Кого би избрале?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
114
После неуспешните обиди да стигнете до некоја личност која подолго време премногу ви се допаѓа, влегувате во врска со друга личност која се појавува во вашиот живот во вистинско време. Ете се надевате дека така ќе го преминете тој период исполнет со безуспешни обиди. Убаво ви е во сегашната врска, се надевате дека приближно ќе го сакате партнерот колку личноста која не ве рецкала. По кратко време дознавате ( на било кој начин ) дека „нерецкачот“ почнал да се интересира за вас, приметувате дека почнал/а да чувствува нешто.
Се наоѓате на некоја раскрсница и не знаете кој пат да го фатите. Не знаете дали да останете со партнерот со кој сте моментално, дали да прекинете врска и да почнете со личноста која ви се допаѓала и на која сега вие и` се допаѓате.
Што би избрале? Дали ќе се обидете да изградите среќа со партнерот или, пак, ќе ја барате среќата со другиот?

Ќе го изберам тој шо го сакам, во случајот, „нерецкачот”.

Па ако сфатиф како што треба мислам дека ке го изберам тој што почнал да се интересира за мене!Викам ако разбрав како што треба мислев односно јас сфатиф тој што сум го сакала а ме рецкал после некое време да се заинтересира за мене?Ако е така би го избрала него но со мали тешкотии поради другиот..

Wuppy напиша:
Па ако сфатиф како што треба мислам дека ке го изберам тој што почнал да се интересира за мене!Викам ако разбрав како што треба мислев односно јас сфатиф тој што сум го сакала а ме рецкал после некое време да се заинтересира за мене?Ако е така би го избрала него но со мали тешкотии поради другиот..

I jas bi go izbrala nego megutoa malku ke bidi nezgodna situacijata zatoa sto i so toj sto si vo vrska nema da bidi lesno da go ostavis tuku taka..pa makar i da ne cuvstvuvas nisto sprema nego..

Wuppy напиша:
Тој што си го сакала не те рецкал, и кога ти си фатила нов дечко тој почнал да се интересира за тебе. И сега прашањето ми е кого би избрале? И следното прашање за тебе зошто баш него? Од каде си сигурна дека моменталниот дечко нема да те сака приближно дури и повеќе од ”нерецкачот”?

Зошто...Зошто јас сум таква ако некој сум го сакала и не ме рецкал а после се заинтересира за мене а јас идам со друг,абе многу експериментирам,сакам да видам како ќе ми биде со тој што сум го сакала (”нерецкачот”) а мислам дека дури и моменталниот дечко би ме сакал дури и повеќе но кога сум се залутала по еден така и ќе биде,а многу ќе ми биде лошо откако ќе му раскинам на тој со кој сум моментално.

Многу зависи за колкава возраст станува збор и какви се намерите, јас на пример немам намера во наредниве најмалку пет години да се занимавам да наоѓам некоја со кој би го помниал цел живот така да , вомежувреме идам на авантура, некој ќе биде повреден (јес дека не сум тип што сака никого да повреди) ама шивотот и онака не е розев па така да како што јас ќе зафкнам некоја очекувам да ми се врати и на мене истото.
А кога ќе дојде време за сериозно тогаш е друга приказна.
Значи сега како што сум зависи како ќе сум расположен да експериментирам и да влагам во авантури.

Pa izgleda ke go odberam onoj koj go sakam, a i toj me saka. Odnosno onoj koj sto poveke mi se dopaga, a i jas na nego poveke mu se dopagam od drugiot (iako za toa nema da bidam sigurna na kogo poveke). Znaci vo slucajov ke go odberam onoj za koj custvata mi se pogolemi za razlika od drugiot.

Ако веќе влегувам во друга врска, од одма значи дека ми се изгубил интересот по "нерецкачот". После тоа, ако некако дознаам дека тој почнал да се интересира за мене, воопшто таа ситуација нема ни да ме замисли ... може само да му се насмевнам во лице ако пред тоа некако ме повредил со невнимателни откачувања ... па имам и јас чувства и не ми се на улица најдени за кој кога ќе му текне да ме сака и да си игра со нив ... ако ја пропуштил шансата кога ми се свиѓал, тогаш ги пропуштил и сите шанси да биде со мене некогаш.
Значи неможам да ја сфатам психата на мажите да те бараат откако ќе те видат со друг ... но, нека значи што сака, јас на таков не му се враќам, па ако сака нека биде и последен маж на светов.:nenene:

Ke probam druga vrska so "nereckacot" zatoa sto se uste moite cuvstva kopneat za nea

Ми се десило, и ја одбрав таа шо не ме ебаваше.

Доколку јас сум бил заинтересиран или пак заљубен во некоја женска и сум ја бркал на било каков начин, а таа да не ме фермала (може ме фермала ама не признавала) и ми каже дека не е заинтересирана за мене туку за некој друг јас би и ставил нејзе точка. Доколку после извесен период јас си најдам некоја друга женска, а таа претходната големата е повторно сама и почне наеднаш да се интересира за мене јас на едноставен начин би ја откачил -кога можеше да ме имаш не ме сакаше е сега нема. Значи кога ќе и кажам на некоја точка и точка останува. Со еден збор би ја избрал моменталната колку и да сум бил затрескан/заљубен во претходната.

MSV(support) напиша:
Ми се десило, и ја одбрав таа шо не ме ебаваше.
:nesvest:

Никогаш не би го направила тоа што си го направил ти. Повеќето од причините ги кажа дивајн. Да не ја повторувам ќе кажам само дека не е фер спрема сегашниот партнерт.:nenene:

Тука станува збор за достоинство.Ако сум трчал по некое девојче, сум се обидувал, а таа не ме перципирала (или пак така се понашала) онда си се повлекувам и се помирувам со тоа.Си наоѓам друга женска и баш тогаш неа и текнува за мене?:lud: Епа едноставно ќе и се заблагодарам на "довербата", ама не сум јас на дугме па кога ќе и текне да ме бара :nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom