Premier League - 2023/2024

• Креатор на темата Креатор на темата Rollo Tomassi
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион за 23/24 ќе биде?

• Вкупно гласачи
    232
Реков толку од утакмицата и земав го исклучив телевизорот, кога сега гледам на резултати Арсенал води 2 - 1.

Абе како ќе ги погледнам луѓето утре во очи на улица од што се брукам. На твоето видео се гледа дека Нкетија е најблиску до голманот на Јунајтед, дека другите два играчи се позади него, дека му се стартува со копачка во глава од страна на последниот играч на Јунајтед, ако тоа не е црвен не знам што е. Па црвени добивале играчи само затоа што се лизнувале на мокар терен и паѓале врз друг играч, овде имаш и намера и висока подигната нога и последен играч, се што е потребно за црвен без око да ти трепне...Еднаш признај дека судењето не е квалитетно, а не да ми релативизираш тука со досетки од типот 25 метра бил вториот играч позади, а не 3 метра. Моменти ко недосуден жолт врз Ентони што ја шутна топката во трибина после судиски прекин, не ти ни спомнувам такви, посекако и за нив ќе најдеш нешто да ги оправдаш генијалните судиски одлуки, да не те мачам.

Пред да почнеш да се жалиш на судиски одлуки, научи прво што е судиска предност, како се суди. Па потоа ке дискутираме покомплицирани работи. Патем, чисто колку да биде кристално јасно што е тука дискусијата. Не го бранам судењето во Англија. Туку велам дека овие неколку одлуки се чисти.

Сити ќе се прошета како бабичка у парк во неделно попладне.
E kao dojde do ovoj zaklucok :)
Narocito posle zadnjive 2 na pul, mislam veke ako sudime po 3 kola, ne gledam kako ke se shetaat pokraj Pul, ali sekako rano e za vakvi zaklucoci.
Jedino moze da se zakluci deka United e daleku od nivoto potrebno za atak na visok plasman odnosno titula, bitka za LS maksimum, cim se staeni seuste u pozicija na teren da im se Dalot, Evans, Megvaja, turi mu kur, a i Ten Hag do sea so nisto ne pokaza deka e nesto posebno od trener, strateg, menadzer seedno.

Џони Еванс и Хари Мегвајер, тоа е тоа... Неверојатно е како можат да фрлат толку пари на засилувања и да бидат полоши од лани. Само Челзи се пред нив на овоа поле :icon_mrgr:

Лоша утакмица од Арсенал гол на среќа од Рајс не дека не заслужиа цело време идеа на победа за разлика од МЈ не памтам кога последен пат играле против нас вака пичкарски да задржуваат време во секоја пригода ај да водиш да разбериш до некаде вака не заслужија ништо повеќе од пораз.

Далот и Ван Бисака им се бекови па за Мегваер и Еванс.
Не знам како очекуваат да изнесат топка кога бековите немаат основни фудбалски познавања, водењее топка и пас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom