Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Цар Самуил да не го месел геврекон 130 денари што е?![]()
![]()
![]()
Kupiv nekolku pati za sin mi, ne udrv dikat kolku pari e posto zemav i drugi raboti, taka da ne znam dali e tolku, ali kako i da e, od ona sto zabelezav Ohrid e fokusiran na stranski gosti a gi ima vo soliden broj, moze za lokalnovo /makedonsko naselenie cenive se skapi ama strancive ne osekaat deka im e skapo. Pred 2-3 dena zborvev so eden par od London koj sto nikogas ne bile vo MKD, lugeto bea krajno vooduseveni od sve, a cinite im izgledaa eftini.Цар Самуил да не го месел геврекон 130 денари што е?![]()
![]()
![]()
Vcera bese fullИма уште гужва во Охрид?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Каде бе тоа? Јас сега бев, геврек сендвич е 70 денари. Обични околу 30 тина денари.Цар Самуил да не го месел геврекон 130 денари што е?![]()
![]()
![]()
Само да се трескало глупости.20den e gevrek vo Zito Leb pred nekolku dena zemav, nz od kaj gi vadet tie ceni![]()
Чекај сега, ти Охрид го спореди со Грција ?Само да се трескало глупости.
Скап бил Охрид а седат во чаршија на вода или во другите елитни ресторани.
Ефтина била Грција а јадат леб и паштета на плажа. Споредбата е идентична
Еве ви пекара во Грција, прв крак не е ни на елитно место. 3.5 еур е 200 МКД.
Каде има во Охрид ладен сендвич за 200 денари?
Прегледај го приврзокот 388996
Zaso be IQ vi e zimska temperatura?? Coekot samo odgovori na site onie koi sporedvet grcija so Ohrid a bogami mnogu gi imat osobeno vo periodot od Juni do SeptemvriЧекај сега, ти Охрид го спореди со Грција ?
Исто ко сега јас да пијам кафе во Монте Карло и да викам кај има кафе на широк сокак 5 евра
кај пазарот е 30 денари ама мислам е до 22,00Каде да се паркирам во Охрид околу центарот, за пристојна цена?
Јас не споредувам туку 99% од македонците ги споредуваат цените во Охрид со Грција.Чекај сега, ти Охрид го спореди со Грција ?
Исто ко сега јас да пијам кафе во Монте Карло и да викам кај има кафе на широк сокак 5 евра
Не прочитав наназад, не бев во тек со дискусијата сори. Јас и нив не ги разбирам, не можиш да споредуваш едно место со друго, Охрид е убав град, има неколку места стварно кај шо можиш да се најадиш убо за не многу пари, ама има и места кај шо цените се до плафон и нереални.Јас не споредувам туку 99% од македонците ги споредуваат цените во Охрид со Грција.
Секој втор пост е мрчење како Охрид е екстремно скап а алтернативата е Грција кадешто лаванди цветаат на плажите и сирени пливаат во морето.
Само што споредбата ја прават на нереален начин. Се избира најскапото место во Охрид со најефтината биртија во Грција збутана на некоја мала плажа што курле од Атина не ја знае. А фактот што не трошат на пијачки на плажа туку носат од продавница а во Охрид може да си дозволат да платат во кафич нема врска.
Споредбава монте карло и битола не ти ја сваќам, одговарам на пост кошто вика геврек е 130 денари.
Во било која пекара појди во Охрид цената не е таа.