Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
Лукашенко со интересни детали за тоа како течеле преговорите со Пригожин.

Вели, Путин утрото решил да ги згази. Потоа се вмешал самиот Лукашенко.

„Најопасната работа, како јас разбирам, не е каква беше ситуацијата, туку како таа може да се развива и нејзините последици“, Лукашенко за белоруските државни медиуми.
„Разбрав дека е донесена остра одлука - да се уништи. Му предложив на Путин да не брза. Ајде да разговараме со Пригожин, со неговите команданти.

Лукашенко рече дека Путин му рекол: „Слушај, Алекс, бескорисно е. (Пригожин) не ни крева телефон, не сака да разговара со никого.
Но, Лукашенко рече дека успеал да “дојде“ до началникот на Вагнер и според неговата изјава го предупредил дека ќе биде „згазен како бубачка“ доколку трупите на Вагнер продолжат кон руската престолнина.

„Во пет часот навечер ми се јави и ми рече: „...Ги прифаќам сите ваши услови. Но... Што да правам? Ако запреме – ќе не уништи“.
Јас велам: „Нема“ ти гарантирам. Го преземам тоа на себе“, по сеќавање на Лукашенко.

...се прашувам од каде им се овие иформации, @PticaSelica можеби ти знаеш?

Лукашенко со интересни детали за тоа како течеле преговорите со Пригожин.

Вели, Путин утрото решил да ги згази. Потоа се вмешал самиот Лукашенко.

„Најопасната работа, како јас разбирам, не е каква беше ситуацијата, туку како таа може да се развива и нејзините последици“, Лукашенко за белоруските државни медиуми.
„Разбрав дека е донесена остра одлука - да се уништи. Му предложив на Путин да не брза. Ајде да разговараме со Пригожин, со неговите команданти.

Лукашенко рече дека Путин му рекол: „Слушај, Алекс, бескорисно е. (Пригожин) не ни крева телефон, не сака да разговара со никого.
Но, Лукашенко рече дека успеал да “дојде“ до началникот на Вагнер и според неговата изјава го предупредил дека ќе биде „згазен како бубачка“ доколку трупите на Вагнер продолжат кон руската престолнина.

„Во пет часот навечер ми се јави и ми рече: „...Ги прифаќам сите ваши услови. Но... Што да правам? Ако запреме – ќе не уништи“.
Јас велам: „Нема“ ти гарантирам. Го преземам тоа на себе“, по сеќавање на Лукашенко.

...се прашувам од каде им се овие иформации, @PticaSelica можеби ти знаеш?

Ова е едната страна на паричката…
Втората страна упте ја немаме видено…

И дури и се ова да е вистина, што го тврди Лукашенко… е само дел од вистината што ја знае тој!
-Додека Пригожин цел ден не му кревал на Путин, а Путин сигурен мислел да ги згази.
Не го објаснува фактот што цел ден Пригожин бил во штабот на група Z!?

Затоа има една добра стара поговорка: мислити, срати и цвече брати… није исто!

Ова е едната страна на паричката…
Втората страна упте ја немаме видено…

И дури и се ова да е вистина, што го тврди Лукашенко… е само дел од вистината што ја знае тој!
-Додека Пригожин цел ден не му кревал на Путин, а Путин сигурен мислел да ги згази.
Не го објаснува фактот што цел ден Пригожин бил во штабот на група Z!?

Затоа има една добра стара поговорка: мислити, срати и цвече брати… није исто!
Добро Лукашенко не е веродостоен, еве ти изнеси ја втората страна од паричката.
Што се однесува до Путин си ја прифатил мантрата на западната пропаганда, тој Путин се спротивстави на ОТАН, а да се исплаши од неговиот кувар е малку веројатно за сега во тоа веруваат само демократите-атлантисти.

Инаку кога веќе сакаш да се служиш со поговорки биди оригинален, таа гласи: “мислити срати и говна јести не е исто“.

Последно уредено:
Еве ќе оставам на страна дека не сум за платеници од х причини...
Би те прашал од каде тоа и од кога “Вагнер“ стана најспособната единица на руската армија?
Во составот на тој вагнер претежно биле луѓе од специјалните единици на РФ (за ГРУ и да не збориме, уште помалку дека сите спец единици во Рф се под контрола на ГРУ, значи целиот состав на вагнер е поранешен “симпатизер“ на ГРУ)), а и командниот кадар е исто така од составот на РФ, единствено што зедоа затвореници кои ќе послужат како топовско месо, но сето тоа не ги прави најдобри или најспособни, тоа е само твоја перцепција, си подлегнал на маркетингот на Пригожин.

Бидејќи се платеници, тие работат за оној што ќе ги плати, такви паравоени формации секогаш на крајот се вртат против раката која ги храни во случајов РФ затоа е добар чекор истите да се распуштат.
МНР Лавров низ редови рече дека зад обидот на воен удар има замешано и странски служби, мислев дека многу повеќе тоа ќе те интересира и ќе коментираш ама изгледа не оди во прилог на ОТАН...

Уште повеќе очекував да прочитам твое мислење (саради твоите преференци кон ОТАН) за написот на Караганов (или така нешто беше), човек кој дава предлози за тоа како РФ понатаму да ја креира својата политика па и со СЈО, кои се добрите и лошите страни на одредени чекори, дека на крајот, она што пред многу месеци го напишав, РФ на крајот ќе биде принудена да одговори на нападите на западот па ако треба и со јадрено оружје... ете тој изнесе свое видување и порака до исти такви кругови во САД ама ти тоа не го сметаш за важно да се прокоментира туку си се фатил за неуспешен обид за државен удар и паравоени структури (платеници)... изгледа сум те преценил.
За да ме прецениш треба прво да ме цениш, на толку вреѓање и малограѓанштина во изминативе страници, се сомневам дека тоа е така.

Не треба јас на долго и на широко да ти објаснувам зошто Вагнер се најспособната офанзивна единица. Доволно е да спомнеме кои се последните победи на тактичко ниво па и оперативно на РФ?
1. Северодоњецк и Лисичанск
2. Попасна
3. Соледар
4. Бахмут
Кој ги донесе овие победи? Вагнер

Вагнер не е успешен бидејќи е составен од затвореници или бивши специјалци. Вагнер е успешен бидејќи целосно ја трга бирократијата на страна и еволуира во доктрина на војување.

Руската армија има трула бирократија и логистика, слаба координација и интеграција на родови (зборови на Пригожин, не мои) Вагнер ова го скока целосно, става способни луѓе на лидерски позиции а унапредување е леснотија ако те бива. Ако не те бива ќе те сместат во шок есиница да бидеш мета за другите што ги бива да ја завршат работата (исто зборови на Пригожин).

Еволуирање во доктрина е многу тежок процес и бара силна поддршка и мотивација. Вагнер го имаше тоа, другите руски единици не. Имаше еден тип, Еди Пени на подкаст го слушав да прави паралела на Вагнер и СЕАЛ тим 6 ака ДевГру ака Демнек или едноставно единица за развој на тактики, техники и процедури. ДевГру или Девелопмент Груп, се специјална единица во специјална единица. Тие развиваат сами нови тактики и сами ги тестираат, научуваат лекции, и се така во круг.
Вагнер го правеше во Бахмут токму ова, секоја недела гледавме различен пристап или тактика од нив, затоа и беа толку добри, затоа и имаа толку жртви, има често грешки во развивање.

Поаледниот фактор е психолошкиот фактор.
Има аура на заштита да бидеш дњл од елитна единица. Знаеш дека твоите соборци се јаки момци и би го дале животот за тебе. Имаш чувство дека си посебен. Моралот и мотивацијата се високи.
Сега тие способни луѓе ќе бидат измешани со телиња регрути и ќе бидат крајно разочарани од неспремноста на колегите и нивната тактичка глупоќа. Тоа е тежок удар за моралот. "бев некој и нешто, правевме чуда, сега сум меѓу овие клошари".
Не ми верувај мене, прашај било кој ветеран од 2001,или специјалец што бил прераспределен во некоја друга регуларна единица. Прашај го како се чувствува. Од мое искуство, сите имаат дигнато раце и од држава и од војска/полиција. Тоа е апсолутен колапс на морал, а колапс на морал е високо заразна болест.

Добро Лукашенко не е веродостоен, еве ти изнеси ја втората страна од паричката.
Што се однесува до Путин си ја прифатил мантрата на западната пропаганда, тој Путин се спротивстави на ОТАН, а да се исплаши од неговиот кувар е малку веројатно и во тоа веруваат сите демократи-атлантисти.

Инаку кога веќе сакаш да се служиш со поговорки биди до крај веродостоен, таа гласи: “мислити срати и говна јести не е исто“.
Чек чек чек..
Без бат хрт моменти!

Нигде, ама баш нигде не реков дека Лукашенко не е веродостоен! Оди препрочитај!

Ама дали Лукашенко знаел дали и колку влијание имал Путин врз војската во тој момент?? Дали самиот Путин имал идеја дека овој што не му крева телефон, седи во главниот штаб опкружен со десетици генерали, телефони, стаелитски линкови и што ти не??

Лукашенко го кажува само она што го знае! А ја знае верзијата на Путин!
Одлично одигра Стариот тука, нема збор…

И за жал, ова го видов уште кога западната пропаганда ќутеше збунета или го славеше Пригожин како ослободител без да има грам мозок дека овој всушност води пуч тивко поддржан од армијата..!

П.С. шлаг на тортата.. и Герасимов ќе го јаде стапот..!
Само Путин и Шојгу безгрешни, најспособни, вечни..
Хк пу

Стојам на ставот дека ќелавиот треба да биде стрелан за велепредавство пред камери и штета што колоната не беше пеплосана за да не замишљат неможе нам нико ништа.

Руската армија има трула бирократија и логистика, слаба координација и интеграција на родови (зборови на Пригожин, не мои) Вагнер ова го скока целосно, става способни луѓе на лидерски позиции а унапредување е леснотија ако те бива. Ако не те бива ќе те сместат во шок есиница да бидеш мета за другите што ги бива да ја завршат работата (исто зборови на Пригожин).
Аха сега те разбрав, значи бидејќи најспособната единица повеќе не постои, а заради “...трула бирократија и логистика, слаба координација и интеграција на родови...“ време е РФ да се повлече или ја губи војнава со ОТАН.

Аха сега те разбрав, значи бидејќи најспособната единица повеќе не постои, а заради “...трула бирократија и логистика, слаба координација и интеграција на родови...“ време е РФ да се повлече или ја губи војнатва со ОТАН.
Ама си ме разбрал, Монти Пајтон.

РФ ја креираше Вагнер за свои потреби
РФ ја финансираше Вагнер за свои потреби
РФ ја опреми Вагнер за свои потреби
Специјалци од РФ отидоа во Вагнер не случајно, основачите се Спецназ
Затвореници на РФ и руски државјани беа стимулирани да се приклучат на Вангер
Вагнер гинеше за РФ со месеци
Во последните 10 месеци единствени успеси на бојно поле за РФ беа постигнати од Вагнер.
Минатата недела Вагнер се сврти против РФ.
Оваа недела РФ ја распушти Вагнер

Сега ти се филмаш дека тоа е некако кривица на НАТО. Како бе?

Настаните што се случија се случуваа од пред неколку месеци. Пригожин ги пцуеше Шојгу и Герасимов на видеа, го нарече Путин деденце на видеа. РФ спиеше во зимски сон. Сега наеднаш РФ е изненадена од постапките на Пригожин исто ко Македонија Пат што е изненадена од снег во февруари

Ај нека биде ова шпекулација. Баш ме интересира како Киев би останал поштеден во случај да ја ебат најголемата нуклерана централа на Европскиот континент.

Ај нека биде ова шпекулација. Баш ме интересира како Киев би останал поштеден во случај да ја ебат најголемата нуклерана централа на Европскиот континент.
Кога “способниве” не знаеја да превентивно го користат нуклеарното оружје…
Сега ќе читаат вакви твитови…

Абе што чутите?

Ја пуштиле Грета да го заштити Леопардите во Ук :pos:

Какво паблик шоу, јбт. Ја би им дал совет, место да праат посети. Нека се преселат сите во Киев.

