Trenutno najbolja kupovina u Srbiji klima Fujitsu LTCA12 za 1000e.40 kg spoljna jedinica twin rotary kompresor greje do -20.Što se tiče starijih modela LLCE12 po ceni od 524e ulazni model ali radi bolje od bilo koje Kineske klime.LUCA14 833e.KMTA18 1100e.KMCE12 650e.Model za 2022/23 godinu.
Ne e problem dali ima greac tuku dali pravilno raboti i ako pravilno raboti imas samo golema korist od nego i uzivanje ,inaku kako i da e ke dojdi den da se jazis presigas do nadvoresnata so fen vo raka da topis mraz na -5 ili poloso na -10.
Pod pravilna rabota smetam da se vklucuva na 0° i ako ja stavis klimata vo miruvanje greacot da ne raboti za djabe kako sto e slucajot so moive gtech,kade i vo miruvanje toj raboti trosi bez funkcija ama imalo resenie edno mrzlivce se mestelo ili direktno od steker i wifito mozis da go izvadis i da odi na prodazba.
I ja sum glup i se zamaram i dokažuvam kako Don Kihot, a be glej si seir i uživaj, će opraam ovde krivi drini... eve i ti si kupi najkilovo i najmalo klimiče za 50 m2 i ne ubeduvaš bilo tivko bilo vakvo, takvo, a tek toj što će isturi brdo pari za pero lesen japonec će ti priznae deka se zaebal, će se fali so kultura i estetika.
Што ти стана бе комшија, многу си нервозен? ЕЕ арно да ми беше дневната 50, туку е 30-31м2 (толку е и твојата). А дека сите што купиле јапонци се заебале, во тоа ни сам не веруваш, ама ај и за тоа да не се убедуваме сега, бесмислено е.
Ne e problem dali ima greac tuku dali pravilno raboti i ako pravilno raboti imas samo golema korist od nego i uzivanje ,inaku kako i da e ke dojdi den da se jazis presigas do nadvoresnata so fen vo raka da topis mraz na -5 ili poloso na -10.
Pod pravilna rabota smetam da se vklucuva na 0° i ako ja stavis klimata vo miruvanje greacot da ne raboti za djabe kako sto e slucajot so moive gtech,kade i vo miruvanje toj raboti trosi bez funkcija ama imalo resenie edno mrzlivce se mestelo ili direktno od steker i wifito mozis da go izvadis i da odi na prodazba.
I ja sum glup i se zamaram i dokažuvam kako Don Kihot, a be glej si seir i uživaj, će opraam ovde krivi drini... eve i ti si kupi najkilovo i najmalo klimiče za 50 m2 i ne ubeduvaš bilo tivko bilo vakvo, takvo, a tek toj što će isturi brdo pari za pero lesen japonec će ti priznae deka se zaebal, će se fali so kultura i estetika.
Злате си правиме муабет… а и јас како што сум давал совети, така сакам да слушнам и од други нешто паметно..
Прво уште не ми се верува дека Хевито што го меркам ќе го најдам за 39 кај нас… too good to be true што би рекле…
Ама ако го најдам, за тие пари е бомбона.
И не е во ред да се плука како имало лесна надворешна, кога е потешка од твојата тундра, а знаеме ете и со пракса и со еуровент дека тундрата е баш добра клима за греење. Така да хевито може само подобро да биде.
Во секој случај 52 не давам за него… посебно не кога знам дека во Србија е 500 и нешто евра..
Злате си правиме муабет… а и јас како што сум давал совети, така сакам да слушнам и од други нешто паметно..
Прво уште не ми се верува дека Хевито што го меркам ќе го најдам за 39 кај нас… too good to be true што би рекле…
И не е во ред да се плука како имало лесна надворешна, кога е потешка од твојата тундра, а знаеме ете и со пракса и со еуровент дека тундрата е баш добра клима за греење. Така да хевито може само подобро да биде.
Во секој случај 52 не давам за него… посебно не кога знам дека во Србија е 500 и нешто евра..
Па ако се најде некој да ми се јави…
Прво сајтот им е крш, ни контакт ни ништо! Ај на фб најдов некој број оставено: претплатникот го исклучил својот телефон.
Па ако се најде некој да ми се јави…
Прво сајтот им е крш, ни контакт ни ништо! Ај на фб најдов некој број оставено: претплатникот го исклучил својот телефон.
Види… јас не се брзам. Моиве два стари кинеза одлично ме избуткаа летово!
Со оглед какво ненормално време имавме, па не памтам кога последен пат вака било. Еееј до 12 ноќеска да работи клима… да чекам после 12 да отворам врати, прозори…
Рачунајте, Велес е за 2ц потопол од Скопје, и редовно меѓу првите три града по температури! Се бркавме со Валандово и Демир Капија кој ќе го сруши рекордот!
Се надевам нема веќе да видиме ваков топлотен бран!
А за менување, не се брзам. Август секако беше некој план.
Што и да земам, ќе го земам да ми ја продолжи сезоната на греење со клима. Што поретко и покасно да го палам ќумбето, подобро.
Дефинитивно не се ослонувам само на струја да бидам.
Аномално време го зафати подрачјето на Европа. Додека во некои делови се разгоруваат пожари поради огромната топлина, во други силното невреме предизвикува огромни материјални штети. Добивај вести на вибер По неколкудневно невреме и дожд, денеска метеоролошките служби забележаа врнежи од снег во...
Eve paralela https://www.klimi.mk/sporedba?id1=524&id2=594&id3= , vo site parametri e poslaba, ova so bučnosta e verojatno greška pa baš na japonec zgrešile....
Poteška bila za 1,5 kg, ne ni gledav kilaža gi gledav dimenziite i primetiv deka se smešno mali. Koga će se presmeta volumen TUNDRATA ima 800 X 553 X 275 ili 121,6 litri, MITSU-to 540 X 645 X 275 ili 95,7 l, celi 26 litri pomalce ili 20 % e pomala, što mora da priznaeš deka bode oči. E sega će rečeš e malo e ama babačko ima nešto teško vo nego što go pravi jako. Vnatrešnata edinica isto taka e mnogu važna pri greenje bidejći baš tamu se komprimira gasot koj ne gree pa izmenuvačot treba da e što pogolem, za da ima što pogolema površina na oddavanje, a tuka e em mal em lesen. Poradi ova ne mi uliva poverenje ne poradi drugo.
Inače ako ti treba niska vnatrešna ima edna od GREE so 260mm visočina eve ja https://klimatizer.mk/proizvod/gree-charmo-arctic-pro-gwh12atcxb-k6dna1a/ .....
Што ти стана бе комшија, многу си нервозен? ЕЕ арно да ми беше дневната 50, туку е 30-31м2 (толку е и твојата). А дека сите што купиле јапонци се заебале, во тоа ни сам не веруваш, ама ај и за тоа да не се убедуваме сега, бесмислено е.
Kaj pročita deka sum izjavil vakvo nešto, site što kupile japonci se zaebale. Ne si me razbral izgleda, na tie što kupile japonci siguren sum deka baš baš na site ne im se pogodile, pa se vadat so tivki bile i kulturni, toa napišav. Istoto važi i za onie što kupile kinezi, ne e merilo forumov za kvalitet, tuka samo 1-2 procenta od iskustva se verodostojni, drugoto e narcisoizam.
A ti baš me razočara so tvojot izbor, go projdovme ednaš ovoj muabet. Dva pati me razočara, ednaš što ne izbra japonec i vtorpat što ja kupi najevtiniot i najverojatno najslabiot inverter za greenje na pazarov. No dobro sekoj si znae što e najdobro.
Eve paralela https://www.klimi.mk/sporedba?id1=524&id2=594&id3= , vo site parametri e poslaba, ova so bučnosta e verojatno greška pa baš na japonec zgrešile....
Poteška bila za 1,5 kg, ne ni gledav kilaža gi gledav dimenziite i primetiv deka se smešno mali. Koga će se presmeta volumen TUNDRATA ima 800 X 553 X 275 ili 121,6 litri, MITSU-to 540 X 645 X 275 ili 95,7 l, celi 26 litri pomalce ili 20 % e pomala, što mora da priznaeš deka bode oči. E sega će rečeš e malo e ama babačko ima nešto teško vo nego što go pravi jako. Vnatrešnata edinica isto taka e mnogu važna pri greenje bidejći baš tamu se komprimira gasot koj ne gree pa izmenuvačot treba da e što pogolem, za da ima što pogolema površina na oddavanje, a tuka e em mal em lesen. Poradi ova ne mi uliva poverenje ne poradi drugo.
Inače ako ti treba niska vnatrešna ima edna od GREE so 260mm visočina eve ja https://klimatizer.mk/proizvod/gree-charmo-arctic-pro-gwh12atcxb-k6dna1a/ .....
Автоматски споено мислење:
Kaj pročita deka sum izjavil vakvo nešto, site što kupile japonci se zaebale. Ne si me razbral izgleda, na tie što kupile japonci siguren sum deka baš baš na site ne im se pogodile, pa se vadat so tivki bile i kulturni, toa napišav. Istoto važi i za onie što kupile kinezi, ne e merilo forumov za kvalitet, tuka samo 1-2 procenta od iskustva se verodostojni, drugoto e narcisoizam.
A ti baš me razočara so tvojot izbor, go projdovme ednaš ovoj muabet. Dva pati me razočara, ednaš što ne izbra japonec i vtorpat što ja kupi najevtiniot i najverojatno najslabiot inverter za greenje na pazarov. No dobro sekoj si znae što e najdobro.
Ми се свиѓа што одамна на форумов не се развила “техничка” дискусија, како што сме знаеле да имаме
Фали @Strelec да упадне од страна
И за да продолжиме (а од објективни причини што нејќам да им правам реклама) да дискутираме, климата од интерес ќе ја наречам клима Х.
Па ќе речам, и јас сум лаик за овие работи..
Еве некои слики од климата Х што мене ми кажуваат дека има двореден изменувач во внатрешната единица! Избројав и десет канали во ламелите.
Последната слика е мотор”чето” од турбината, ете толкацко
Максимално импресиониран од тоа што го гледам. Е сега, јас никогаш не сум стасал да расклопам до тука, или да видам друга во ваква состојба. Ако ова е некој стандард
дури и кај поефтините, тогаш mea culpa не сум знаел.
За димензиите на надворешната, ирелевантно е оти тоа е само плех. Површината на самиот изменувач, бројот на канали, капацитет на вентилаторот, количина на фреон, компресор и се по ред, е многу многу побитно…
Така да баш би сакал некој што има отворено и видел вака внатрешна, да каже што мисли и што се рачуна за добро?
Ми се свиѓа што одамна на форумов не се развила “техничка” дискусија, како што сме знаеле да имаме
Фали @Strelec да упадне од страна
И за да продолжиме (а од објективни причини што нејќам да им правам реклама) да дискутираме, климата од интерес ќе ја наречам клима Х.
Па ќе речам, и јас сум лаик за овие работи.. Прегледај го приврзокот 385705 Прегледај го приврзокот 385707 Прегледај го приврзокот 385708 Прегледај го приврзокот 385709
Еве некои слики од климата Х што мене ми кажуваат дека има двореден изменувач во внатрешната единица! Избројав и десет канали во ламелите.
Последната слика е мотор”чето” од турбината, ете толкацко
Максимално импресиониран од тоа што го гледам. Е сега, јас никогаш не сум стасал да расклопам до тука, или да видам друга во ваква состојба. Ако ова е некој стандард
дури и кај поефтините, тогаш mea culpa не сум знаел.
За димензиите на надворешната, ирелевантно е оти тоа е само плех. Површината на самиот изменувач, бројот на канали, капацитет на вентилаторот, количина на фреон, компресор и се по ред, е многу многу побитно…
Така да баш би сакал некој што има отворено и видел вака внатрешна, да каже што мисли и што се рачуна за добро?
Edno će te posovetuvam, treba da im dadeš šansa na kinezite da se dokažat, a ne po difolt japonski proizvod i mora da e dobro. Treba na kantar poveće faktori da se stavat, no ti si znaeš najdobro, na kraj kraeva tvoj pari će potrošiš ne moi.
Jas koga kupuvam nemam predrasudi, znam što baram, umeam i so oko i pod raka na ocenam kvalitet, ne robuvam na brendovi i ako gi zadovoluva kriteriumite koi gi imam kupuvam.
Не еуровент,преку еуровент нека има!
П.С. они само 2.5ки приметувам споредуваат, ама во основа не би требало битна разлика да има до 3.5ка! Кај МХИ зсп е цел изменувачот дури и кај 2.5ката, а 3.5ката е потешка за 2-3 кила, и не би се сложил дека е лесна со 28.5кг. Или барем не сумљиво лесна…
А бидејќи Злате во прашање ја доведува и внатрешната(што бар мене ми одговара според димензиите), еве еден финец како ја расклапа… па кој се разбира повеќе од мене, нека и најде мана..
Puramme videolla Mitsubishi ZSP viilennyslaitteen sisäyksikön.Video on opetuskäyttöön, jokainen on itse vastuussa purkamisesta.Tutustu tuotteen ominaisuuksii...
youtu.be
П.П.С. кога реков дека истражував, сериозно го мислев тоа..
Ќе те поздравам само со неколку мои цитати од пред 2 години, ама моите се од Центр Климат (исто руски )
И ги споредува баш климите што ги споредуваш ти... обрни внимание na 13та минута на видевцето
Генерално бе... независно од бренд/модел.
Ене на 13та минута од видевцето точно од кај што го споделив и да не разбираш руски ќе сватиш што прави и што заклучок носи.
Прво вика дека таа од десно има поголем ем закривен изменувач а таа од лево помал и само од задна страна.
После тоа го зема метрото и пресметува волумен на изменувачот.... и испаѓа дека таа од лево уствари имала поголем изменувач.
Сеуште е поарно поголем изменувач, само што некогаш лажи окото.... тоа сакав да потенцирам со видеово.
На око поголем изгледаше изменувачот на MHI ама кога ќе измериш, повеќе волумен имал изменувачот од ME.
Испаѓа работава и дебелината имала врска.... тие 2-3 милиметри разлика што се игнорираат кога ќе ти ги каже продавачот.
Ќе те поздравам само со неколку мои цитати од пред 2 години, ама моите се од Центр Климат (исто руски )
И ги споредува баш климите што ги споредуваш ти... обрни внимание na 13та минута на видевцето
Аууу сум ја испуштил споредбава… многу ти фала, баш ова ми фалеше!
Инаку кој ќе се сеќава пред две години што се дискутирало
Нит па некогаш ми поминало низ глава да гледам таква марка!
Точно, метрото си кажа се за надворешната. Мада баш обратно, на МХИ внатрешната ја направија “там бољше не у електрик”
3473 цм^3
Додуша ова е волумен не површина, ама за рачуница на брзанка(кој ќе брои ламели ) ипак е злато вреден резултат да го знаеш.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.