Kajgana Song Contest #254 - Најдобар гитарски настап во живо на сите времиња

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.594
Поени од реакции
14.044
Најкомплетното соло во историјата на музиката. Нема подобро ни да има. Со секоја измината секунда те носи во нова димензија, и кога мислиш дека си го достигнал прагот на спокој господинот Дејвид повлекува уште една жица и те возвишува пак. Не знам, не можам да го опишам чувството кога го слушам солово. Надприродно.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.125
Поени од реакции
25.584
Најкомплетното соло во историјата на музиката. Нема подобро ни да има. Со секоја измината секунда те носи во нова димензија, и кога мислиш дека си го достигнал прагот на спокој господинот Дејвид повлекува уште една жица и те возвишува пак. Не знам, не можам да го опишам чувството кога го слушам солово. Надприродно.

Можеби пристрасно, ама мене лично за некоја нијанса ми е поубаво она на High Hopes. За мене тоа е најубавата песна што некогаш сум ја слушнал, а сум слушал премногу песни, и понекогаш си помислувам и посакувам да слушнам некоја подобра песна да ме сооблазни како таа на истиот оној начин исто како што некој љубител на атлетика тајно или не се надева дека некој стар рекорд ќе се сруши за да има нова возбуда која не може да постои при стагнација со рекордите. Од тие субјективни прични јас ќе одам со High Hopes и албумот во живо P·U·L·S·E од 95-та кој беше моја прва средба и со бендот и со таа песна.

Kajgana Shop

На врв Bottom