Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    725
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.691
Поени од реакции
6.019
Се е така. Ти си најпаметен, најубав и најдоминантен. Ти си Мачо. Тебе никој не ти е ни до колена.
Топ си кис4е позз
Ok e fraer, olabavi so tie pederski finti...

Jas pisuvam deka "Amerite napravija se, za da dojde do vojna"
Ti repliciras so cel referat, koj pocnuva so "Amerite go napravija Majdan, pa Rusite otcepija 3 pokraini... "
Ako stvarno ne ti e jasno deka so prvite zborovi samiot go konfirmiras mojot stav, tebe stvarno ti nema pomos...

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.827
Поени од реакции
4.532
Ok e fraer, olabavi so tie pederski finti...

Jas pisuvam deka "Amerite napravija se, za da dojde do vojna"
Ti repliciras so cel referat, koj pocnuva so "Amerite go napravija Majdan, pa Rusite otcepija 3 pokraini... "
Ako stvarno ne ti e jasno deka so prvite zborovi samiot go konfirmiras mojot stav, tebe stvarno ti nema pomos...
Твојот лимитиран капацитет за анализа те доведува до вакуум на настаните. За тебе историјата почнува со мајдан. Нема везе што русите едно чудо револуции претходно правеа. Нема везе што РФ имаше апсолутна контрола на Украина претходно а сега се смртни непријатели.
Значи не се криви русите што правеле глупости додека имале апсолутна контрола, криви се америте оти потпомогнале да изгубат контрола русите.
Оти ако сега Северџанија испадне од сфера на влијание на САД и влезе во РФ сфера, нема да бидат криви америте за ништо туку РФ ќе бидат криви за се.

Тешко нас со вас

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.618
Поени од реакции
42.146
Твојот лимитиран капацитет за анализа те доведува до вакуум на настаните. За тебе историјата почнува со мајдан. Нема везе што русите едно чудо револуции претходно правеа. Нема везе што РФ имаше апсолутна контрола на Украина претходно а сега се смртни непријатели.
Значи не се криви русите што правеле глупости додека имале апсолутна контрола, криви се америте оти потпомогнале да изгубат контрола русите.
Оти ако сега Северџанија испадне од сфера на влијание на САД и влезе во РФ сфера, нема да бидат криви америте за ништо туку РФ ќе бидат криви за се.

Тешко нас со вас
никогаш Украина не била контролирана од Русија. Само Севастопол го држеа пристаништето и плаќаа закуп за тоа. А тоа е впрочем и една од причините за опсесијата на украинците за Крим. Американците очајно посакуваат да ги паркираат бродовите таму, без разлика на цената што треба да се плати.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.691
Поени од реакции
6.019
Steta sto ti so tvojot neogranicen kapacitet ne mozes da vidis deka tvojot referat pocnuva so Majdan, a ne mojot...

Mojot stav bese kratok - Amerite napravija se, za da dojde do ovaa vojna. Vo koja go vovlekoa, direktno ili i direktno, cel svet. Samo na glup ne mu e jasno ova.
I ne mora da mi veruvas mene, internetot e pun so intervjua I snimki od vidni zapadnjaci so istiot stav. Politicari, analiticari, novinari...

Mozes da gi vrtis muabetite ko kisa oko Kraguevca do kraj, a mozes I da go iskoristis tvojot beskraen kapacitet pa da pobaras po net I da se uveris.

A mozes, sekako, I da prodolzis da mislis deka Rusite se krivi I da im se upikuvas na Amerite, tvoj izbor...

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.850
Поени од реакции
12.940

Сљедњеееечиии.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
никогаш Украина не била контролирана од Русија. Само Севастопол го држеа пристаништето и плаќаа закуп за тоа. А тоа е впрочем и една од причините за опсесијата на украинците за Крим. Американците очајно посакуваат да ги паркираат бродовите таму, без разлика на цената што треба да се плати.
Така е ронче никогаш Русите немале влијанија да,

Освен што една цела руска гарнитура предводена од Јанукович отиде против народот и одби договор со ЕУ за безцаринска трговска размена

Освен што ги држеа сите пристаништа под воена закана

Освен што имаа распоредено терористички келии - сепаратисти за дестабилизација на региони

Освен што нивниот екс водач Јанукович избега по брза постапка во егзил во Русија оти е многу неутрален нели

Секоја чест на вашите познавања, вакви аналитики ретко се читаат.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.691
Поени од реакции
6.019
Mene ne mi lici deka sega, koga Ukraincite se pod Americko vlijanie, im e podobro...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.618
Поени од реакции
42.146
Така е ронче никогаш Русите немале влијанија да,

Освен што една цела руска гарнитура предводена од Јанукович отиде против народот и одби договор со ЕУ за безцаринска трговска размена

Освен што ги држеа сите пристаништа под воена закана

Освен што имаа распоредено терористички келии - сепаратисти за дестабилизација на региони

Освен што нивниот екс водач Јанукович избега по брза постапка во егзил во Русија оти е многу неутрален нели

Секоја чест на вашите познавања, вакви аналитики ретко се читаат.
кога ја гледаш Украина можеш да видиш каква ќе беше Русија со пијаницата Елцин поставен од западот.

