Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    719
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.361
Поени од реакции
8.957
Vidi sega, muabetot ke ti bese ok samo sto EU povekje zito proizveduva od sto treba znaci i da importira od Ukraina, od koi i da se pricini, moze da zivee i bez Ukrainsko zito. Vo Kina poinakva e situacijata zatoa prasav kolku se radosni. Toj narod saka da se hrani pa zavisat do nekade od uvoz. Nema dovolno liljaci za site Kinezi.
Зошто ЕУ увезла житарици од Украина, наместо да им ги остави на сиромашните земји?

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
па така викаа, тие житарици требале за сиромашните земји од Африка и Азија.
Кои ''тие" биле за сиромашните земји?

Постојат различни договори и различен импорт за различни пазари.
Зашо си бе толку рон бургунди?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.546
Поени од реакции
42.045
Кои ''тие" биле за сиромашните земји?

Постојат различни договори и различен импорт за различни пазари.
Зашо си бе толку рон бургунди?
шо тресеш зелени? Целата работа на тој договор за жито беше житото да оди во сиромашни земји каде што има потреба. А житото одеше на запад или Кина.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
IMG_20230720_131723_563.jpg

The Ukrainian Air Force discovered a secret weapon. It turns out that women show underwear to helicopter pilots when they fly over them. This lifts the morale of the pilots, one of them told Western journalists.

But it doesn't help. According to an interviewed crew member, half of his unit had already died.

:icon_lol:

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.361
Поени од реакции
8.957
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.687
Поени од реакции
6.014
па така викаа, тие житарици требале за сиромашните земји од Африка и Азија.
Taka e.
Eve, na primer "sovesnite" Evropjani, Polska, Romania, Ungarija, Bugarija I drugi, zatoa stavile zabrana za uvoz na Ukrainski zitarici... Svesno se otkazuvaat od evtina roba, duri ako treba, I na steta na Ukraina, samo da ostanat zitaricite za Afrika...
Pogolema covecnost od ova, zdravje...

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
шо тресеш зелени? Целата работа на тој договор за жито беше житото да оди во сиромашни земји каде што има потреба. А житото одеше на запад или Кина.
Дај бе некој линк нешто вест, било што да прочитаме дека договореното жито што се уништило од терористичкиот напад на Русија наместо во сиромашни земји идело во земјите од ЕУ?

Или тоа ти е муабет за пред штаб да си се тапшате со колегите?

Ти што мислиш за терористичкиот напад на Русија иначе?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.546
Поени од реакции
42.045
Дај бе некој линк нешто вест, било што да прочитаме дека договореното жито што се уништило од терористичкиот напад на Русија наместо во сиромашни земји идело во земјите од ЕУ?

Или тоа ти е муабет за пред штаб да си се тапшате со колегите?

Ти што мислиш за терористичкиот напад на Русија иначе?
што да ти барам, цел свет ја молеше Русија лани да дозволи коридор за извоз на жито да не прегладне светот. И им го дадоа тој договор. Ти имаш меморија како златна рипка или така ти одговара да збориш. :icon_lol:

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
што да ти барам, цел свет ја молеше Русија лани да дозволи коридор за извоз на жито да не прегладне светот. И им го дадоа тој договор. Ти имаш меморија како златна рипка или така ти одговара да збориш. :icon_lol:
Значи Русија како ИСИС и други талибански џган ентитети ја молеа да дозволи хуманитарни коридори? Се слагам со ова.

Муабетот е од кај наеднаш ја рокате пропагандата дека земјите од ЕУ го краделе житото.
Какви фаци сте собрани, хаос. :icon_lol:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.546
Поени од реакции
42.045
Значи Русија како ИСИС и други талибански џган ентитети ја молеа да дозволи хуманитарни коридори? Се слагам со ова.

Муабетот е од кај наеднаш ја рокате пропагандата дека земјите од ЕУ го краделе житото.
Какви фаци сте собрани, хаос. :icon_lol:
па да не било така немаше да го изрокаат цело пристаниште со ракети пред некој ден. Permanently closed го направија.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
па да не било така немаше да го изрокаат цело пристаниште со ракети пред некој ден. Permanently closed го направија.
Русија го издига пристаништето за Европа и Кина да не го крадат житото? :icon_lol:

Ова е само аргумент плус да се прошири уште повеќе подршката од НАТО и западот во Украина, прашање на време е кога ќе се вклучи повеќе авијација во војнава.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.546
Поени од реакции
42.045
Русија го издига пристаништето за Европа и Кина да не го крадат житото? :icon_lol:
за жито никој не прави проблеми, но изгледа имало нешто меѓу житото. Сеа тоа жито ќе мора да патува преку многу држави па таму тешко некоја хаубица да се протне.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
за жито никој не прави проблеми, но изгледа имало нешто меѓу житото. Сеа тоа жито ќе мора да патува преку многу држави па таму тешко некоја хаубица да се протне.
Кокаин да не шверцале преку житото? :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom