Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Сосема сеедно кој ќе владее со Русија. Нам ни е битно, тој што владее со Русија, евентуално да им ебе матер на оние кои нам ни ебаваат матер 30 години. Дали се тоа албанските куропушачи од ВМРО и СДСМ, кои не шитнаа на Албанците, или пак е тоа оној кој го оркестрира сето ова, од брдоно у Центар.

Како е можно бе Путин да е до олку наивен?Да му дајш толкава моќ и пари на лик како Евгениј?Како и да заврши целава ситуација ова е голем срам за Путин и тие околу него.

Malce tajmingot im e zaeban na vagnerovci. Koga drzavata e vekje vklucena vo vojna so Ukraina ( zapadot ali aj da ne ja tupime ), ova sto go pravat e ramno na velepredavstvo pa neznam kakvi uspesi da napravile prethodno za majka Rusija, a se znae sto sleduva za velepredavnicite. Kursum vo tilot po brza postapka. Vo slucaj da ne uspeat vo namerata sekako.
Bilo kako bilo, sekoja edna ruska zrtva, civilna ili voena koja bi proizlegla od ovaa avantura na vagnerovci, posebno od ukrainska strana ke odi na nivna dusa. Toa e isto kako da im pukas vo grb na svoite za vreme na napad od neprijatelot. Za takvite nema i ne treba da ima milost.

Ова што се случува е директна последица на неспособноста на руската команда. Не дека овој е за оправдување, но воената команда да си ја завршеше работата како што треба, овој немаше ни да постои.

Кога Путин би бил мртов одамна и наместо него седи двојник, ова би се десило.

Русија им понуди амнестија на војниците на Вагнер доколку се предадат

Факт е дека Вагнер е од огромна важност за рускиот врв, затоа нема брзи импулсивни реакции. Да ги немаше нив мобилизација ќе беше далеку по сурова, и политичкото расположение полошо. Вака обучени психопати на првата линија од фронтот амортизира многу руски животи.

Моја прогноза е дека ќе падне договор, преголеми се влоговите на двете страни.

Сосема сеедно кој ќе владее со Русија. Нам ни е битно, тој што владее со Русија, евентуално да им ебе матер на оние кои нам ни ебаваат матер 30 години. Дали се тоа албанските куропушачи од ВМРО и СДСМ, кои не шитнаа на Албанците, или пак е тоа оној кој го оркестрира сето ова, од брдоно у Центар.
Albancite tebe mater ce ti ebat slednive godini mnogu poveke od toa shto te ebaa predhodnite 30 godini :D

Излезот од Ростов на Дон миниран, цивилите нема да можат да го напуштат градот изгледа. Скроз погрешен потег ако сакаше Пргожин да добие поддршка од народот. Не дека му беа шансите изгледни за такво нешто и без ова.

Рибар вели дека на терен Вагнеровци уживаат “situational support” од делови од армијата кои исто не се задоволни од Шојгу и Герасимов. На тоа се должело рапидното напредување кон Москва.

најверојатно овие двајца ќе летаат и Суровикин ќе превземе ако испреговараат.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom