Каде и на кој датум присуствувавте на интервјуто и дали тоа беше преку родителот? Можеш ли да ставиш скриншот?Presao na finalnu
17xx/2021
Каде и на кој датум присуствувавте на интервјуто и дали тоа беше преку родителот? Можеш ли да ставиш скриншот?Presao na finalnu
17xx/2021
Neznam za ukazi jas spodeliv informacija za polozitelno na moj drugar pozЗборував за укази дадени од претседателот кои ги чекам
Kolko vreme cekal na finalnaPozzz do site na forumot cisto informativno da spodelam da znaete fo kade se stignati so polozitelno na moj drugar prepiska 11032/2020 vcera premina na polozitelno so star dokument od para dedo
Decembar 2020 u Beogradu, pin stigao u februaru 2021, aplikacija sa dedinom radnom/vojnom knjizicom.Каде и на кој датум присуствувавте на интервјуто и дали тоа беше преку родителот? Можеш ли да ставиш скриншот?
Мислам дека до крајот на годинава ќе завршат со указите од 2020колку сме далеку од уредбите за месец ноември 2020 година или како ќе одат понатаму?
Сите ние што аплициравме со документи издадени од нашите земји, а не од Бугарија би сакале да има законски рок, но нема. Ако аплицираш со бугарски документ, указот ќе го добиеш за неколку месеци, но ако аплицираш со документ издаден од твојата држава, којзнае кога и дали ќе бидеш потпишан. На форумот има луѓе кои речиси една година чекаат на потпис, но се пријавиле со документ издаден од нивната земја.Polozitelno. 100**/2020. Koliko se čeka na ukaz? Jel ima zakonski koliko traje ili ne?
Aplicirano je sa bugarski dokument. U tom slučaju jel se zna koji je neki rok okvirno?Сите ние што аплициравме со документи издадени од нашите земји, а не од Бугарија би сакале да има законски рок, но нема. Ако аплицираш со бугарски документ, указот ќе го добиеш за неколку месеци, но ако аплицираш со документ издаден од твојата држава, којзнае кога и дали ќе бидеш потпишан. На форумот има луѓе кои речиси една година чекаат на потпис, но се пријавиле со документ издаден од нивната земја.
Sent from my iPhone using Tapatalk
2-3 meseca.Aplicirano je sa bugarski dokument. U tom slučaju jel se zna koji je neki rok okvirno?
Nema to veze,moja vojna knjižica gde piše da je moj otac Bugarin kad su videli u ambasadi u Beogradu odma su prihvatili i rekli da je jako ozbiljan i jak dokument jer je ručno pisano...Sad što ja čekam to ne znam zbog čega 20613/2019 i 20614/2019 potpis...Сите ние што аплициравме со документи издадени од нашите земји, а не од Бугарија би сакале да има законски рок, но нема. Ако аплицираш со бугарски документ, указот ќе го добиеш за неколку месеци, но ако аплицираш со документ издаден од твојата држава, којзнае кога и дали ќе бидеш потпишан. На форумот има луѓе кои речиси една година чекаат на потпис, но се пријавиле со документ издаден од нивната земја.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Сите што се пријавиле со документи кои не се издадени од Бугарија (тука спаѓате ти и брат ти затоа што воената книшка е издадена од Србија, а јас и затоа што аплицирав со извод од Босилеград) кои се на статус положително од почетокот на октомври. 2022 година, беа прескокнати за уредбите. И мене ме прескокнаа како тебе затоа што ги добија указите на луѓе кои су на положително од почетокот на април 2023. година, а јас сум од крајот на јануари. Министерот за правда на седницата на собранието рече дека ги запирале барателите со странски документи бидејќи нашле многу фалсификати и дека е свесен дека ќе ни се успори издавањето на уредби. Ако изјавата на министерот не ти е доволна, тогаш не знам како да ти докажам дека сум во право.Nema to veze,moja vojna knjižica gde piše da je moj otac Bugarin kad su videli u ambasadi u Beogradu odma su prihvatili i rekli da je jako ozbiljan i jak dokument jer je ručno pisano...Sad što ja čekam to ne znam zbog čega 20613/2019 i 20614/2019 potpis...