Виде скоро кога Вагнер маршираше? Имаат патишта и инфраструктура русите. Нешто што во Украина го нема. Белгород е Германија за Харков, иако се преку граница.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.584
Поени од реакции
33.742
Prank with the French politician and ideologue of the color revolutions Bernard-Henri Levy

Levi loves to meddle in the affairs of foreign countries so much that he performed on the Euromaidan stage; communicated with Saakashvili during the war in Georgia; "liberated" Libyans from Gaddafi; and, of course, called for an invasion of Syria against the "Assad regime."
Continuing his rich track record of supporting NATO military operations, the writer and journalist very much hopes that Biden will not compromise with Russia, and pumping Ukraine with weapons will not stop.

In a conversation with our "Poroshenko" Levi suggested working against Russia inside the country itself, spreading "good ideas, good thoughts" in order to form an image of "barbaric Russia" among citizens. And what exactly methods and formats he plans to use - see in our full prank!

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.302
Јадете трици дека Украина 8 години се спремала за војна, па 8 години Донбас и Крим им се под руска окупација, да не треба да им се умилкуваат?
Аналогно на ова, дали тогаш е оправдана војната во 2001 бидејќи борците за човекови права тогаш станаа бидејќи беа под еден вид „окупација“?
Нели и онака е поделена територијата, сега во Украина (од 2014) и тогаш од Групчин па натаму (2001).
Ако според твојата аналогија е оправдана, тогаш нели треба и ние како Македонци сега да одиме и да си ги повратиме териториите кои веќе де факто и де јуре не се наши пошто во 2001 некој ни ги одзеде?

Украина ќе победи бидејќи украинците се борат за своите домови. Затоа НАТО ја има слободата да се бори до последниот украинец.
За кои свои домови? Последниот украиенц стана веќе мисловна именка, сите ги регрутираа и поголем дел од нив гинат веќе. За жал толкава депопулација ги чека што ќе се пишува за тоа. Кои домови?
Домовите во кои Украинките треба да ги чекаат?
Не пријател, украинка не ти седи, таму се некаде во Германија или шо ти ја знам каде, со некој Ханс се дружат. Со свои очи ги гледам како идат со „слава Украини“ и „мојот маж се бори“ муабети, за на крај по неколку месеци да се вселат во станот на својот „другар“ Германец или некој друг (небитно веќе).
Грешен наратив фураш.
Тоа ти е исто како да ти дојде комшијата дома и да ти рече јас имам право во твое име да одлучам дали ти денес ќе ручаш или нема да ручаш - ете ТОЛКУ твоето НАТО има право да се бори до последниот украинец (кој и онака никој ништо не го прашал).

п.с.
Ова е еден од коментарите кои има смисла, го вадам од тој контекст на муабет бидејќи ја доловува поентата околу победниците во една војна.

Кој и да победи во војнава, нема да е чиста победа. Секогаш ќе биде оспорувана. Едноставно, предолго трае.
Заклучок: Во војна нема победници, сите губат (на еден или на друг начин).

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
кога ја гледаш Украина можеш да видиш каква ќе беше Русија со пијаницата Елцин поставен од западот.

Виде скоро кога Вагнер маршираше? Имаат патишта и инфраструктура русите. Нешто што во Украина го нема. Белгород е Германија за Харков, иако се преку граница.
Кај отиде со муабетов бе? Тука си?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.618
Поени од реакции
42.146
Кај отиде со муабетов бе? Тука си?
сакам да ти кажам дека русите не се негативците. Не се они виновни за корупцијата во која се дави Украина.

Русите да имаа влијание во Украина, ќе имаше Украина некаков напредок. Но, Белорусија и Русија одамна ги поминаа у секој аспект.

Западот од 2014та пушта корени во Украина и за 10 години ништо не сменија. Пак се најкорумпирана држава во Европа без основи за живот.

Еве и со вас северџаниве, го сменивме името? Дали добивме нешто од тоа освен нови условувања? Треба да ви удри кликерот дека западот не е заинтересиран за нас, го интересира само нашата територија. Една бановина плус, истото е и со Украина.

Последно уредено:
Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.527
Поени од реакции
2.622
Русите да имаа влијание во Украина, ќе имаше Украина некаков напредок. Но, Белорусија и Русија одамна ги поминаа у секој аспект.
20 години беа под нивна палка, дно на Европа беа и уште се споредено со Белорусија.
Само џабе, сега кога ќе напушти теренот Бајден, господинот Путин ќе ја оправи Украина како што до 2014 беа држава за пример.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.618
Поени од реакции
42.146
20 години беа под нивна палка, дно на Европа беа и уште се споредено со Белорусија.
Само џабе, сега кога ќе напушти теренот Бајден, господинот Путин ќе ја оправи Украина како што до 2014 беа држава за пример.
од каде знаеш дека биле под нивна палка? Ако претседателот и политичарите биле проруски значи дека Путин микроменаџирал све во Украина?

Да беше до него, Украина барем ќе ја излечеше колку толку од корупцијата, ќе имаа автопати и державата ќе личеше на нешто.

Kajgana Shop

На врв Bottom