Анксиозност

Член од
4 октомври 2019
Мислења
578
Поени од реакции
1.202
David Goggins fantasticen primer za celosna promena... 2 pati ja procitav knigata kaj nego e od tesko detsvto traumatiziran se promenuva kaj nego od koren zastanuvas na ogledalo I se deres vo avoi oci koj klosar si picka prskac za buba svabi..... edinstveno kaj nego e ne prezema podgotovka I priprema za bilo koja aktivnost odi vednas 100vposto bez nikakvo razmisluvanje so koj plaka nekoi greski ..... Ali knigata e edna od najmoknite da napravis kontrola nad svojot mozok.... ke te izvadi od najtemnite migovi na bezpomosnost....

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
991
Поени од реакции
1.668
David Goggins fantasticen primer za celosna promena... 2 pati ja procitav knigata kaj nego e od tesko detsvto traumatiziran se promenuva kaj nego od koren zastanuvas na ogledalo I se deres vo avoi oci koj klosar si picka prskac za buba svabi..... edinstveno kaj nego e ne prezema podgotovka I priprema za bilo koja aktivnost odi vednas 100vposto bez nikakvo razmisluvanje so koj plaka nekoi greski ..... Ali knigata e edna od najmoknite da napravis kontrola nad svojot mozok.... ke te izvadi od najtemnite migovi na bezpomosnost....
KOJA KNIGA?

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.055
Јас го знам и го следам.
Но каде може да се најде и набави книгата,како?

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.055
Јас го знам и го следам.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
578
Поени од реакции
1.202
Brat ja imase na youtube David Goggins free audiobook... okolu 2 meseca posle toa ja izbrisaa pa pak ja stavaa I se taka nekoj ke ja stavi pa youtube ke ja izbrisi. Treba pak da se proveri vidi I na telegram moze ja ima ke ja pobaram I jas da ja procitam uste Edna's...... ako ti e itno I ti treba promena plati si 15 dolara na amazon ili goodreads kade ja ima... ova kniga nema cena koga ke ja procitas.....ke ti vratam poraka ako uspeam da ja najdam... momentalno ima na telegram mnogu grupi free audio I pdf

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.055
Јас го знам и го следам.

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.055
Brat ja imase na youtube David Goggins free audiobook... okolu 2 meseca posle toa ja izbrisaa pa pak ja stavaa I se taka nekoj ke ja stavi pa youtube ke ja izbrisi. Treba pak da se proveri vidi I na telegram moze ja ima ke ja pobaram I jas da ja procitam uste Edna's...... ako ti e itno I ti treba promena plati si 15 dolara na amazon ili goodreads kade ja ima... ova kniga nema cena koga ke ja procitas.....ke ti vratam poraka ako uspeam da ja najdam... momentalno ima na telegram mnogu grupi free audio I pdf
Благодарам, не е итно.
Но прати ми линк, ако сакаш.

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.055
Ме интересира ваше мислење, нормално со искуство или ако има доктор овде да каже...

Доколку ти препорача психијатар да пиеш ,,Зепира заради анксиозност, и за две недели имаш подобрување, дали на следна контрола ќе ти додадат апче друго или?

Или во случај да не ти одговараат, да немаш подобрување да ги откажеш нормално со одобрение на лекар? Дали може да се откажат па да си продолжиш со пример хелекс ,диазепам ,или незнам бедоксин и нормално физички активности медитации и насоки за подобрување?
Благодарам однапред

Член од
13 април 2021
Мислења
3.503
Поени од реакции
11.441
Ме интересира ваше мислење, нормално со искуство или ако има доктор овде да каже...

Доколку ти препорача психијатар да пиеш ,,Зепира заради анксиозност, и за две недели имаш подобрување, дали на следна контрола ќе ти додадат апче друго или?

Или во случај да не ти одговараат, да немаш подобрување да ги откажеш нормално со одобрение на лекар? Дали може да се откажат па да си продолжиш со пример хелекс ,диазепам ,или незнам бедоксин и нормално физички активности медитации и насоки за подобрување?
Благодарам однапред
Ако имаш подобрување веројатно дозата ти е добра, па не би требало да има некои промени.

