Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
22 јуни 2022
Мислења
946
Поени од реакции
1.218
Ако ДПНЕ си дозволи уште еден ваков предавнички испад како тој со менувањето на името на државата, тогаш можат комотно во ист гроб со СДС да се закопаат заедно на следните избори.
Дпне да пропадне? Тоа чудо тешко дека некој ќе го види.

Тие се единствената десница може во европа која протурка двојазичност, воведе закон за знамиња, коалицираше со терористи, амнестираше воени злосторници - терористи, амнестираше цела политичка елита после снимките и уште еден тон срања.

Да не збориме дека никогаш не ги прекина преговорите за промена за името за на крај комуњарите да го сменат со нивна помош, и погоди што, не организираа ниту еден протест до денес барем да глумат револт.

И ние ќе се чудиме зошто ќутат како пизди денес на ова со онкологија, капка во морето. Си знаат они, си го чекаат ДУИ толку години, сеа за некои таму раствори и лекови ќе се замараат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Доста бре плачеш. Избриши ги солзите и помири се дека Грујо нема да се врати. Неговото тргање од власт не е крај на светот.
Грујо го тргнаа - апокалипса се деси, леле луѓе готови сме.
Ко предходно да немаше све тоа. Амнестијата ти е избришана од меморија? Законот за знамиња? За негово време се збираше струја и данок у албански средини или не? Сакаш статистика?.. да набројувам уште?
Kaj me vide deka placam ili me zabole dali ke se vrati nekoj ili ne. Da ne gi izmesa apcinjata slucajno ?
Na eden moj post tuka ili vo bilo koja politicka tema imate 1000 vasi kade placite i kosi kornite, i pred se glumite ludilo.
Ako ne sfati dosega ve dupam vas mnogu pametnite koi tuka solzi leete i kosi kornite kako republikata si eba mater, a nikako so prst da se posocite deka bas vie dottuka ne svleckavte so vasite najdobri nameri.
Sakas statistika. Nema problem.
Severdjan.
Eve ti ja statistikata, tesi se so nea , da te ebat toa amestiranite. Barem da gi osudevte, ali i za toa so prstot vo usta ostana, ili narodski kazano koj stigna vi go nacuka. Uste Apasiev vi ostana da se tesite deka nesto ke popravi sto uspeavte da zaserite oti ste mnogu pametni. A ne treba da si kojznae kolku bistar za da znaes deka toa e vekje zavrsena rabota, dodusa poznavajki te tebe vaka po pisanato, nisto ne me cudi. Ti nikako da napravis pogresen izbor. Edna raka amnestirani ti bese pobitno od imeto na republikata i se drugo. I uste tvrdo ubeden deka praviot izbor go napravi.
Mozi zatoa kisnis tuka so zalopojki po cel den, i ti i drugite.
Sega zakonot go izglasaja da si se amnestiraat site komplet.
Poglup i poeban od ova pretpostavuvam ni na son ne ti se sonese deka ke ispadnis.
E pa ispadna ebate severdjanot pameten.
Ostana uste amnestiranite teroristi da ti naprat redenka i celo e koga ima se, posto site drugi ti se iznaredija vekje.

Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
Kaj me vide deka placam ili me zabole dali ke se vrati nekoj ili ne. Da ne gi izmesa apcinjata slucajno ?
Na eden moj post tuka ili vo bilo koja politicka tema imate 1000 vasi kade placite i kosi kornite, i pred se glumite ludilo.
Ako ne sfati dosega ve dupam vas mnogu pametnite koi tuka solzi leete i kosi kornite kako republikata si eba mater, a nikako so prst da se posocite deka bas vie dottuka ne svleckavte so vasite najdobri nameri.
Sakas statistika. Nema problem.
Severdjan.
Eve ti ja statistikata, tesi se so nea , da te ebat toa amestiranite. Barem da gi osudevte, ali i za toa so prstot vo usta ostana, ili narodski kazano koj stigna vi go nacuka. Uste Apasiev vi ostana da se tesite deka nesto ke popravi sto uspeavte da zaserite oti ste mnogu pametni. A ne treba da si kojznae kolku bistar za da znaes deka toa e vekje zavrsena rabota, dodusa poznavajki te tebe vaka po pisanato, nisto ne me cudi. Ti nikako da napravis pogresen izbor. Edna raka amnestirani ti bese pobitno od imeto na republikata i se drugo. I uste tvrdo ubeden deka praviot izbor go napravi.
Mozi zatoa kisnis tuka so zalopojki po cel den, i ti i drugite.
Sega zakonot go izglasaja da si se amnestiraat site komplet.
Poglup i poeban od ova pretpostavuvam ni na son ne ti se sonese deka ke ispadnis.
E pa ispadna ebate severdjanot pameten.
Ostana uste amnestiranite teroristi da ti naprat redenka i celo e koga ima se, posto site drugi ti se iznaredija vekje.
bez nervoza eve izmeni se pravat, grujcho kje se vrati i site kje bidat edna srekjna koalicija protiv levica koja go kutna grujo so nivnite 0 pratenici i 0 vlijanie :icon_lol:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Па по тоа што од петни жили го браниш 'ркалото Груевски, но и против падот на ВМРО во 2016, можам да заклучам дека си за ВМРО.
И да за Левица сум, но не отсекогаш. Откако видов дека не се како СДСМ и ВМРО и откако покажаа храброст пред УЧК господарите на двеве споменати партии.
Glup, od ko padna VMRO 2016 ti i oficijalno za cel svet stana Severdjan.
Za koj trebase da bidam ?
Ti za koj bese togas ?
I dali i posle se, ete pominaja 7 godini uste so cel um mislis deka nesto pametno togas si napravil sto si bil za SDSM?
Ako toa e slucaj togas ne gledam pricina da se ljutis ako te narecam Severdjan posto toa i si.
Gord severdjan.
I Apasiev neka ne skoka po tolku posto ako i toj togas ne sfatil deka protestira, krsi, lupa, ucestvuva vo SJO za da eden den vo bliska idnina stani gord severdjan togas toj zalutal vo politikata ili e ekstremno glup i naiven covek. Treto nema.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.029
Поени од реакции
6.153
Можно е после ова да има раскол во дпне, јас незнам како некои уште веруваат дека нема да се гласа, лидерот така кажал.
Би ја цитирал Мирка за лидерот: Од првата негова појава сфатив дека е он мекотел, не му би дала како евнух од најнизок ранк да чисти клозети на газдата, тоа е он.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
bez nervoza eve izmeni se pravat, grujcho kje se vrati i site kje bidat edna srekjna koalicija protiv levica koja go kutna grujo so nivnite 0 pratenici i 0 vlijanie :icon_lol:
Severdjance aj mukla ko ne razbiras osnovni raboti.
Da ne te vregja slucajno ova severdjance.
Jbg to si, sam si sakase da bidis .
Toa bese cenata sto trebase da se plati za da Levica so 0 pratenici i 0 vlijanie go kutne VMRO :toe: .

Ф

Флеш

Гостин
Сите партии се ШУПАЦИ вклучувајќи го и Апасиев и Левица .

Немам никаков избор во Македонија каде што гледам доверба.

Ако гласам утре. Гласам за Левица оти знам дека сигурна победа има Вмро.Што повеќе пратеници за Левица,повеќе притисок за Вмро .

Вмро е стравот да не се оладат. А голема сигурност е дека ќе биде така кога ќе дојдат на власт. Зошто ? Нема да спроведат судски процеси против СДСМ за велепредавства и кражби против државата.

Левица се само Интегра која има поагресивно стабилно водство .

Џабе ми е Апасиев кога каде беше да има исти принцип на логика кога Груевски не му чинеше,а моментално Сдс чини. Кој бил дел против Груевски,беше расипан . И ќе остане обележан лошо за мене .

Груевски беше најдобар за мене. Негирајте што сакате, јадете гомна ама остави и се гледа тоа во Македонија физички,од фабрики до реновација да градот до реформи во Македонија.

Конкретно ќе пишам,можете на Грујо да му го бричиме. 11 години беше на власт . СДСМ беше и уште е 7 години . 11/7 ..... Грујо беше диктатура?! Да ви се мочам во логиката и принципи на фер и разумност. Све се посра од Шарена Револуција до сега .Се се изгази . Од промена на името до директен напад од Татарите .

ГРУЈО ВРАТИ СЕ !!!!

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.368
Поени од реакции
8.942
Сите партии се ШУПАЦИ вклучувајќи го и Апасиев и Левица .

Немам никаков избор во Македонија каде што гледам доверба.

Ако гласам утре. Гласам за Левица оти знам дека сигурна победа има Вмро.Што повеќе пратеници за Левица,повеќе притисок за Вмро .

Вмро е стравот да не се оладат. А голема сигурност е дека ќе биде така кога ќе дојдат на власт. Зошто ? Нема да спроведат судски процеси против СДСМ за велепредавства и кражби против државата.

Левица се само Интегра која има поагресивно стабилно водство .

Џабе ми е Апасиев кога каде беше да има исти принцип на логика кога Груевски не му чинеше,а моментално Сдс чини. Кој бил дел против Груевски,беше расипан . И ќе остане обележан лошо за мене .

Груевски беше најдобар за мене. Негирајте што сакате, јадете гомна ама остави и се гледа тоа во Македонија физички,од фабрики до реновација да градот до реформи во Македонија.

Конкретно ќе пишам,можете на Грујо да му го бричиме. 11 години беше на власт . СДСМ беше и уште е 7 години . 11/7 ..... Грујо беше диктатура?! Да ви се мочам во логиката и принципи на фер и разумност. Све се посра од Шарена Револуција до сега .Се се изгази . Од промена на името до директен напад од Татарите .

ГРУЈО ВРАТИ СЕ !!!!
Доста бе...

7ybywt.gif

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.347
Поени од реакции
21.727
После сите овие скандали и криминали секој втор ден, корупција, урнисување на правен поредок, закони за амнестија, бришење газ со Устав, да беше активен еден член на форумов, сега сигурно би бил многу разочаран и би рекол дека комуњариве ја направија државава Белорусија на Балканите. :icon_lol:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Oti, za sto ne e vo pravo.
Sto napravi Apasiev dosega osven sto so negovite nepromisleni postapki , aktivnoto ucestvo vo sarenata i SJO site ne napravi Severdjani.
Автоматски споено мислење:

После сите овие скандали и криминали секој втор ден, корупција, урнисување на правен поредок, закони за амнестија, бришење газ со Устав, да беше активен еден член на форумов, сега сигурно би бил многу разочаран и би рекол дека комуњариве ја направија државава Белорусија на Балканите. :icon_lol:
Koj bi bil toj ziti se :cautious:

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.882
Поени од реакции
7.167
Glup, od ko padna VMRO 2016 ti i oficijalno za cel svet stana Severdjan.
Za koj trebase da bidam ?
Ti za koj bese togas ?
I dali i posle se, ete pominaja 7 godini uste so cel um mislis deka nesto pametno togas si napravil sto si bil za SDSM?
Ako toa e slucaj togas ne gledam pricina da se ljutis ako te narecam Severdjan posto toa i si.
Gord severdjan.
I Apasiev neka ne skoka po tolku posto ako i toj togas ne sfatil deka protestira, krsi, lupa, ucestvuva vo SJO za da eden den vo bliska idnina stani gord severdjan togas toj zalutal vo politikata ili e ekstremno glup i naiven covek. Treto nema.
Тоа што сме северџани заради СДС воопшто не е изговор дека ДПНЕ се подобри или дека требаше тие да останат наместо СДС, кога веќе истите тие веќе го спроведуваа истово што СДС го спроведува во полесна форма. Амнестираа воени злосторници, донесоа закон каде што знаме на туѓа држава може да се вее на нашите јарболи, го назначија Талат Џафери, поранешен терорист од УЧК за министер за одбрана, законот за јазици беше започнат во ера на владеењето на ДПНЕ и така. Дали после сиве овие лесно изводливи предавства, мислеше дека ДПНЕ ќе застанеше? Јас не би рекол, а тоа се гледа денес преку речиси целосно шлакнатото членство на ДПНЕ со малку нормални на чело со нивниот министер за опозиција, Мицкоски. Истиот Мицкоски кој дозволи да му се лизнат пратеници за промена на името, кој не го дигна народот против тоа, кој не успеа да го дигне народот против францускиот предлог, истиот кој ги прифати сервираните бројки за пописот и за жал, истиот што повторно ќе дозволи да му се лизнат пратеници за промена на уставот. Тоа што ДПНЕ не го смени името за време на нивното владеење воопшто не е гарант дека тоа немаше да го направат да владееја тие после 2016 кога самиот Антонио Милошоски е фатен како дискутира предлози за името како ,,Горна Македонија" итн.
А кога сме кај изборите во 2016 и за СДС, јас тогаш не бев полнолетен, но ја поддржав Шарената револуција делумно, бидејќи ја сметав за народна, иако после неколку години се виде дека е масло на Заев. Меѓутоа дека беше потребна, беше. Јас ја поддржав, но сите тие нејзини лоши страни како демолирањето, вандализамот и прскањето на фасадите со балони полнети со боја, ги осудив и не ги поддржав. Не гласав за СДСМ, бидејќи не можев, но дури и да можев, немаше, бидејќи од почеток ми делуваа како матни ликови.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.347
Поени од реакции
21.727
Ете го и Стево Вошка, и тој да ти бил фикус. Си изгласа "режимски закон" како попче. :pos:
Се измоча на цело негово досегашно глумење независен претседател. Не дека некој му веруваше (освен пар малоумни куртони), ама сепак.

ПЕНДАРОВСКИ ГО ПОТПИША ЗАКОНОТ ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ НА КРИВИЧНИОТ ЗАКОНИК СО КОЈ СЕ ПРЕДВИДЕНИ ПОМАЛИ ЗАТВОРСКИ КАЗНИ ЗА ФУНКЦИОНЕРИТЕ
Претседателот Стево Пендаровски го потпиша Указот за прогласување на Законот за изменување и дополнување на Кривичниот законик, кој вчера експресно беше усвоен во Собранието, со европско знаменце и во забрзана постапка. Со овие измени се предвидува и намалувањето на казните за злоупотреба на функцијата и за злосторничко криминално здружување.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Тоа што сме северџани заради СДС воопшто не е изговор дека ДПНЕ се подобри или дека требаше тие да останат наместо СДС, кога веќе истите тие веќе го спроведуваа истово што СДС го спроведува во полесна форма. Амнестираа воени злосторници, донесоа закон каде што знаме на туѓа држава може да се вее на нашите јарболи, го назначија Талат Џафери, поранешен терорист од УЧК за министер за одбрана, законот за јазици беше започнат во ера на владеењето на ДПНЕ и така. Дали после сиве овие лесно изводливи предавства, мислеше дека ДПНЕ ќе застанеше? Јас не би рекол, а тоа се гледа денес преку речиси целосно шлакнатото членство на ДПНЕ со малку нормални на чело со нивниот министер за опозиција, Мицкоски. Истиот Мицкоски кој дозволи да му се лизнат пратеници за промена на името, кој не го дигна народот против тоа, кој не успеа да го дигне народот против францускиот предлог, истиот кој ги прифати сервираните бројки за пописот и за жал, истиот што повторно ќе дозволи да му се лизнат пратеници за промена на уставот. Тоа што ДПНЕ не го смени името за време на нивното владеење воопшто не е гарант дека тоа немаше да го направат да владееја тие после 2016 кога самиот Антонио Милошоски е фатен како дискутира предлози за името како ,,Горна Македонија" итн.
А кога сме кај изборите во 2016 и за СДС, јас тогаш не бев полнолетен, но ја поддржав Шарената револуција делумно, бидејќи ја сметав за народна, иако после неколку години се виде дека е масло на Заев. Меѓутоа дека беше потребна, беше. Јас ја поддржав, но сите тие нејзини лоши страни како демолирањето, вандализамот и прскањето на фасадите со балони полнети со боја, ги осудив и не ги поддржав. Не гласав за СДСМ, бидејќи не можев, но дури и да можев, немаше, бидејќи од почеток ми делуваа како матни ликови.
Druze, ne mi go zboraj sega Mickovski i segasnoto VMRO. Najdi mi eden zbor ili post kade gi opravduvam ili branam. No od druga strana treba da ti bidi jasno deka trebase da se slucat nekoj procesi koi nikogas ne bi se slucile da ne bese sarenata i sekako sesrdnoto ucestvo na Apasiev vo istata i vo SJO, istiot toj Apasiev i istite tie sarenokurtonovci koi se puvaat sega deka se cisti i deka se nova partija, Levica. Istite tie koi doprinesoja za padot na VMRO ili za voskresnuvanjeto na SDSM, kako ti e polesno na dusata.
Da ti napomenam deka do pred vie da si igrate revolucija nie za 2/3 od svetot bevme Republika Makedonija itn itn itn.

P.s patem receno teroristite vo vlada gi primi SDSM, odma posle konfliktot 2001 koga pobedija na izbori i so toa bukvalno gi amnestira.
Da si kazime nekoj raboti kako sto se.
Taka da od togasna gledna tocka posto Levica kako takva ne postoese a nejzinoto idno clenstvo i lider aktivno raboteja za SDSM, izborot bese toj. Ili si za VMRO ili za SDSM.
Dali bilo podobro ili poloso gledame posle toa, i zatoa si be druze severdjan. Nikoj ne ti e kriv, sam si sakal da stanis severdjan.
Ete ti se ispolni zelbata, ne gledam problem jas tuka.

Последно уредено:
Член од
4 октомври 2019
Мислења
578
Поени од реакции
1.226
Denes najdobriot drugar saren... ne podmulko tip... pak covecen so top rabota I site nadzoni odbori I komisii...vikq sedi kaj sto si doagaj si samo na odmor...vikam 3 pati planiram da se vrakam gore e tesko i ovde bez dve raboti e tesko.... vika ne funkcionira nisto od nikakov agol sedi si tamu...Sto da mu kazam jas velam ukradi milion evra ke znaes deka moze samo 10 dena da lezis...

Kajgana Shop

На врв Bottom