Анксиозност

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
rabotata e sto site okolu mene se na kokain...
Аааа па ти имаш сериозен проблем... па што не кажа дека е така... ништо тогаш, мораш и ти, ским си-такав си.
Што да се прави... што се мора не е тешко. Приклучувај им се одвреме-навреме, прави ги и тие жртви.
Во еден момент животот може да ти дојде при крај и да имаш ригретс дека сите околу тебе пробаа а ти не проба... еднаш се живее.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.192
Поени од реакции
10.159
Ima golema vistina vo toj tekst no nemat site volja i golemina da se izdignat odednas na toj stepen.. Nikoj ne znae kako e vo koza na covek so panicni napadi I strahovi, I toj samiot ne saka toa da mu se slucuva. Ako intenzitetot e pregolem, mora da se odi na strucna pomos...ednostavno se desava poradi bilo koja pricina, trauma, ili drugi sranja, zaebano e I za lugeto sto ziveat pokraj taa osoba...

Jas smeniv se od Koren, no ipak gledam mozokot ima obrazec pak da me vodi vo tie vodi.
A kaj licnost sto se pojavuva vo odreden interval, a prethodno bila po ok, togas da odi na psihijatar ne e losa ideja... vo ovoj slucaj mozokot e naviknat na nesto 50 godini I sega go nema I site misli za Idninata se crni I bez nadez. Ne elosa ideja da se odi na psihijatar ako stravot ne zapira.....

Ke zemam primer sto znam polno luge aktivni se izdignuvat pravo, ke bide positiva, jak sum zdrav sum.... no toa ne e trajno resenie posle neke vreme mozokot go nosi istiot obrazec na videlina.... a toa podobro moze da se spreci so raspoznavanje na koi se tie negativni misli ili ako si mnogu svesen da spoznaes od koj del od teloto ti doagaat senzacii koga ti se stara toj strav( vrat gradi grb stomak), togas si svesen kade e izvorot I za vreme na spoznaja se razlozuva pred da stigne vo mozokot da stane negativna misla. Zboruvam za sekojdnevno negativni misli polni so strav.
Pak ke kazam sekoj treba da se spoznae I da znae sto mu treba, ima mnogu tehniki, no ako intenzitetot e kvaliteten paihijatar ne e losa odluka...
Сакам само да ти кажам Браво душо....ти посакувам се Најубаво.

Последно уредено:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Размислувам на самоубиство
Немој да размислуваш на такво нешто ,многу е себично , размисли на сите луѓе што ќе страдаат ако се решиш на таков чекор,можеби мислиш дека на никој/а нема да влијае тоа ..но ќе биде катастрофа.Никогаш не се откажувај.

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.383
Поени од реакции
3.393
Нема откажување, само борба. Секогаш нашиот проблем сметаме дека е најголем и нема излез.
Кога ќе помине овој период се ќе ти биде смешно и глупо.
Кликни на разговор мк. закажи си кај психолог прв слободен термин.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
559
Поени од реакции
1.094
Bas gledav ovie sto napravija masakr vo Srbija, posle 2 meseca ostanuva samo spomen neprijaten..... nisto ne vredi I da ubies 1000 I sam da se ubies I familijata da si ja ubies.... razbiram vo Mk nekoj pat cesto ti doaga do depresija ili ako imas hronicna nema nisto sto bi te trgnal od nea...no se e samo do promena na nekoi naviki I sve si doaga na svoe mesto... nekoj pat crniloto izgleda tolku realno..... no ne etaka... I da si na 50 godini osamen I da si na 20 da imas se depresijata ne bira interval.... samo malo promena naviki... I za 3 dena si ko Nov.... 35 godini se boram so sranja.... znam kako e I samoubistvo I samo povreda I motiv I crnila se mi e jasno... no sega ne go davam mirot ni za milijarda evra..... buraz cekorot e mnogu mal za od drugata strana.... jas da znaev deka e tolku lesno maka mi e sto 35 godini ziveam vo depresija.....bas pred 4 dena razbogavarav so Mg Dr. Academic professor na poznat stranki univerzitet... po psihologija... I on mi go dade odgvorot ist na isto.nivo sto e mojata glava vo ovoj moment..... trgni se od kaj si iskuliraj I smeni gi site naviki I luge koj gi e*e sve ti si na prvo mesto, ako imas deca neka gi gleda partnerot nekoj period dodeka porabotis na sebe...ili sto I da e mora da poceka.... nemoj da dermis sve u pm neka odi ... I familija I profesija I sve u pm se raboti A tebe za tvojot zivot...
Автоматски споено мислење:

Se sto te koci odma Mars u pm... ako se raboti za nekoja bolest, nekoe tesko stradanje e malku potesko... no ako e od nekoja emocionalna bolka ili cista anksioznost depresija... togas odma raskinaj so prviot pricinitel... familija, partner, profesija, finansii, ako ne odgovara vednas razgovaraj ili ignore sto e btoj eden resenie....ako e osamenost...razgovaraj so nekoj dlabok muabet napravisi znaeme deka se e plitko kako izvor presusen denes tesko e i toa no psihijatar mi pomognal vo toj slucaj.......

