Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    746
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.701
Поени од реакции
9.307
Гледајте, и овие шират руска пропаганда:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.231
Поени од реакции
9.848
Го користам логичкиот склоп што го имам за да направам смисла од информациите што доваѓаат. Пробај, функционира :D .
Скептичен сум кога треба и нескептичен кога не треба.

Во случај Исток вс Запад е уште полесно. Не треба да си генијалец. Целата руска дипломатија е изградена на лага.
Зборуваа како ќе тепаат фашисти во Украина, лажеа дека Западот зборувал глупости дека полнат трупи на граница за да ја окупираат Украина се до последен момент. Војната не ја викаа војна туку специјална воена операција.
Го променија наративот 100 пати.

Русија како држава е тешка вукојебина.

Пропагаторите и медиумите што се платени од РФ пример кај нас, се тешки кретенчини кои ширеа анти ковид и антивакцерска пропаганда за време на Ковид пандемијата. Истите тие пропагираат слеп национализам, омраза.

Види го Јанко Бачев на пример.
Види го каналот https://www.youtube.com/@Slobodensvet/videos

И нивната политичка партија родинамакедонија
https://www.youtube.com/@rodinamakedonija

Секој кој покушал да биде опозиција на Путин завршил под сомнителни околности или бил убиен или трован.

Гледај го документарецот, премногу е битен: Navalny .

Партии што се под чадорот на де јуре левата страна на политичкиот компас, како кај нас Левица, обично се баш тие што пропагираат за Путин.

Путин и Русија како држава денес и левичарство се два различни поима. Тоа ги прави партиите лицемерни. Бидејќи за свесен човек евидентно е дека наративот им е екстремно десничарски и поени собираат на тој сегмент од населението кое паѓа на популизам.

Од целата корупција и clusterfuck-от околу поделбата на капиталот по распадот на СССР што се издешавал, денес у РФ имаш огромна раслоеност, ендемична корупција и луѓе со огромна моќ да контролираат се живо во политичките и државни одлуки за свои цели. Тешка клептократија.

Буквално аналогно на нашата транзиција, само таму на стероиди :D.

Вреѓање на своето битие е да релативизираш за ваков идиотизам.

За жал, слаба е способноста на населението овде да резонира разумно, па паѓа на вакви пропаганди.
Муто, Русија е нападната од страна на НАТО....не лупај глупости.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Комплетната делузија во цел пост ја претстави. Претстојниот период ќе биде многу тажен за тебе.
Кај виде директен напад жити све?
Ад хоминем би изгледал вака некако „Ти си глуп ништо незнаеш, тоа што збориш се глупости“. Јас само кажав дека постот што го напиша е типичен производ на западната пропаганда и дека наредниот период ќе биде период на будење, кој ќе биде тажен за тебе.
Времето ќе те демантира дечко, борба со ветерници е некој тебе да те демантира. Јас само те посочив како пример.
Не пробувам да те убедам во ништо. Незнам каде виде дека те убедувам. Ниту пак некогаш сум извадил факти. Факти тука на темава ретко кој вади и најчесто фактите поминуваат како и сите други пропагандни информации. Тоа што го пишувам јас не мора да е точно ниту пак инсистирам на тоа.

Јас тоа што го пишувам е дека според логиката на настаните, според фактот дека на западот најјакото оружје му е пропагандата, според тоа како се одвиваат настаните и според ред други работи логична претпоставка е дека ти следи тажен период. Интензивно тажен период. Може не сум во право, незнам, ќе видиме.
Помина скоро 1 месец откако ми сугерираше дека "престојниот период ќе биде многу тажен за мене"... Што се случи во тој период?

1. Бунтовници заземаа руска територија кај Белгород
2. Пригожин се сврте против руското водство и имаше обид за пуч, што резултираше со распад на Вагнер (а они беа единствените што имаа успеси во Украина)
3. Единствениот генерал што се покажа компетентен (Суровикин) е тргнат од позиција и никој не знае каде е
4. Турција го омекна ставот околу зачленување на Шведска во НАТО
5. САД вети дека ќе прати Ф-16 и касетна муниција на Украина
6. Најновите проценки се дека моментално Украина има повеќе тенкови од Русија

Украинската контраофанзива се движи бавно, но стабилно. Напредуваат на сите фронтови, еве денес последно што прочитав е дека сè повеќе освојуваат територија околу Бахмут, што би го направил успехот на Вагнер залуден. Од друга страна русите не се далеку од целосен распад, што на фронтови, што од раководство...

Да бе, многу ми бил тажен периодов... :place:

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.701
Поени од реакции
9.307
Еве уште еден антизападен и проруски настроен играч:

“It’s unprecedented and absurd when time frame is not set neither for the invitation nor for Ukraine’s membership. While at the same time, vague wording about ‘conditions’ is added even for inviting Ukraine. It seems there is no readiness to invite Ukraine to NATO or to make it a member of the Alliance.”

