

Radi 8 pratenici na VMRO i 49 na SDSM koi vie gi glasavte, vo slucaj da zaboravi :sneaky: . Da ne mislis sarenite toest vie za VMRO togas glasavte, pa se znae za koj glasavte togas, so se prajte na udreni.
Vie na SDSM mu dadovte 49 pratenici, vie se radvavte ko deca na ceresna za sekoj dobien pratenik. Vie slavevte tuka SDSM ko formira vlada so DUI. Vie slavevte .......
Ne mi vervas. Odi na zatvorenite temi i vidi koj sto slavese togas, samo da ne se razocaras.
Mnogu sega sto kukaat, togas slaveja.
Nastrana toa trebase nekoj procesi da se slucat za da tie 8 glasaat. Ti teknuva na SJO. Ona SJO kade mesijata tvoj Apasiev si rabotese, si zemase plata, honorari.
Dobro be oti glumite ludilo.
Mislis toa ke ve napravi pomalce severdjani. Mislis ljugeto mastilo pijat, zaboravaat od vcera do denes. Ne be druze, vervaj nikoj nisto nema zaboraeno, djabe si ja iskate muvata od kapata.
Blagodarenie na vas i vasite postapki togas sega ste severdjani. Pomiri se so toa, severdjan si oti toa si sakal da bidis. Ne 8 pratenici na VMRO, ne 49 na SDSM. Djabe si se tesis.
Де бе Владе,се удави со овие Шарениве.Шарените та Шарените...небаре цветавме пред комуњарата да дојде на власт па сега треба да го жалиме Грујо и неговите политики.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.489
Поени од реакции
13.710
Де бе Владе,се удави со овие Шарениве.Шарените та Шарените...небаре цветавме пред комуњарата да дојде на власт па сега треба да го жалиме Грујо и неговите политики.
Грујо беше плафон за ова комуњариве. Секој втор ден прават штета. Да им го истурам на сите у уста, ама знам дека убаво ќе им биде, гнаси смрдени.

Член од
21 мај 2021
Мислења
795
Поени од реакции
1.667
Грујо беше плафон за ова комуњариве. Секој втор ден прават штета. Да им го истурам на сите у уста, ама знам дека убаво ќе им биде, гнаси смрдени.
Споредбено да,беше подобар од сегашнава власт,затоа што сегашнава власт не остави сите нас ептен без зборови со политикиве што ги спроведува.

Ама мора ли воопшто да споредуваме? Ако правиме споредби секогаш едниот ќе биде подобар од другиот.
Факт е дека и двете партии се едно големи зло кое 32 години не уништи полека,полека!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Zavisi kolku pamtis od porano ;).
Ocigledno si mal cim prasvas.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.489
Поени од реакции
13.710
Споредбено да,беше подобар од сегашнава власт,затоа што сегашнава власт не остави сите нас ептен без зборови со политикиве што ги спроведува.

Ама мора ли воопшто да споредуваме? Ако правиме споредби секогаш едниот ќе биде подобар од другиот.
Факт е дека и двете партии се едно големи зло кое 32 години не уништи полека,полека!
И што е твоето решение, комуњариве да продолжат да владеат?

Член од
21 мај 2021
Мислења
795
Поени од реакции
1.667
Zavisi kolku pamtis od porano ;).
Ocigledno si mal cim prasvas.
Скоро 34 години сум.
Многу добро паметам мојата фамилија колку наеба во времето на Груевизмот.И ред други фамилии.

Тогашното ВМРО беше една од најселските партии што се појавија во историјата на земјава.
Ја водеше земјава на најможниот селски начин преку партиска диктатура каде што членовите на партијата од повисоките ешалони живееа како Бог и батина,а останативе не дереа со казни и извршители на плата од 8-10.000 денари.
Доволно е,не ми се набројува.
Знам јас колку Македонецот има разбирање за останатите животи,па оттука кој сфати,сфати.

Ако ја водеше он државата како што треба,немаше да бидеме најселската нација во цела Европа,па и пошироко.

Не,Македонецу!
Немој со овие типични финти ќе те замолам.
Прочитај еден мој пост неколку страни наназад,ете тоа е единственото решение кое го гледам.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.489
Поени од реакции
13.710
Скоро 34 години сум.
Многу добро паметам мојата фамилија колку наеба во времето на Груевизмот.И ред други фамилии.

Тогашното ВМРО беше една од најселските партии што се појавија во историјата на земјава.
Ја водеше земјава на најможниот селски начин преку партиска диктатура каде што членовите на партијата од повисоките ешалони живееа како Бог и батина,а останативе не дереа со казни и извршители на плата од 8-10.000 денари.
Знам јас колку Македонецот има разбирање за останатите животи,па оттука кој сфати,сфати.

Ако ја водеше он државата како што треба,немаше да бидеме најселската нација во цела Европа,па и пошироко.
Зошто наеба твојата фамилија?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Ne, Levica.
Apasiev se ke sredi.
Kolku brisenje profili ke ima otposle, mislam ako formira Apasiev vlada.
Tie edvaj prviot shok go preziveaja od ko im go nacuka SDSM, ne veruvam deka ke mozat da se spravat so vtoro nacukvanje.

Член од
21 мај 2021
Мислења
795
Поени од реакции
1.667
Зошто наеба твојата фамилија?
Корумпирано судство.Заебани комшии кои беа дел од партијата.Ниски плати и наметнување на долгови кои воопшто не постоеја.Дерење преку извршители.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Скоро 34 години сум.

Не,Македонецу!
Немој со овие типични финти ќе те замолам.
Прочитај еден мој пост неколку страни наназад,ете тоа е единственото решение кое го гледам.
Mal si, vo 2016 si bil uste pomal, detiste.
Nemas ti videno ni maka ni zort, vervaj mi.
Ali ok, ako ti e poubo sega, koj sum jas da ti kazam poinaku. Ili pred toa koga sme kaj toa.

Член од
21 мај 2021
Мислења
795
Поени од реакции
1.667
Ne, Levica.
Apasiev se ke sredi.
Kolku brisenje profili ke ima otposle, mislam ako formira Apasiev vlada.
Tie edvaj prviot shok go preziveaja od ko im go nacuka SDSM, ne veruvam deka ke mozat da se spravat so vtoro nacukvanje.
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Каква Левица,каков СДСМ бе...Колку е заостанат народов,страшна работа!!!

Немам ли право да критикувам некоја партија како неутрален жител во овоа селскава биртија?!

Mal si, vo 2016 si bil uste pomal, detiste.
Nemas ti videno ni maka ni zort, vervaj mi.
Ali ok, ako ti e poubo sega, koj sum jas da ti kazam poinaku. Ili pred toa koga sme kaj toa.
Добро,намали со цинизмов.Владе од Ротино.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Каква Левица,каков СДСМ бе...Колку е заостанат народов,страшна работа!!!

Немам ли право да критикувам некоја партија како неутрален жител во овоа селскава биртија?!

Добро,намали со цинизмов.Владе од Ротино.
Ne e cinizam, fakt e toa, mal si bil. Toa ti e isto kako jas da kazvam kako se ziveelo vo SFRJ oti taka nekoj mi kazval. Batali tie muabeti, pojma nemas ocigledno.
I kritikuvaj si ti kolku sto sakas. Licno momentalno bas mi e gajle koj ke bidi vlast. Drugo mene mi preci, a ne koj ke formira idna vlada, sekako za DUI si glasam jas, a bez DUI nema vlada.

Kajgana Shop

На врв Bottom