Последно уредено:
Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
660
Ubavo ti odgovori nekoj pred mene Ako si maloleten poseti psiholog Ili psihijatar.Ako si polnoleten isto,a potoa se stavi na pochek I ignore I daj si vreme da patuvas kolku mozes I kolku ti se moznostite.Srekavajki razlichni lugje I razlichni sudbini ke vidish deka ne e toa izlezot od problemite.Sekoj chovek e na zemjata so odredena prichina koja treba da ja osoznae.
Pomrdni se od toksichnata sredina koja svesno Ili nesvesno te manipulira.
Iseli se vo druga sredina kade nikogo ne poznavas I pravi se sto sakas bez ogranichuvanja, sto ti dojde na um.

Член од
3 септември 2022
Мислења
66
Поени од реакции
25
Кој не помислил. Пробај нешто Ками егзистенцијализам. Зависи од субјектот но дај му шанса на митот за сизиф и the rebel. Може и таа од viktor frankl по лесна е за читање. In the end it takes more courage to live then to die

Z

zmej gorjanin

Гостин
Кој не помислил. Пробај нешто Ками егзистенцијализам. Зависи од субјектот но дај му шанса на митот за сизиф и the rebel. Може и таа од viktor frankl по лесна е за читање. In the end it takes more courage to live then to die
Не, тоа се привремени решенија и придонесуваат само да продолжи животот во сопствената глава. Погрешен му/и е пристапот прво, се логира на форум анонимно, пишува сакам да се утепам и очекува внимание кое веројатно не може да го добие на друг начин, а му/и е потребно. Не оди така едноставно решавањето на проблемите. Има една мисла - Ако сакаш да бидеш ко феникс и да се вивнеш од пламенот нагоре, мораш да гориш прво.

Промената треба да дојде од внатре и да се рефлектира кон околината. За да се случи промената треба да се прифатат работите онакви какви што навистина се, за да се прифатат тие работи потребно е да постои и понизност. Кога работите ќе се прифатат следи работата на себе, нели ако воопшто знаеш кон што целиш. Но во суштина би значела стишување на дијалогот во себе или со себе.

Кога ќе прекинеш да се слушаш себе и што ти сакаш ќе почнеш да ги слушаш другите, под другите може да се однесува и на рандом поединци од улица. Кога ќе почнеш вистина да ги слушаш другите и вистина да ги чувствуваш нивните болки ќе сфатиш што значи емпатија. Следно ниво би било да почнеш да ги сакаш другите и отворено да им го манифестираш тоа.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.192
Поени од реакции
10.159
Не, тоа се привремени решенија и придонесуваат само да продолжи животот во сопствената глава. Погрешен му/и е пристапот прво, се логира на форум анонимно, пишува сакам да се утепам и очекува внимание кое веројатно не може да го добие на друг начин, а му/и е потребно. Не оди така едноставно решавањето на проблемите. Има една мисла - Ако сакаш да бидеш ко феникс и да се вивнеш од пламенот нагоре, мораш да гориш прво.

Промената треба да дојде од внатре и да се рефлектира кон околината. За да се случи промената треба да се прифатат работите онакви какви што навистина се, за да се прифатат тие работи потребно е да постои и понизност. Кога работите ќе се прифатат следи работата на себе, нели ако воопшто знаеш кон што целиш. Но во суштина би значела стишување на дијалогот во себе или со себе.

Кога ќе прекинеш да се слушаш себе и што ти сакаш ќе почнеш да ги слушаш другите, под другите може да се однесува и на рандом поединци од улица. Кога ќе почнеш вистина да ги слушаш другите и вистина да ги чувствуваш нивните болки ќе сфатиш што значи емпатија. Следно ниво би било да почнеш да ги сакаш другите и отворено да им го манифестираш тоа.
Mnogu ubavo...bravo duso (y):)

Член од
4 октомври 2019
Мислења
559
Поени од реакции
1.094
I napravi pauza od se sto e dopamin... kocka telefon, alcohol, odi vo priroda nekade, patuvaj ili fitness...

Член од
3 септември 2022
Мислења
66
Поени од реакции
25

Се убаво розево Руми да позавиди.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
559
Поени од реакции
1.094
Da dojde se odnatre, treba da se prilagodi na meditacii I plus da bidi vo priroda prolongiran period bez mnogu precki od sekojdnevniot zivot, levelot na empatija duri I zavisi od vlijanieto na roditelite I okolinata vrz tebe od dectvoto.. ima mnogu faktori za samoubistvo... no toa e najdobra opcija da go slusme vnatresniot glas.... da bide svesen za nego duri I da go promeni vo pozitiven negativniot pak ke se pojavi I vo idnina....
Glavno resenie e e promena na site naviki od koren I da se posveti na se sto e svesnost I pozitiva......ako e hronicna depresija mora da zima medikamenti, vo toj slucaj e extremno tesko Ali toa e zivotot..

Kajgana Shop

На врв Bottom