Ако немаш подобрување, може да ти ја промени дозата или евентуално да ти направи промена на терапија.

Зепирата е антидепресив, не е анксиолитик....така што хелекс или диазепам не би биле соодветна замена за лекот. Нагло прекинување на антидепресиви, па и на анксиолитици не е паметна работа, паметно е се тоа да биде во консултација со психијатарот.

Физичка активност секогаш е добар избор.

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.055
Се е лага се е мафија ,од прв до последен. Само те заплашуваат дека може да биде полошо, они не знаат да дадат надеж, они гледаат само бизнос во тебе. Чудо едно се докторите, каде ќе им оди душата незнам. Еве видовме на онкологија што се случувало толку време.
Изгубив блиски на онкологија и хематологија. Бог знае што се им ставаа во лековите мафијашите.
Како се колнеле дека ќе лечат луѓе јас незнам.
Туку ,овие психијатрите се најлоши ,на слаб човек наслабен карактер и психа ќе го разболат до коска ако можат .
Само Господ да ве чува овде ,како тргнало сами ќе се испотепаме.

Член од
21 мај 2021
Мислења
793
Поени од реакции
1.666
Се е лага се е мафија ,од прв до последен. Само те заплашуваат дека може да биде полошо, они не знаат да дадат надеж, они гледаат само бизнос во тебе. Чудо едно се докторите, каде ќе им оди душата незнам. Еве видовме на онкологија што се случувало толку време.
Изгубив блиски на онкологија и хематологија. Бог знае што се им ставаа во лековите мафијашите.
Како се колнеле дека ќе лечат луѓе јас незнам.
Туку ,овие психијатрите се најлоши ,на слаб човек наслабен карактер и психа ќе го разболат до коска ако можат .
Само Господ да ве чува овде ,како тргнало сами ќе се испотепаме.
Оваа ера на капитализам е бездушна,нема простор за било каква емпатија и разбирање.
Парата и личниот интерес се Господ Бог,се друго е во втор план.
За жал,една од најсветите професии е најпогодена од парите.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.205
Поени од реакции
42.948
ти штом си дошол до таму значи работата е сериозна шо се вика. Те мава анксиозност и напади. Како ќе имаш нормален живот ако не пиеш нешто некое време? Сигурно нема психијатрот да ти седи над глава и да те теши. Ти дава терапија и ќе пиеш додека не ти се подобри работата. Ако глумиш сам свој доктор ќе се мачиш и тоа е отприлика. Сеа не се погаѓа од прва секогаш, но ако имаш воља ќе се средиш.

Треба да сте благодарни што живеете у ова доба на медицина, порано анксиозните биле селските будалетини, им праеле лоботомии и што не.

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.055
Не ,јас имав физички срцебиења односно од температурни промени телото реагираше. Е сега кога психички има човек нарушувања треба да се препознае, а тие одма терапија.
И после две недели гледаш уствари терапијата те тупела односно терапијата разви симптоми како што имав трпки по раце почна со терапијатацело тело да гори и несоници секоја вечер продлабочување и со црни мисли што предходно немав, нема подобрување а зошто да примаш друга. Така да секој различно и со среќа на секој.

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.155
Поени од реакции
5.744
Не ,јас имав физички срцебиења односно од температурни промени телото реагираше. Е сега кога психички има човек нарушувања треба да се препознае, а тие одма терапија.
И после две недели гледаш уствари терапијата те тупела односно терапијата разви симптоми како што имав трпки по раце почна со терапијатацело тело да гори и несоници секоја вечер продлабочување и со црни мисли што предходно немав, нема подобрување а зошто да примаш друга. Така да секој различно и со среќа на секој.
ЧОВЕКОТ е премногу комплексен организам,
да би можел еден човек
да го разбере со 5-10 години учење.
Докторите се само „човеци“
кои почнуваат со најдобри намери,
а подоцна кога ќе ја осетат моќта на парите
се деградираат самите себе си.
...
Не рекле џабе:„Да не им паднеш во раце на доктор или адвокат“.
Ќе се трудат околу тебе само додека имаш пари да ги плаќаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom