Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Не беше баш така за инает не тепа загреб заради нерасчистени сметки, односно опремата која требаше да ја достави загреб за оштетата за Лазаров. Лисичич (инаку Србин) последна минута не реши кладе гол и не бевме трети.
Абе кој за инает ништо не играа , ти кажвам шо кажваа нивните коментатори од ХРТ убо памтам .
А тоа после шо се вртеа тие муабети со Лазаров оштетата исто како кога изгубивме од Лемго па нашле игли дека се допингувале швабите.

Ако се сериозни газдите и ако гледат на долг рок, мора заедно со општината и владата агенција за млади и спорт , федераците да се изнајде решение во Битола да се напрај мултифункционален објект кој ќе служи на цел регион. Па нека се вика Еурофарм арена , парите на долг рок секако дека ќе се вратат , единствено шо е потребно голема желба и енергија од сите страни. Иначе ЛШ ќе биди само кратка ескурзија ако сакаме да задржиме континуиитет и место за македонскиот шампион,уште сега треба да се прај екипа за наредни 2 до 3 год сепак ова е крем де ла крем, скопјани се целосно во право само заради успесите на вардар ние ќе играме ЛШ, какви само екипи нема да играт. Зато наше е да го задржиме рејтингот на македонскиот ракомет и да се прикажиме во најдобро можно светло секако со успех не да се задоволиме со самото учество. Се е во наши раце јас верувам во ова управа дека ќе донесат добри засилувања во склад на буџетот. Нас ни останва да уживаме се надевам не само ова година во врвен ракомет во Битола.

Ако се сериозни газдите и ако гледат на долг рок, мора заедно со општината и владата агенција за млади и спорт , федераците да се изнајде решение во Битола да се напрај мултифункционален објект кој ќе служи на цел регион. Па нека се вика Еурофарм арена , парите на долг рок секако дека ќе се вратат , единствено шо е потребно голема желба и енергија од сите страни. Иначе ЛШ ќе биди само кратка ескурзија ако сакаме да задржиме континуиитет и место за македонскиот шампион,уште сега треба да се прај екипа за наредни 2 до 3 год сепак ова е крем де ла крем, скопјани се целосно во право само заради успесите на вардар ние ќе играме ЛШ, какви само екипи нема да играт. Зато наше е да го задржиме рејтингот на македонскиот ракомет и да се прикажиме во најдобро можно светло секако со успех не да се задоволиме со самото учество. Се е во наши раце јас верувам во ова управа дека ќе донесат добри засилувања во склад на буџетот. Нас ни останва да уживаме се надевам не само ова година во врвен ракомет во Битола.

Плус да не се заборави дека рејтингот со кој скопјани играа ЛШ и така се почна не падна од небо стартно! - во смисла кокошката или јајцето, или како почна се.....Кој е постар и следи ракомет од претходно знај дека и од успесите на Кометал, МКД репрезентацијата и секако успесите на Пелистер на меѓународна сцена во минатото, од тие поени МКД ракометот стекна реноме и се крена рејтингот, a секако тука дел имаат и бројните генерации и играчи од Пелистер, кои секако по распад системот наш продолжија во Металург и/или Вардар и продонесоја за успехот на тие клубови каде заедно со парите од спонзорите и државата (наши пари вртени од Самс и бизнисите негови со амин на партиите) доведе до градење сали во Скопје и едно ново лице, кое доведе до успесите на СД Вардар како државен проект а оттука и се понатака до сега.

За доброто на МКД ракометот, што за респект беше спомнато и признато и во подкастот Само ракомет со Јович емисијата, треба да погледниме сите в очи и доста е веќе кокошката или јајцето, туку да се запни да има "еден куп кокошки и еден куп јајца", за добро на ракометот, ако на некој стварно му значи како спорт...

Ете така полјаците, унгарците, германците, шпанците ќе имаат не по еден туку и по 2 па и 3 тима во ЛШ и таму има ривалство, но таму не важи македонската "на комшијата кравата"....

Со то ќе има редовно и јаки ракометни центри - не само Скопје, а со то и здрава и добра МКД репрезентација и иднина на МКД спортот па и државата во целина....

Така треба за се и не само за ракометот, па и спортот во целина и се овде во државава, само таков децентралистички пристап!

Ама и визионери и луѓе херои! Не луѓе печурки...

Ете затоа треба и Пелистер и Битола (сала/сали) да останат како проект за добро на сите, а не една година за сеир и кабадајлук и после пак 18 години пост....Мислам ни 50 години после нема да се доволни оти се помалку луѓе тука не има и во МКД и кај нас, и ќе нема ниту иднина ниту ракомет(ари).

За жал една е вистината! А се друго е толкување.

Последно уредено:
Па нека се вика Еурофарм арена , парите на долг рок секако дека ќе се вратат , единствено шо е потребно голема желба и енергија од сите страни.
Тешко дека ќе ги вратат парите. Сепак, мора да се бидеме свесни кај живееме. Борис Трајковски во Скопје, порано имаше 20-30 пинг понг маси под трибините кои се рентаа секој ден (не сум сигурен дали уште ги има), има хокеј/лизгање, аква парк, билјард, куглана, базен, и др. Доста соддржини. Се рентаа и малата и големата сала од кој има да плати, и за концерти, настани, саеми. Деловен простор во објектот се изнајмува исто. И од прв ден до денес, работи со загуба. Пред некоја година објавија дека се 4-5 милиони евра во загуба.

Ти да направиш сала во Македонија, каква вие што очекувате од 5 илјади, ете да речеме, ќе кошта минимум 15 милиони евра, најверојатно доста повеќе денес. Ти да ги вратиш тие пари, плус да ја оддржуваш, персонал да плаќаш, нема шанси. Тоа е реалноста.

Последно уредено:
Тешко дека ќе ги вратат парите. Сепак, мора да се бидеме свесни кај живееме. Борис Трајковски во Скопје, порано имаше 20-30 пинг понг сали под трибините кои се рентаа секој ден (не сум сигурен дали уште ги има), има хокеј/лизгање, аква парк, билјард, куглана, базен, и др. Доста соддржини. Се рентаа и малата и големата сала од кој има да плати, и за концерти, настани, саеми. Деловен простор во објектот се изнајмува исто. И од прв ден до денес, работи со загуба. Пред некоја година објавија дека се 4-5 милиони евра во загуба.

Ти да направиш сала во Македонија, каква вие што очекувате од 5 илјади, ете да речеме, ќе кошта минимум 15 милиони евра, најверојатно доста повеќе денес. Ти да ги вратиш тие пари, плус да ја оддржуваш, персонал да плаќаш, нема шанси. Тоа е реалноста.
Убав муабет...
Ај сега од друга страна да го разледаме проблемот.
Рече СЦ Борис Трајковски е загубар во ред се изграде објект со државни пари делумично инвестиција од град Скопје.
Добро бе не смее и во други градови да се крени нивото на спортска инфраструктура или нешто друго каде би имале бенефиции и други јавни установи не зборам само за Битола општо, или само во таа вукојебината смее да се гради?
Па после се лутите ако некој ве пцуе или слично.

Убав муабет...
Рече СЦ Борис Трајковски е загубар во ред се изграде објект со државни пари делумично инвестиција од град Скопје.
Добро бе не смее и во други градови да се крени нивото на спортска инфраструктура или нешто друго каде би имале бенефиции и други јавни установи не зборам само за Битола општо, или само во таа вукојебината смее да се гради?
Борис Трајковски доминантно со пари од град Скопје се изгради, откако се направи карабина, државата даде пари да се доврши, пошто градот заглави. Градот ја градеше до 2004 до 2007, Ристо Пенов ја почна, а во 2007 ја превзема државата, Трифун ја предаде, и во 2008 се отвори.

Инаку, јас не реков дека не треба да ви се изгради објект. Салата во Охрид мислам дека целосно со државни пари е изградена. Што одма со комплески се почнува дека некој против вас. Нека помогне државата, нека се направи. Јас само кажав дека не може објект да ги врати парите, тоа е реалноста, со оглед кај живееме. Не може овие објекти да бидат профитабилни, ни на нула. Тоа е нашата реалност. И во Битола, и во Скопје, и секаде во Македонија.

Борис Трајковски доминантно со пари од град Скопје се изгради, откако се направи карабина, државата даде пари да се доврши, пошто градот заглави. Градот ја градеше до 2004 до 2007, Ристо Пенов ја почна, а во 2007 ја превзема државата, Трифун ја предаде, и во 2008 се отвори.

Инаку, јас не реков дека не треба да ви се изгради објект. Салата во Охрид мислам дека целосно со државни пари е изградена. Што одма со комплески се почнува дека некој против вас. Нека помогне државата, нека се направи. Јас само кажав дека не може објект да ги врати парите, тоа е реалноста, со оглед кај живееме. Не може овие објекти да бидат профитабилни, ни на нула. Тоа е нашата реалност. И во Битола, и во Скопје, и секаде во Македонија.
Одмори малку напнат си... Види шо пишуваш, сам си набиваш непотребни притисоци.
Како прво никој не спомна дека е против некого туку ти си со мувата на капата, како второ реков државна инвестиција... Во таа ваша вукојебина се е државно бе. Салата Битола е направена е самопридонес од граѓаните, центарот за култура исто и еден куп др објекти. Кај вас па кај и да се свртиш е народна установа. Ако се можи да има загубари во СК оти да нема и во остатокот на државата, оти само граѓаните од главниот град да ги имаат тие бенефиции?
Олабајте не си прајте стресови сосила животот е убав.
Ој на едно B-Complex (пиво) па да видиш колку ќе ти биде поубо.

Убав муабет...
za se esap ni trgnaja... lani racun vodea deka skapi igaci gi plakame nema uspeh sea salata skapa ke bila za odrzavanje ti se cini tie pari ke davat .. stalno velam najubo sekoj dvoro da si go gleda ama ocigledno so ovie luge nemozis taka

Одмори малку напнат си... Види шо пишуваш, сам си набиваш непотребни притисоци.
Како прво никој не спомна дека е против некого туку ти си со мувата на капата, како второ реков државна инвестиција... Во таа ваша вукојебина се е државно бе. Салата Битола е направена е самопридонес од граѓаните, центарот за култура исто и еден куп др објекти. Кај вас па кај и да се свртиш е народна установа. Ако се можи да има загубари во СК оти да нема и во остатокот на државата, оти само граѓаните од главниот град да ги имаат тие бенефиции?
Олабајте не си прајте стресови сосила животот е убав.
Ој на едно B-Complex (пиво) па да видиш колку ќе ти биде поубо.
Јас не знам кој е под притисоци. Јас само факти цитирав, ти од никаде си почна да си проектираш дека некој зборел за ова-она, дека се инсинуирало дека не можело во Битола да се гради со држвани пари, само во Скопје. Тоа се тие комплекси за кој зборам.

Јас не знам кој е под притисоци. Јас само факти цитирав, ти од никаде си почна да си проектираш дека некој зборел за ова-она, дека се инсинуирало дека не можело во Битола да се гради со држвани пари, само во Скопје. Тоа се тие комплекси за кој зборам.
ne se zbora taka, fakti se to :D

Бооо тебе ни гајба пиво не ти помага.
Абе ти знајш да читаш?
Или некој до тебе ти кажува шо да пишиш па толку ти сечи и непишуваш то шо ќе ти изцитираат
Јас реков ОТИ ДА НЕ СЕ ГРАДИ, А НЕ "НЕМОЖЕЛО".
Деца олабајте бе никој ни ве прозва ниту кажа нешто за вас. Олабај со зборо комплекс оти сам си го набиваш непотребно.
Убо кажа СЦБТ е загубар до овде се ти беше ок но се изгубе во превод дека некој е против тебе/вас. Цел контекст на муабетот е оти да се нема такви загубари и во остатокот на државата а со тоа би се кренале на скалило националните установи.
За домашно имаш 2 страни поназад да прочиташ од темата и утре да ги раскажиш за 2ка.
Ако имаш нешто да пишиш асолно, бујрум имаш подршка ако не друже не се страми непотребно и невидливи гости да ти шетат.

Бооо тебе ни гајба пиво не ти помага.
Абе ти знајш да читаш?
Или некој до тебе ти кажува шо да пишиш па толку ти сечи и непишуваш то шо ќе ти изцитираат
Јас реков ОТИ ДА НЕ СЕ ГРАДИ, А НЕ "НЕМОЖЕЛО".
Деца олабајте бе никој ни ве прозва ниту кажа нешто за вас. Олабај со зборо комплекс оти сам си го набиваш непотребно.
Убо кажа СЦБТ е загубар до овде се ти беше ок но се изгубе во превод дека некој е против тебе/вас. Цел контекст на муабетот е оти да се нема такви загубари и во остатокот на државата а со тоа би се кренале на скалило националните установи.
За домашно имаш 2 страни поназад да прочиташ од темата и утре да ги раскажиш за 2ка.
Ако имаш нешто да пишиш асолно, бујрум имаш подршка ако не друже не се страми непотребно и невидливи гости да ти шетат.
toplinka пиша дека ако се изгради сала, дека парите ќе се вратат на долг рок. Јас само му реплицирав дека тоа не е можно, и дека објект како СРЦ БТ, со толку содржина што нуди, во поголем град, пак губи пари ко луд. Ти си се убаци со тоа зошто не можело да се градат загубари и во други градови и во Битола. Дека - "само во таа вукојебината смее да се гради?" Дека после се чудиме ние од Скопје зошто "други не пцујат". Јас ништо на оваа тема не ни реков, ни сугерирав. Тоа е комплекс. Си ја проектираш својата несигурност. Ти тоа сам си го прочита и почна да си мелеш на таа тема, тоа е искомплексираност. Се надевам објаснив :)

Ти си се убаци со тоа зошто не можело да се градат загубари и во други градови и во Битола. Дека - "само во таа вукојебината смее да се гради?" Дека после се чудиме ние од Скопје зошто "други не пцујат". Јас ништо на оваа тема не ни реков, ни сугерирав. Тоа е комплекс. Си ја проектираш својата несигурност. Ти тоа сам си го прочита и почна да си мелеш на таа тема, тоа е искомплексираност. Се надевам објаснив :)
Несигурност за шо дека те прашав дали смее да се гради освен во вашата вукојебина? И го објаснувам револт кон државата и град скопје дека ги пцујат оти само за вас се гради?
Ако сакаш и ќе ти ги подвлечам зборовите.
Олабај, 100 пати ти кажав на шо алудирам а ти се навреде дека ти го спомнав градо. Ма шо те тркалам набивај си комплекси можеби тоа фетиш ви е се палите на такви настрани работи.

Без потреба му се нафрливте на чоекот. Се надоврза на муабетот дека салата нема на долг рок да се исплати. Барем не финансиски. Не значи дека не треба да се изгради. Во секој случај ако некогаш видиме нова сала, треба да сме задоволни ако е самоодржлива и си ги покрива тековните трошоци. А то се мисли уште пред да се изгради, пред се треба да биди мултифункционален објект, каде што голем дел треба да се предвиди за деловни простории и пропратни рекреативни соджини. Сепак не е целта само да се изгради и да стани загубар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom