Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Епа Синдикате то е то.Прошли пат против Киево лапнавте 3 бода поради непостоечи пенал, биди реален :smir:
А денес мислам коректно судеше Фарина, барем тој е еден од подобрите судии во Италија, само малку ме зачуди со тоа што даде 2 мин. продолжение.

Мн малце продолжи незнам што му беше финтата на човекот искусен судија како изгубен случај беше на утакмицава пеналот не го коментирам се виде дека е чист ама тоа е...компензација има тука некоја:helou:

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Син незнам кој пенал реално не бил пенал за Милан, мислам дека трипаш малце.

И ти треба еднаш да почниш да прајш разлика меѓу судиска грешка и судиско пристрасно судење. Не можи да е грешка недосудување на пеналот при шутот на Роналдињо ко јасно се гледа дека судијата ја гледа ситуацијата. Топката можи само од рака да се одбие за да добие такво отклонување, нема тука дискутабилна ситуација. Фарина одлучи да биди пичка и да не досуди ништо. Судиска грешка е продолжението од само 2 минути, НЕ, намерна педерска судиска одлука.

И не ми ја наметнувај темата со местењето, аман не ме замарај. Оди на психијатар ако не можиш да се помириш. Оди таму можи ќе ти ја избришат прашината од скудетото. Оти гледам од мене чекаш да ти го гланцам, нешто ми заврше виндексот.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.999
Поени од реакции
45.448

И не ми ја наметнувај темата со местењето, аман не ме замарај. Оди на психијатар ако не можиш да се помириш. Оди таму можи ќе ти ја избришат прашината од скудетото. Оти гледам од мене чекаш да ти го гланцам, нешто ми заврше виндексот.
1. Пеналот врз Кака минатото коло ?

2. Дечко да не трипаш малце, сите твои дискусии на темава биле Интер мести, моите никогаш дека Милан го прави истото оваа сезона . :toe:
Да го гланцне Скудетото, Синдикат, кој фактор си па ти жити све .

п.с. Бараш црвен за стартот над Кака, а лани за 10 пати погруб старт на Неста над Муту во чист контра напад, го оправдуваш жолтиот, контрадикторен до јаја си .

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393

И ти треба еднаш да почниш да прајш разлика меѓу судиска грешка и судиско пристрасно судење. Не можи да е грешка недосудување на пеналот при шутот на Роналдињо ко јасно се гледа дека судијата ја гледа ситуацијата. Топката можи само од рака да се одбие за да добие такво отклонување, нема тука дискутабилна ситуација. Фарина одлучи да биди пичка и да не досуди ништо. Судиска грешка е продолжението од само 2 минути, НЕ, намерна педерска судиска одлука.

Е добро бе Синдокат... Немам намера да се расправам за кој што досудил, но барем признај две срвати...
1. Каков пенал беше против Киево??
2. Можеби сакаш да има и трето полувреме кога резултатот не е во полза за Милан??
- И јас сакав да има трето полуврме со Интер вречера но немаше... И сега да плукам по судијата што не досуди 10 мин поролжение?? Ма дај бе.. И + тоа Торино имаше подбра игра... Мора да се прознае... Кака играч од светска класа, паѓа при секој допир со друг играч... Епа сега брат еднаш судат пенал за симулирање, два пати тешко.. И не ме сваќај дека сакам да го поречам пеналот, што требаше да му биде досуден на Милан... Напротив...:helou:И да.. Што не прават судииве само Интер да е прв... Браво Мајстори!!

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.999
Поени од реакции
45.448
Е
:helou:И да.. Што не прават судииве само Интер да е прв... Браво Мајстори!!
Досудуваат непостоечки пенал со Киево, даваат црвени како од шала, минорен офсајд со Интер недосуден за што се изјаснивме дека е правилна одлука, плус и вака и така Интер пак први ке беа, дури и Милан да победеа. :toe:

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.524
Поени од реакции
5.516
Досудуваат непостоечки пенал со Киево, даваат црвени како од шала, минорен офсајд со Интер недосуден за што се изјаснивме дека е правилна одлука, плус и вака и така Интер пак први ке беа, дури и Милан да победеа. :toe:
заслужени !

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
1. Пеналот врз Кака минатото коло ?

2. Дечко да не трипаш малце, сите твои дискусии на темава биле Интер мести, моите никогаш дека Милан го прави истото оваа сезона . :toe:
Да го гланцне Скудетото, Синдикат, кој фактор си па ти жити све .

п.с. Бараш црвен за стартот над Кака, а лани за 10 пати погруб старт на Неста над Муту во чист контра напад, го оправдуваш жолтиот, контрадикторен до јаја си .
Пенал врз Кака минатото коло имаше, незнам шо сакаш да ти објаснувам. На шо си? Шо шмркаш кажи сега? Цуфки?

И не ме замарај со од лани дискусии, имавте тогаш шанса не ја искористивте. И ти кажав, немом да ти помогнам. За кошмари има психијатари.

Не барам црвен за старто над Кака, ами барам нормален критериум. Бонера 1 минута покасно добива жолт за минимален контакт.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Леле бе Синдикат, што се лупаш со глава во ѕид? Сите ти кажуваат за пеналот прошло коло, дури и навивачи на Милан и ти пак ко за инат викаш дека било пенал.Чудна работа

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393

@ Киста, едитирај си го постот, можеш и бан да пиеш за такви постови без разлика што одговараш на провокација .
А се запраша вчера Црнчугана кога му појде со намера да го повреди Сисоко, дали требаше да доби втор жолт картон?? Или неее... Се беше чисто тогаш... Ахххх

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.999
Поени од реакции
45.448
Пенал врз Кака минатото коло имаше, незнам шо сакаш да ти објаснувам. На шо си? Шо шмркаш кажи сега? Цуфки?

За кошмари има психијатари.

Не барам црвен за старто над Кака, ами барам нормален критериум. Бонера 1 минута покасно добива жолт за минимален контакт.
1. Да не ти вадам клипови, Миланез постираше еден минатото коло, самиот рече, стартот е надвор од шеснаесетникот, како и голем дел од фановите на Милан овде, е сеа ти што не си за нормална дискусија тоа е твој проблем, ваљда афект имаш денес од Фарина, простено ти е .

2. За афектни ситуации би ти помогнале ваљда, поубаво би ти било да почекаш ден па да се ставиш да постираш, со луѓе кои вреѓаат не ни вреди да се дискутира по форуми .

3. За третото се разбравме .

А се запраша вчера Црнчугана кога му појде со намера да го повреди Сисоко, дали требаше да доби втор жолт картон?? Или неее... Се беше чисто тогаш... Ахххх
Mунтари вчера мислам дека немаше добиено жолт картон, само Самуел и Матераци добија, абе Флер(т)чо бе :D .

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Леле бе Синдикат, што се лупаш со глава во ѕид? Сите ти кажуваат за пеналот прошло коло, дури и навивачи на Милан и ти пак ко за инат викаш дека било пенал.Чудна работа
Јас не ги прашав навивачите на Милан. Тие па шо фактор се незнам јас. Пенал имаше, можи не беше најкласичен пенал во петтерец со фаталит да погубат играч, ама фаул на раб на шеснаесетник регуларен пенал. Шо сакаш ти не ми е јасно.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.524
Поени од реакции
5.516
Имаше фаул ама не и пенал :smir:
Нормално Кака си падна понапред неможе во место да падне, ама место фаул на работ од шеснаесетникот судијата досуди пенал.

така ова коло место пенал да досуди што играше со рака тој од Торино и спречи топката да влезе во гол судијата се направи на тошо :)

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Јас не ги прашав навивачите на Милан. Тие па шо фактор се незнам јас. Пенал имаше, можи не беше најкласичен пенал во петтерец со фаталит да погубат играч, ама фаул на раб на шеснаесетник регуларен пенал. Шо сакаш ти не ми е јасно.
Што сакам јас? Форум-масовни дискусии во мрежа размисли малку.Ајде видија сликата од Миланез и удрисе посилно ...

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.658
Поени од реакции
723
Освен да плачеш, ти знаеш нешто друго?

/chicken

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Демек ова доказ е. Пффф абе оти сине. Шојма врска сликата јас незнам. Демек таму започнува фаулирањето. Кака прај уште 2-3 чекори под прекршок. Не е ова кошарка бе фнучко, не е во двочекор.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom