-Don't Google it! : ) Koga imate maka, odetete na lekar, online sem na grubo kazano nikoj ne moze da vi pomogne.
...сакаш да кажеш дека лекарите и други медицински лица никогаш не гуглираат? може лично за себе да пишеш не да генерализираш, оти си стара гарда па, слабо се снаоѓаш со новата технологија, ама помладите иди види ги пред пациентите типкаат на гугл и тоа со големи букви пребаруваат,
...секој човек, буквално секој човек треба да си ја знае барем површно својата здравствена состојба да има општо знаење што се случува за некој здравствен проблем кој после нормално ќе го реши со посета на доктор во негова амбуланта, но никогаш, ама баш никогаш не треба да иде неспремен онака да се препушти на лекар „на кој највише верува“, па што ќе препише онака лапни голтни, затоа постојат денес општо информирање на Нет токму на тој „гугл“, општо барем да знае на што е, не значи да биде послушник на тоа што ќе прочита оти на Нет нема никакво цензурирање на пишаното, но никако не смее да се каже да не се отвори Гугл, нема веќе неписмени пациенти и тие веќе учат од Нет барем основното, не знам како да ти објаснам за не ме разбереш погрешно, ама ти тоа сигурно ќе го сториш, стрвен си на мојот ник.
Dosta se rezilis, sramota e. Odi brkaj peperutki ili nesto slicno, otkaci se od tvoeto ,,hobi,, medicina, se pokaza i dokaza predovolno. Napadni na astrofizika, grafologija, tarot, gledanje na kafe, horoskopi itd. Tema medicina ne e tvoj domen.
Ovoj post e posleden odgovor prema tebe od moja strana.
ааааа немој така лесно да бегаш, одговори ми прво на поставената слика од моето ехо што си таков, нели хуман си да ми помогнеш? ти со слика од ехо, јас со слика од ехо, со твој „камен“ идеме, како рекол Господ?!
Dosta se rezilis, sramota e. Odi brkaj peperutki ili nesto slicno, otkaci se od tvoeto ,,hobi,, medicina, se pokaza i dokaza predovolno. Napadni na astrofizika, grafologija, tarot, gledanje na kafe, horoskopi itd. Tema medicina ne e tvoj domen.
Ovoj post e posleden odgovor prema tebe od moja strana.
...тоа значи дека стерн тоа што советува тука да го оставиме -Гооглето, а самиот го применува, за да ми докаже преку линкот што слика ехо испратив од ретина на око, што тој и како најголем специјалист да биде да ја види снимката од ехо така од прва нема да знае кое ткиво што е ако не се насочува, ама преку пребарување на гугл ете ја најде и оригиналната ехоснимка, тоа како прво, што тоа сакав да му доловам и ете успеав, а све мислев дека нема да се снајде
...за да се (про)чита некоја ехо снимка коректно е да се каже местото на поставување на сондата, не можеш ти да дадеш така снимка од ткиво и ајде погоди што е, на форум така, затоа што тие буквите DC- T6 на снимката укажува на ехо апарат кој може да се гледа повеќе места на телото, па некој што нема искуство со тестисите понекогаш и попратните информации кој го дава ехо апаратот помага.
... снимките се секогаш со податоци, а не да погодуваме, нели, дали сондата е притисната на скротумот или на друго место што го овозможува ехо апарат
DC-T6 Diagnostic Ultrasound System.
... и сега доколку се направи ехо на абдомен, а твојата втора ехо слика ме насочуваш дека е твоја занимација и твоите дежурни колеги на клиника со мојата маленкост (поголема чест здравје) , еве да се позанимаваме и со тоа да видиме каде е притисната сондата на втората ехо снимка? (не ми се верува дека тоа сега тебе ти го пишувам, ама ај јас барем не те понижувам како што го правиш ти),
... по логиката на нештата ако веќе на пациентот му направивте ехо на скротумот, што не би и ехо на градата да речеме проблеми со дисбаланс на хормони, па покрај другото што се пожалил ете да речеме и појава на гинекомастија или пак некоја болка на градите на пример,
... до колку да речеме посетител на бодибилдин теретана без надгледување од професионален тренер, па ете можеби сте направиле и ехо на нозете?
... и така разгледувајќи кај чичко гугл, сепак тој насочува, може не со сигурност но се препоставка за ехо на града на маж, така се објаснува стерн, на тема на некој форум, а не тука со потценување бијонс е баба рога, фрлите камења по неа, секогаш присети се на правилата кои ги даде Господ, посебно оној во врска со фрлање на „каменот“!
позз