A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.189
Поени од реакции
550
Автоматски споено мислење:

I mi zapnale deka moram da meram na kabel i da vidam dali e dobar internetot za da dojde ekipa inaku ne pustale ekipa, a koga go stavam telefonot do ruterot i izmeram mi dava sosem isto kako kompjuterot na lan.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.784
Поени од реакции
4.216

I mi zapnale deka moram da meram na kabel i da vidam dali e dobar internetot za da dojde ekipa inaku ne pustale ekipa, a koga go stavam telefonot do ruterot i izmeram mi dava sosem isto kako kompjuterot na lan.
Wifi i Lan nee isto.... Kolki i da imas slicni rezultati na wifi so telefonot do nego ...
Ima mn,vlijanija i dali si na 2.4 dali na 5ghz kolku uredi....

Член од
9 јануари 2021
Мислења
996
Поени од реакции
1.023
Веќе пробав не бива.

Иначе оваа е брзината на пакет М со 50/3.

Атејнабл рејт беше 55/10 па ми имат ставеено профил 40/5. Може подобро, но и ова не е лошо за разлика од адсл.
Те замолувам да ми ја кажиш процедурата за VDSL бидејќи сум заинтересиран да одам преку А1, бидејќи поефтин е од телеком и поефтина е цената наспроти телеком. Исто така напиши искуство со интернетот и пушти спеедтест со различни сервери како се движи пингот. Живеам во село, VDSL ми е опција, комбо бокс и кабловска на локален оператор.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610
Те замолувам да ми ја кажиш процедурата за VDSL бидејќи сум заинтересиран да одам преку А1, бидејќи поефтин е од телеком и поефтина е цената наспроти телеком. Исто така напиши искуство со интернетот и пушти спеедтест со различни сервери како се движи пингот. Живеам во село, VDSL ми е опција, комбо бокс и кабловска на локален оператор.
Нет стабилен, зависи од линијата ќе ти кажат до колку брзина, тв ти е на Бум пошто нема иптв преку вдсл.

Член од
9 јануари 2021
Мислења
996
Поени од реакции
1.023
Нет стабилен, зависи од линијата ќе ти кажат до колку брзина, тв ти е на Бум пошто нема иптв преку вдсл.
Оддалечен сум околу 400 метри од базната станица, би требало да имам 50/10 брзина без проблем. За бум тв знам, ама незнам какви се ХБО, филмските, музичките и арените во сликата дали се добри, оти на телевизор ми ги дава во 576i резолуција? Ако имаш спеедтест направено ќе те замолам да ми споделиш, ме интересира пингот и брзината на различни сервери од странство. Ти благодарам однапред.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.542
Поени од реакции
902
VDSL е тешко да добиеш на А1 од телеком ама пробај си ја среќата. А1 поднесуваат барање до телеком тие автоматски одбиваат. Иначе стабилен е (јас сум на 700-800м од централа) на 50/10 профил сум и вадам макс 46/9 ама ти може и подобро да поминеш пошо си поблиску.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610
Оддалечен сум околу 400 метри од базната станица, би требало да имам 50/10 брзина без проблем. За бум тв знам, ама незнам какви се ХБО, филмските, музичките и арените во сликата дали се добри, оти на телевизор ми ги дава во 576i резолуција? Ако имаш спеедтест направено ќе те замолам да ми споделиш, ме интересира пингот и брзината на различни сервери од странство. Ти благодарам однапред.
Брат ДВБТ - Се е до Антената што ја имаш, колку боље антена толку подобар сигнал.
Пробај со антена директно во тв уред, пребарај канали и види каква слика ќе ти имаат локалните бесплатни канали. слично ќе ти биде и на другите канали како ХБО или Арена.

Инаку нетот е стабилен, исто како и преку Телеком да го земеш, ретко има проблеми.

Член од
4 јуни 2020
Мислења
27
Поени од реакции
8
Ќе одиш то А1 и ќе си побараш ВДСЛ, претпоставувам ќе ти дадат по што немаат подобра опција (комбо бокс во никој случај). Интернетот е стабилен со константна брзина. Ако си под 500 метра од пошта би требало даун да ти биде 40+ со уплоад 4/5. Мене пред некое време ми го намалија профилот на 30мб даун ама јас сум доста одалечен од централа (околку километар).
Мерено преку ВИФИ:

Член од
24 септември 2016
Мислења
552
Поени од реакции
738
Ti pak si bil dobar, na eden moj komshija ne mu pravaat dogovor bidejki brzinata ne stigala 50 mbps down preku VDSL inaku 600 do 700 metra sme daleku od centrala. Taa brzina bila garantirana i ne pravaat dogovor poradi toa. I se prefrli od Telekom na A1 so ADSL.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.542
Поени од реакции
902
ВДСЛ на А1 е невозможнам мисија, не се мачете ич. Телеком не им дава, ама на телеком може да добиеш ако си упорен ама и тоа не е гаранција. Се ова го поминав јас и се заебавав неколку месеци со A1 и телеком и на крај откажав А1 и се префрлив на телеком (вдсл).

Член од
9 јануари 2021
Мислења
996
Поени од реакции
1.023
ВДСЛ на А1 е невозможнам мисија, не се мачете ич. Телеком не им дава, ама на телеком може да добиеш ако си упорен ама и тоа не е гаранција. Се ова го поминав јас и се заебавав неколку месеци со A1 и телеком и на крај откажав А1 и се префрлив на телеком (вдсл).
Ќе ми одобрат за мене, ако треба ќе фаќам врски во телеком само да ми пуштат кабел и да имам VDSL преку А1 и упорен ќе бидам за да ми стават VDSL од А1. За по селава треба сегде да одобруваат за да им врати инвестицијата што ја имаат поставено пред години и да заработуваат од rent на бакарот. Инаку ефтини се А1 за комбо пакет го нудат пакетов за 499 денари и мобилна линија мора 1 минимум. Од 4 села што сме блиску, само моево имало среќа да има VDSL па би требало да се покажи ОК.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.542
Поени од реакции
902
Само врска во телеком, во а1 не ти врши работа...вервиме |:))) Јас но ви со врска (ептен дебела) во телеком не успеав на а1 да добијам вдсл. Ама кога се префрлив на телеком...замисли чудо веднаш добив т.е ми одобрија вдсл :))

Член од
9 јануари 2021
Мислења
996
Поени од реакции
1.023
Само врска во телеком, во а1 не ти врши работа...вервиме |:))) Јас но ви со врска (ептен дебела) во телеком не успеав на а1 да добијам вдсл. Ама кога се префрлив на телеком...замисли чудо веднаш добив т.е ми одобрија вдсл :))
Вистината е во телеком. Можи ќе пуштам барање за вдсл во телеком, а останатото ќе биди на а1 броеви и телевизијата онака да се најди за гледање нешто. Можно е и припејд број од телеком ако ми зависи
работата од секојдневна достапност да земам, инаку телеком се јаки шпараџии и гледаат да надземат ако имаш надминато интернет и други ред глупости.

Член од
17 јули 2018
Мислења
6
Поени од реакции
2
Nekoj sto ima A1 Net L + TV L 200/20 Mbps, dali ima uspejano da postigne blisku do 20mbps upload? Jas celo vreme max upload imam 12/13 Mbps.
1691880887595.png

Kajgana Shop

На врв Bottom