Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Зарем некој здраворазумен може да споредува нивото на маркетинг на САД и арапите? :icon_lol: Америте се далеку пред сите кога станува збор за маркетинг.
Имам еден другар кој пред многу години отиде во Америка и викаше, со добар маркетинг и гомно може да продадеш на американците, не е у контекст со Меси ова...ама стварно ги бива за маркетинг, реклама и промовирање, башка шо се голема популација и навлечени на социјални мрежи и сакаат да се дел од се.
Пред некој ден гледав видео од двајца амери зборат за сокер и како Меси бил дел од најдобриот тим во Европа со "Мбап" и "Нидермаер" :pos: и играле во премиер лига.

Имам еден другар кој пред многу години отиде во Америка и викаше, со добар маркетинг и гомно може да продадеш на американците, не е у контекст со Меси ова...ама стварно ги бива за маркетинг, реклама и промовирање, башка шо се голема популација и навлечени на социјални мрежи и сакаат да се дел од се.
Пред некој ден гледав видео од двајца амери зборат за сокер и како Меси бил дел од најдобриот тим во Европа со "Мбап" и "Нидермаер" :pos: и играле во премиер лига.
Буквално така е. Може дел од тие што свршуваат на Меси сега до вчера не ни знаеле кој е и што е, ама сега вени сечат за него.

Завчера на натпреварот Интер Мајами против Аталанта, Меси беше заменет во 78ма минута, за 30 секунди пола стадионсе испразни...

“We played our first friendly match and they played the Champions League final.”

Се надевам дека не е вистинска изјава ова на Чави.
Али ако е вистина, јас разбирам ароганција и све ама каталонциве и Барселона посебно, се посебен тип на пациенти, какво тапкање по дно. Како оние малтезерчиња што лаат и цифкаат само, демек да покажат сила.

“We played our first friendly match and they played the Champions League final.”

Али ако е вистина, јас разбирам ароганција и све ама каталонциве и Барселона посебно, се посебен тип на пациенти, какво тапкање по дно. Како оние малтезерчиња што лаат и цифкаат само, демек да покажат сила.

Затоа е препорачливо да се чита цела статија, а не насловот, за да се разбере контекстот на пишаното. Збореше за интезитетот на мечот, и фактот дека им е прва утакмица, додека Арсенал имаат 3-4 меча веќе, и многу кондиција повеќе во нозе.

Вистинска е, му го кажал ова на Артета директно.

Во меѓувреме..

Ништо не ме чуди од тоа самобендисано одвратно копиле Чави. И како играч го мразев и ми беше препотентен некако, за разлика рецимо од Иниеста и Меси за кои немам ниту еден лош збор да кажам. Му ебам гробот мајчин со тоа фризурата од 1996 година излезена од спот на Нови Дечки.

Ништо не ме чуди од тоа самобендисано одвратно копиле Чави. И како играч го мразев и ми беше препотентен некако, за разлика рецимо од Иниеста и Меси за кои немам ниту еден лош збор да кажам. Му ебам гробот мајчин со тоа фризурата од 1996 година излезена од спот на Нови Дечки.
Nsync

И дупло помалце да зима пак Меси го избра подобриот избор.
Едниот на плажите во Мајами со елитното друштво на Бекам, а другиот во пустина со козите и нивните ебачи.
Да те чита некој ќе си речи Роналдо за Дрита во Косово потпиша :D

Да те чита некој ќе си речи Роналдо за Дрита во Косово потпиша :D
Абе ајде глуп човек, ко да не е свесен дека Роналдо во Харлем Глобтротерси потпиша или во јавноста познати како Ал Наср од Ријад, во срцето и лулката на гламурот, шоу бизнисот и авангардата.

Ама како рече Кристијано: “I opened the way to the Saudi league, and now all the players are coming here.”
А, тоа што ни самиот не знае кај се наоѓа (на презентацијата изјави дека е среќен што дошол во Јужна Африка, наместо Саудиска Арабија), не е важно..
Автоматски споено мислење:

Во видеото од објавата на трансферот на Хендерсон во Ал-Итифак на твитер, арапскиот клуб во сите сцени каде што ја носи капитенската трака во боите на виножитото (ЛГБТ) го има направено само делот со капитенската лента во црно-бела боја. :icon_lol: :icon_lol:

Последно уредено:
Ама како рече Кристијано: “I opened the way to the Saudi league, and now all the players are coming here.”
А, тоа што ни самиот не знае кај се наоѓа (на презентацијата изјави дека е среќен што дошол во Јужна Африка, наместо Саудиска Арабија), не е важно..
Ама тоа што го кажува тука е факт, после него изнакупија премногу фудбалери што се уште ќе играа во Европа и МЛС немаше ни да ја помислат а камо ли разгледаат како опција. Роналдо беше еден вид на гаранција за тој мега проект.

Не гледам зошто би се величел Меси за потегот МЛС, а Роналдо би се ругал за одењево во Саудиска Арабија. И двајцата се моменталните ГОАТс во фудбалот, двајцата сами си избраа каде ќе ја завршат кариерата и тоа е тоа.

Нема грешен избор во двата случаи, барем според мене.

Ама тоа што го кажува тука е факт, после него изнакупија премногу фудбалери што се уште ќе играа во Европа и МЛС немаше ни да ја помислат а камо ли разгледаат како опција. Роналдо беше еден вид на гаранција за тој мега проект.

Не гледам зошто би се величел Меси за потегот МЛС, а Роналдо би се ругал за одењево во Саудиска Арабија. И двајцата се моменталните ГОАТс во фудбалот, двајцата сами си избраа каде ќе ја завршат кариерата и тоа е тоа.

Јас мислам дека одењето на Роналдо игра многу мала ако не и никаква улога за одењето на другите таму. Кина е пример, тие не зедоја гоат за да појдат и другите, туку фрлија куп пари и сите просеци заминаја таму. Истото и ваму, без разлика дали Роналдо ќе заминеше таму, за истите пари овие ќе беа таму.

Yep. Останатото е од барса фан бојс спинови и безмислени натегања.

Абе ајде глуп човек, ко да не е свесен дека Роналдо во Харлем Глобтротерси потпиша или во јавноста познати како Ал Наср од Ријад, во срцето и лулката на гламурот, шоу бизнисот и авангардата.
Муабетот беше за градот а не за клубот.

Јас мислам дека одењето на Роналдо игра многу мала ако не и никаква улога за одењето на другите таму. Кина е пример, тие не зедоја гоат за да појдат и другите, туку фрлија куп пари и сите просеци заминаја таму. Истото и ваму, без разлика дали Роналдо ќе заминеше таму, за истите пари овие ќе беа таму.

Yep. Останатото е од барса фан бојс спинови и безмислени натегања.

Moжеби ама не знам, земаа и се уште земаат играчи што баш имаат што да понудат во Европа и затоа мислам дека Роналдо има каква-таква улога во тоа нивниов проект да земе толкав замав.

Обично ќе отидеа 2-3-4 играчи лакоми по парите ама не знам дали би привлекле и играчи ко СМС, Марез, Броз, Кулибали, Канте.

Е сега во споредба со Кина, овие фрлаат сериозно нереални и поголеми суми така да можно е и ова твоево да држи вода, сепак на никој во Кина не му беше нудено ниту близу како што им се нуди сега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom