Вонземјани, НЛО...

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.734 79,0%
  • Не

Гласови: 460 21,0%

• Вкупно гласачи
    2.194
Повторно ме прозиваш :pos:
Ајде најди го постот каде што јас негде пцујам па да видиме како ти располагаш со факти. Јас на оваа тема веќе не сакам да коментирам а на онаа што сакам немам привилегии за таму и веќе не ме ни интересира. Тоа што до сега имам објавено и напишано е толку од мене. Јас можам овде да бидам само нем сведок и ништо повеќе.

Па? До сега виде и прочита многу обемен материјал. Образложи ни дали веруваш дека постојат вонземјани и ако да што е нивната "цел на доаѓање" ? Каков облик има земјата? Дали водата физички се закривува во вид на топка? Било што од двете теми? Камо твое излагање комплетна анализа за двете теми твое конкретно размислување. Ајде отвори се а не само одоколу.
Автоматски споено мислење:

Дали некој од вас сте запознаени дека ако на гугл пребарувач напишете flat earth наопаку ве води на главната страна на НАСА?
Не те прозивам, теспомнав само во контекст дека и ти порано одма на нож беше ако некој се посомнева во теоријата за рамна земја.
Јас ти кажав дека во се се сомневам додека 100% не се уверам дека е така или не е така.

Моето излагање за рамна земја ти го напишав предходно. Во врска со вонземјаниве ќе кажам дека ајде се може да е местенка ама не можам да поминам преку фактот дека има илјадници докази низ целата историја на планетава и на сите локации и кај сите народи кои што укажуваат дека имале некаков контакт со некои кои долетале од небото. Најчесто си ги поистоветуваат со богови. Да, знам, сега ќе ми кажеш дека е ова уште една епизода од Ancient Aliens ама невозможно е САД со НАСА или со кои било други држави да успеат да излажираат историја на целово човештво низ целиот период на постоењето и кај сите народи. Па на крај краева ајде за материјалната култура и така и така ама како ќе ми објасниш дека сите народи на земјинава топка имаат усни преданија за оваа појава ?

Па на крај краева ајде за материјалната култура и така и така ама како ќе ми објасниш дека сите народи на земјинава топка имаат усни преданија за оваа појава ?
Дали имаш пишани преданија за "оваа појава"? Каде на пример во постари книги после 15-ти век има пишани преданија за некакви "вонземјани"? Еве земи ја и библијата или дај пример со некоја друга постара книга. Усни преданија имаш за змејови и ламји ама си видел ли негде во скоро време?

Дали имаш пишани преданија за "оваа појава"? Каде на пример во постари книги после 15-ти век има пишани преданија за некакви "вонземјани"? Еве земи ја и библијата или дај пример со некоја друга постара книга. Усни преданија имаш за змејови и ламји ама си видел ли негде во скоро време?
Ги викале богови, тука е штосот.

Исто ламји и змејови.
Интересно нели? А во кој псалм се спомнуваат некакви "планети"? Ако не знаеш ќе го повикаме @парва на помош пошто он барата со богови и претворање у ѕвезди...

Интересно нели? А во кој псалм се спомнуваат некакви "планети"? Ако не знаеш ќе го повикаме @парва на помош пошто он барата со богови и претворање у ѕвезди...
Много си глуп.
Сарказам беше. Поента ми беше дека веројатност Исус да воскреснаја е иста како Зевс да ги претфорија седам сестре у ѕвезде тоес Плејади.

Не ме тагнуј више.

Много си глуп.
Сарказам беше. Поента ми беше дека веројатност Исус да воскреснаја е иста како Зевс да ги претфорија седам сестре у ѕвезде тоес Плејади.

Не ме тагнуј више.
Па добро не се љути одма. И мене ме зезале па што? Приклучи се овде на разговор. Дај твое размислување во врска со вонземјани или општо размислување за облик на земја можеби имаш нешто ново нешто што не е сарказам... @Ska Maniac шала на страна се обидувам да внесеме повеќе членови и да развиеме колку толку посериозен разговор во врска со темава.

Да, знам, сега ќе ми кажеш дека е ова уште една епизода од Ancient Aliens ама невозможно е САД со НАСА или со кои било други држави да успеат да излажираат историја на целово човештво низ целиот период на постоењето и кај сите народи.
Нај "испрани" се за жал САД ама за голема радост е дека поготово после 2016 - та луѓето таму се будат и се повеќе свесни се дека се изманипулирани до коска во врска со обликот на земјата и постоењето на наводно некакви си "вонземјани" кои би требало да не нападнат негде од небо...
П.С
За оние што не се запознаени за "Last Card"
Автоматски споено мислење:

Поентата со т.н "планети" ми е дека можеби велам можеби тоа се имиња на вистински земји што се кријат. А не на некакви "летачки лампиони" кои се оддалечени со неколку милијарди километри таму негде во некој "универзум". Можеби грешам не знам ама што ако се крие повеќе земја отколку што се прикажува? Многу работи се кријат не е само обликот на земјата и тоа дека можеби има повеќе земја. Па зар никој нема да се сложи со мене за нешто од ова што го пишувам? Па зар во секоја земја во светот треба да и се верува сто проценти на власта? На колку земји во светот може народот да верува сто проценти во власта што ги води секоја од тие земји поединечно? Американската, кинеската, индиската, руската која власт? Која власт од потписничките на земјите на Антарктичкиот договор ќе дозволи приватно и било какво истражување на Антарктикот? Јас сакам со овие прашања да се почне сериозен разговор и тогаш би учествувал. А муабети и разговори од типот "свиркачи" или мутни видеа од некакви летала е тапкање у место. Еден сериозен документарец или некаква видео анализа во врска со темава немам овде видено. Се нешто се нагаѓа или претпоставува нема ништо конкретно.

Последно уредено:

Предците ги испратиле да ги соберат наследниците на Инките.

незнам колку е точно ова ама на неколку места прочитав дека illegal gold miners се облекле како aliens..... нема никакви вонземјани во Перу.... :rolleyes::rolleyes:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom