Дали Украина е помогната од друг? Да, од цело НАТО минус Унгарија и Турција.
Дали е РФ помогната воено од друг? Да ама многу помалку
Кога веќе двете страни го преминале тој праг, Украина не може да биде виновна оти има масивна поддршка. Русија треба да се запраша зошто е толку малку поддржана дури и алијансата нејзина и се распаѓа.
Украина е поуспешна во надворешна политика и тоа некако е херојско за РФ оти само Ајатолах имаат позади нив? И не сакаат ни да го признаат тоа?
Ама добро ете јас не ви одговарам во наратив па мора на копиум да сум
Ај сеа и Турција не ја помагала Украина?

И после зашто само за кур играње служите...русите биле помогнати ама помалку? Ќе си помисли човек нијанси се у прашање, а не целосна спротивност. Украина не била виновна за поддршката, а Русија да се запраша зашто не добивала? Ти се бодеш дечко, сега ќе испадне појак е тој што буквално опстојува само ради странската помош од тој што 100% се потпира на себе. Поуспешна во надворешна политика? Праќа 400к свој народ и смрт и губи територија, население отселено засекат загубено, економија и индустрија збришани и сето тоа зашто се слуги на странци. Нема збор, најјаката надворешна политика. Само Ајатолахот и само сите останати освен западната миљарда. Само толку, едно 7 миљарди. Ништо повеќе. Се срамат да кажат така е.
Ама не, не си ти на копиум, ние сме.
Јас сум убеден дека да можат Русите да го вратат времето назад, дека со две раце ќе тргнат само во границите на ДНР и ЛНР. Ни милиметар повеќе. Тие тргнаа да менуваат власт во Украина, но пропаднаа во замка на подолг конфликт, нешто што му се случи на САД во Виетнам, само сега се сменети улогите. Да не речам се насукаа самите.
Во прилог? Јас велам бато, прекинете со следење на Миленко, Лазански и сите трагачи на теории на заговор. Можеби Западот ја нема таа убиствена моќ и надмоќ како што ја имаше во деведесеттите и до кај 2005та, но мислам дека смешно е, четвртина од Украина немаат освоено со сета механизација и вооружување што го имаат. Ете направи споредба со освојувањето на Ирак од страна на Американците и за колку време падна земјата, и тоа пази, Америте се илјадници илјадници километри далечина од Ирак, а Русите и Украинците се инкогнито...
А да намалиш ти со Миленко и не знам кој други, глеам нон стоп го спомнуваш. Нит сум видел нит сум слушнал за него, нит е актуелен нит знам кај го гледаш и слушаш. Твој проблем ама не ме труј со козари и слични нему.
А ти штом си убеден, нема што повеќе, да ја затвориме темава.
А тоа ти што мислиш дека тргнале да прават и колку се неуспешни, ќе си остане само твое мислење. Реалноста е сосема друга, но никој со сила не може да те натера да ја видиш, мораш сам.
Ова со БРИКС-от која илузија ви е човече, жално е да се чита и гледа
Толку јака илузија што уделот во светски ГДП на брикс е поголем од УСА+ЕУ (и можда ук). И тоа во сегашнава форма, без остантиот свет (минус наци западот) што сака да стане дел.
Ама еве, може стварно 7 миљарди сме у илузија и би биле пресреќни ако може да ни ја распрснеш илузијата. Повели објасни што е толку илузија брикс?