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.233
Поени од реакции
5.475
Го користам логичкиот склоп што го имам за да направам смисла од информациите што доваѓаат. Пробај, функционира :D .
Скептичен сум кога треба и нескептичен кога не треба.

Во случај Исток вс Запад е уште полесно. Не треба да си генијалец. Целата руска дипломатија е изградена на лага.
Зборуваа како ќе тепаат фашисти во Украина, лажеа дека Западот зборувал глупости дека полнат трупи на граница за да ја окупираат Украина се до последен момент. Војната не ја викаа војна туку специјална воена операција.
Го променија наративот 100 пати.

Русија како држава е тешка вукојебина.

Пропагаторите и медиумите што се платени од РФ пример кај нас, се тешки кретенчини кои ширеа анти ковид и антивакцерска пропаганда за време на Ковид пандемијата. Истите тие пропагираат слеп национализам, омраза.

Види го Јанко Бачев на пример.
Види го каналот https://www.youtube.com/@Slobodensvet/videos

И нивната политичка партија родинамакедонија
https://www.youtube.com/@rodinamakedonija

Секој кој покушал да биде опозиција на Путин завршил под сомнителни околности или бил убиен или трован.

Гледај го документарецот, премногу е битен: Navalny .

Партии што се под чадорот на де јуре левата страна на политичкиот компас, како кај нас Левица, обично се баш тие што пропагираат за Путин.

Путин и Русија како држава денес и левичарство се два различни поима. Тоа ги прави партиите лицемерни. Бидејќи за свесен човек евидентно е дека наративот им е екстремно десничарски и поени собираат на тој сегмент од населението кое паѓа на популизам.

Од целата корупција и clusterfuck-от околу поделбата на капиталот по распадот на СССР што се издешавал, денес у РФ имаш огромна раслоеност, ендемична корупција и луѓе со огромна моќ да контролираат се живо во политичките и државни одлуки за свои цели. Тешка клептократија.

Буквално аналогно на нашата транзиција, само таму на стероиди :D.

Вреѓање на своето битие е да релативизираш за ваков идиотизам.

За жал, слаба е способноста на населението овде да резонира разумно, па паѓа на вакви пропаганди.
Намали троа...освен ако сметаш дека масава од безмислени зборови, со кои го пренасочуваш прашањето, ќе ти помогне да дадеш точен одговор.

Батали колку се другите глупави, дај да видиме колку си ти паметен (на мајка...) и убав (на татко...).

Ај пак, цитирам:

„...Младиќу,
ај да се разбереме; како разликуваш „лага„ од „вистина„? Која „метода„ ја користиш?...:icon_lol:...„.

Благодарам...

Член од
9 февруари 2023
Мислења
476
Поени од реакции
502
Намали троа...освен ако сметаш дека масава од безмислени зборови, со кои го пренасочуваш прашањето, ќе ти помогне да дадеш точен одговор.

Батали колку се другите глупави, дај да видиме колку си ти паметен (на мајка...) и убав (на татко...).

Ај пак, цитирам:

„...Младиќу,
ај да се разбереме; како разликуваш „лага„ од „вистина„? Која „метода„ ја користиш?...:icon_lol:...„.

Благодарам...
Очајно се трудиш да го минифицираш тоа што сум го кажал, за да спинуваш некоја реторика која ти го гае пристрасот :D . Али јасно е, немаш конструктивен аргумент против тоа што го кажав па мора вака да се обидеш, со повторување прашање и синтагми од типот "Маса од бесмислени зборови".

Јас буквално ти објаснив зошто не треба да веруваш у лошата Путинистичка пропаганда, зошто го повторуваш прашањето :D ? hahahaha You can do better.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.233
Поени од реакции
5.475
Очајно се трудиш да го минифицираш тоа што сум го кажал, за да спинуваш некоја реторика која ти го гае пристрасот :D . Али јасно е, немаш конструктивен аргумент против тоа што го кажав па мора вака да се обидеш, со повторување прашање и синтагми од типот "Маса од бесмислени зборови".

Јас буквално ти објаснив зошто не треба да веруваш у лошата Путинистичка пропаганда, зошто го повторуваш прашањето :D ? hahahaha You can do better.
Младиќу,

ти уопште не даваш одговор на моето прашање, туку изнесуваш лични ставови и нетрпение (да не речам-омраза) кон се‘ што е Руско, во и вон контекст на војната во Украина.

А згора на све (види богати!...), им даваш/одредуваш „смисла„ на информациите кои доаѓаат? А од кај знаеш дали тие иформации се точни, полуточни, неточни? Ти ја одредуваш нивната точност или кон нив се однесуваш „еклектички„ па што ти „пасуе„ го земаш, а што не ти „пасуе„ го отфрлаш?...

И сега, кој е овде пристрасен? Оние кои се „за„ Путин или ти (и сличните) кои си/сте „за„ Западот?...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.560
Поени од реакции
35.354
Автоматски споено мислење:

Очајно се трудиш да го минифицираш тоа што сум го кажал...
минифицираш
минифицираш
минифицираш

Се трудам да те прескокнувам, ама еј... Дај бе описмени се малку. Не само фигуративно (од образовен/едукациски аспект), туку буквално. Описмени се, читај повеќе... Дури и да не се освестиш, макар и да си останеш билмез, сепак ќе имаш ќар. Мож' поише ќе те плаќаат во тоа НВО-оата.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
946
Поени од реакции
1.218
Еве уште еден антизападен и проруски настроен играч:

“It’s unprecedented and absurd when time frame is not set neither for the invitation nor for Ukraine’s membership. While at the same time, vague wording about ‘conditions’ is added even for inviting Ukraine. It seems there is no readiness to invite Ukraine to NATO or to make it a member of the Alliance.”

Ти според тебе кои сметаш дека се условите/пречките кои Украина не може да влезе во НАТО?

Последно уредено од модератор:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.701
Поени од реакции
9.307

минифицираш
минифицираш
минифицираш

Се трудам да те прескокнувам, ама еј... Дај бе описмени се малку. Не само фигуративно (од образовен/едукациски аспект), туку буквално. Описмени се, читај повеќе... Дури и да не се освестиш, макар и да си останеш билмез, сепак ќе имаш ќар. Мож' поише ќе те плаќаат во тоа НВО-оата.
Постои минификација во програмирање.

Ти според тебе кои сметаш дека се условите/пречките кои Украина не може да влезе во НАТО?
За НАТО не би можел да кажам, но за влез во ЕУ условите и пречките се некои замислени апстрактни поими од западните сили.
Така, за Кипар не беше пречка да влезе во ЕУ со поделена територија, настрана тоа што географски се наоѓа во Азија, во близина на вечно нестабилните Сирија и Либан, додека за Македонија услов е исполнување на секакви будалштини и уцени што на западните сили ќе им паднат на ум.

Член од
9 февруари 2023
Мислења
476
Поени од реакции
502
минифицираш
минифицираш
минифицираш

Се трудам да те прескокнувам, ама еј... Дај бе описмени се малку.
Што ли сакаше да кажеш, мислам и самиот не си свесен. :lolzz:
Те збуни зборот минифицирање ? :D hahahahhahahahaa

Па и ќе ме описменил малку.

Постои минификација во програмирање.
Ами постои, али мисловна именка е програмирање за @Vanlok

Член од
22 јуни 2022
Мислења
946
Поени од реакции
1.218
За НАТО не би можел да кажам, но за влез во ЕУ условите и пречките се некои замислени апстрактни поими од западните сили.
Така, за Кипар не беше пречка да влезе во ЕУ со поделена територија, настрана тоа што географски се наоѓа во Азија, во близина на вечно нестабилните Сирија и Либан, додека за Македонија услов е исполнување на секаква будалштина и уцени што на западните сили ќе им паднат на ум.
Те прашав конкретно за едно, Украина - НАТО случајот. ЕУ и срањата кои на Македонија и се дешаваат на секому му е јасни.

НАТО не праќа покани и не отпочнува процес на приклучување на Украина од причини што немаат никаква потреба да го прават тоа. Успеваат да го менаџираат конфликтот без да бидат официјална страна во војнава.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Помина скоро 1 месец откако ми сугерираше дека "престојниот период ќе биде многу тажен за мене"... Што се случи во тој период?

1. Бунтовници заземаа руска територија кај Белгород
2. Пригожин се сврте против руското водство и имаше обид за пуч, што резултираше со распад на Вагнер (а они беа единствените што имаа успеси во Украина)
3. Единствениот генерал што се покажа компетентен (Суровикин) е тргнат од позиција и никој не знае каде е
4. Турција го омекна ставот околу зачленување на Шведска во НАТО
5. САД вети дека ќе прати Ф-16 и касетна муниција на Украина
6. Најновите проценки се дека моментално Украина има повеќе тенкови од Русија

Украинската контраофанзива се движи бавно, но стабилно. Напредуваат на сите фронтови, еве денес последно што прочитав е дека сè повеќе освојуваат територија околу Бахмут, што би го направил успехот на Вагнер залуден. Од друга страна русите не се далеку од целосен распад, што на фронтови, што од раководство...

Да бе, многу ми бил тажен периодов... :place:
Ме ти е доволно тажно што ги потрошија бредлињта и леопардите? Не се секирај како поминува времето се повеќе тоне нато во гомна.

Kajgana Shop

На врв Bottom