Алекс бе :pos: абдалот белоруски си даде на значење ко којзнае што да напраи. Си се договориле Путкин и Вагнерчето некој дил у кој од нигде никаде се спомна Белорусија а еве до ден денес куварот најслободно си се шета по руски градови слетува безгрижно со два приватни авиона, го боли цеф и не ни помислува да присмрди у тоа депресивната колективна компиријада. Отиде курбан изгледа само она глупердана јајцеглава.

Во последните 10 месеци единствени успеси на бојно поле за РФ беа постигнати од Вагнер.

Настаните што се случија се случуваа од пред неколку месеци. Пригожин ги пцуеше Шојгу и Герасимов на видеа, го нарече Путин деденце на видеа. РФ спиеше во зимски сон. Сега наеднаш РФ е изненадена од постапките на Пригожин исто ко Македонија Пат што е изненадена од снег во февруари
Добро, добро не се лути само напишав како сум ја разбрал твојата порака.
Си велам ако најспособната единица ја нема сигурно е крај со РФ сега велиш дека погрешно сум протолкувал.
Само една забелешка “Вагнер“ гинеше за пари, беше платен ги плаќаше МО на РФ, а не како што велиш ти.
РФ ја формира Рф ја распушти, им се може.

Како сеа кривица на ОТАН, каде го виде тоа?

Пригожин ги пцуеше и сега е таму каде не може да пцуе толку од него.

Само уште да прашам за мислење, ако ОТАН(САД) некога случајно одлучи директно да влезе во војна со РФ дали јуришните единици ќе ги води адмиралов?

За да ме прецениш треба прво да ме цениш, на толку вреѓање и малограѓанштина во изминативе страници, се сомневам дека тоа е така.

Не треба јас на долго и на широко да ти објаснувам зошто Вагнер се најспособната офанзивна единица. Доволно е да спомнеме кои се последните победи на тактичко ниво па и оперативно на РФ?
1. Северодоњецк и Лисичанск
2. Попасна
3. Соледар
4. Бахмут
Кој ги донесе овие победи? Вагнер

Вагнер не е успешен бидејќи е составен од затвореници или бивши специјалци. Вагнер е успешен бидејќи целосно ја трга бирократијата на страна и еволуира во доктрина на војување.

Еволуирање во доктрина е многу тежок процес и бара силна поддршка и мотивација. Вагнер го имаше тоа, другите руски единици не. Имаше еден тип, Еди Пени на подкаст го слушав да прави паралела на Вагнер и СЕАЛ тим 6 ака ДевГру ака Демнек или едноставно единица за развој на тактики, техники и процедури. ДевГру или Девелопмент Груп, се специјална единица во специјална единица. Тие развиваат сами нови тактики и сами ги тестираат, научуваат лекции, и се така во круг.
Вагнер го правеше во Бахмут токму ова, секоја недела гледавме различен пристап или тактика од нив, затоа и беа толку добри, затоа и имаа толку жртви, има често грешки во развивање.

Поаледниот фактор е психолошкиот фактор.
Има аура на заштита да бидеш дњл од елитна единица. Знаеш дека твоите соборци се јаки момци и би го дале животот за тебе. Имаш чувство дека си посебен. Моралот и мотивацијата се високи.
Сега тие способни луѓе ќе бидат измешани со телиња регрути и ќе бидат крајно разочарани од неспремноста на колегите и нивната тактичка глупоќа. Тоа е тежок удар за моралот. "бев некој и нешто, правевме чуда, сега сум меѓу овие клошари".
Не ми верувај мене, прашај било кој ветеран од 2001,или специјалец што бил прераспределен во некоја друга регуларна единица. Прашај го како се чувствува. Од мое искуство, сите имаат дигнато раце и од држава и од војска/полиција. Тоа е апсолутен колапс на морал, а колапс на морал е високо заразна болест.
Од кај знаеш дека ќе ги замешаат со нови регрути, можеби ќе ги интегрираат како посебна тактичка група. Можеби ова се дешава дека Русија го видела нивниот потенцијал во модерно војување и сака една таква група.

Вагнеровци се ите како свесни за гуштерите. Во секоја армија гуштер си е гуштер, па дури и кај Вагнеровци.
Автоматски споено мислење:

Уште повеќе е загрижувачки ако е НАТО умешан во сето ова.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom