Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Ево според тебе, или според поголем број од студентите...
Како ти би ги подредил
Според студентите ова:

Некој да сподели искуство за Монетарна економија или фпи?

Дечки МИС да не полага некој и дали има материјали да ми пушти.

Колеги може ли да ми кажете некоја рупа на ФБ каде што има дискусии околу предметите, полагањата?
Или ако има некој овде што го има предметот Јавни финансии во овој семестар нека ми пиши во инбокс :)

Искрено, сметководство(УКИМ) или финансии (ФОН)?

Искрено, сметководство(УКИМ) или финансии (ФОН)?
Зависи што сакаш да работиш и да добиеш.
Реално, знаење ќе добиеш на УКИМ, меѓутоа рачунај дека на сметководство со ревизиите ќе мораш малку повеќе да грееш столче. Сепак, сметководство и ревизија не можеш да научиш на факултет, туку се учи со работа/пракса.
Позитива за сметководство е дека имаш се помалку вистински професионалци кои добро го знаат занаетот и кои добро наплаќаат. Тука е шансата за заработка, ама сметај дека за тоа ќе ти требаат најмалку 3-5 години искуство.
Поздрав!

Менаџмент информациони системи сега на испит ќе биде на пишување или на заокружување?

Здраво.
Ме интересира дали мора да се изберат 3 предмета од друг факултет или доволно е да се запази 31 предмет и 240 кредити за дипломирање?

Колку се плаќа за 5 предмети да се одберат, дека државна квота сум. За 4 ми искача околу 6500

Како се влегува во читална на Економски, треба да покажеш индекс?
Или да предложите некоја друга читална во центарот на градот каде нема услов да бидеш студент :)

Здраво на сите.Дали скриптата на Организациско однесување ќе ми помогне на колоквиум да положам ? Какви се колоквиумите од овој предмет?

Zdravo, dali nekoj znae kade mozam da proveram kade moze da se prodolzi na master so diploma od odreden smer od ekonomski? (Prasuvam za stranstvo)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom