TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
12 август 2012
Мислења
353
Поени од реакции
128
Уште едно прашање за квалитетот на сликата, дали кога врне вее има проблеми и дали е чиста?

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.015
Поени од реакции
1.072
Уште едно прашање за квалитетот на сликата, дали кога врне вее има проблеми и дали е чиста?
Нема да имаш проблеми, освен ако не е убо наместена еден силен ветер да ја измести или на дрво да му е монтирана. Кај живееш другар? Имаш доста алтернативи за разлика од тоа можиш и поефтина цена да плаќаш месечно. Еве во А1 за 400 денари во интернет и тв и во комбо имаш 50 канали и вклучени 2 пакети со ХБО и Арена спорт или преку кабловксата се доста повеќе канали.
Ако немаш избор за телевизија, тогаш оди со тотал тв, ќе ти се исплати сигурно, ама немаш арена спорт и HBO ти е со доплата од 199 денари, ама барем имаш HD канали. Изборот е твој, јас ти дадов мала сугестија околу телевизијата и верувај ако гледаш фудбал ќе ти препорачам да си земиш телевизија од А1 со арените. Поздрав и пиши искуства ако земиш. Среќно, се надевам дека се ќе ти се погоди ко што треба.

Член од
12 август 2012
Мислења
353
Поени од реакции
128
Нема да имаш проблеми, освен ако не е убо наместена еден силен ветер да ја измести или на дрво да му е монтирана. Кај живееш другар? Имаш доста алтернативи за разлика од тоа можиш и поефтина цена да плаќаш месечно. Еве во А1 за 400 денари во интернет и тв и во комбо имаш 50 канали и вклучени 2 пакети со ХБО и Арена спорт или преку кабловксата се доста повеќе канали.
Ако немаш избор за телевизија, тогаш оди со тотал тв, ќе ти се исплати сигурно, ама немаш арена спорт и HBO ти е со доплата од 199 денари, ама барем имаш HD канали. Изборот е твој, јас ти дадов мала сугестија околу телевизијата и верувај ако гледаш фудбал ќе ти препорачам да си земиш телевизија од А1 со арените. Поздрав и пиши искуства ако земиш. Среќно, се надевам дека се ќе ти се погоди ко што треба.
Благодарам. Не е скапо 8 месеци по 149 денари. Има многу филмски тука канали и многу други плус бесплатните од сателит.

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.193
Поени од реакции
553
Vo sporedba so total, mtel se mnogu mnogu podobri
Автоматски споено мислење:

Благодарам. Не е скапо 8 месеци по 149 денари. Има многу филмски тука канали и многу други плус бесплатните од сателит.
Na besplatnite mozes samo da si igras nema bukvalno nisto na niv .

Na mtel imas mmogu kanali na izbor a na total tv nemas sto da gledas na tie kanali i znacitelno pomalku se, gi smetaat i besplatnite vo ponudata

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.015
Поени од реакции
1.072
Rai Uno е многу баран канал,HRT се многу барани, Descovery и ред други канали, земи па пиши искуствоо и убавезно ако имаш слики пушти да видам, планирам во иднина да се поврзам на тотал, стварно супер е и човек ако сака може со уште еден да си ја делат претплатата.

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.141
Поени од реакции
785
nemas nikakov problem na total ni od sneg ni od nisto, edino sto za zal uste nemaat mnogu hd kanali, samo nivnite se hd

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.193
Поени од реакции
553
Jas sto znam mnogu narod gi vregjaat total kako ic ne odgovorni i deka samo gledaat sto povekje pari da zemat. Imam slusnato premnogu lugje deka posle vratena oprema i naplakjale kako da ne e vratena i sl.
Isto taka mal izbor na kanali.
Razlikata od msat e sto gi imaat Rai Uno, Sport Klub, Grand, N1, Nova i IDJ.
Mozebi na Rai Uno ima dobra programa no na site drugi srpski ima mnogu polosa programa.
Toxic i Toxic Folk se premija za Grand i IDJ.
Isto Arena za Sport Klub.
I Prva, Happy, B92 i Pink za N1 i Nova.

Член од
28 септември 2014
Мислења
1.108
Поени од реакции
1.694
ТоталТВ се реално катасторфа од неколкугодишно искуство, чекам да ми заврши договорот за да ги променам со мсат, ако ништо друго да пробам. Разни проблеми имаме и со сигнал и со се, воопшто не ги интересира ништо тие од поддршка.

Член од
12 август 2012
Мислења
353
Поени од реакции
128
Jas sto znam mnogu narod gi vregjaat total kako ic ne odgovorni i deka samo gledaat sto povekje pari da zemat. Imam slusnato premnogu lugje deka posle vratena oprema i naplakjale kako da ne e vratena i sl.
Isto taka mal izbor na kanali.
Razlikata od msat e sto gi imaat Rai Uno, Sport Klub, Grand, N1, Nova i IDJ.
Mozebi na Rai Uno ima dobra programa no na site drugi srpski ima mnogu polosa programa.
Toxic i Toxic Folk se premija za Grand i IDJ.
Isto Arena za Sport Klub.
I Prva, Happy, B92 i Pink za N1 i Nova.
Ги имаш PRVA Happy i сите овие на тоталтв. Плус новите филмски NOVA MAX.

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.193
Поени од реакции
553
Ги имаш PRVA Happy i сите овие на тоталтв. Плус новите филмски NOVA MAX.
Arena, Toxic i mnogu kanali nema na total. K1, Hype i mn drugi da ne nabrojuvam ne mi ni teknuvaat sega.
Filmskiot Nova Max i site drugi sto se na total ne vredat ni pet pari. United Media vlozuva samo vo Grcija i Bugarija .

Член од
12 август 2012
Мислења
353
Поени од реакции
128
Arena, Toxic i mnogu kanali nema na total. K1, Hype i mn drugi da ne nabrojuvam ne mi ni teknuvaat sega.
Filmskiot Nova Max i site drugi sto se na total ne vredat ni pet pari. United Media vlozuva samo vo Grcija i Bugarija .
K1 i Hype se katastrofa. Sport Klub se konkurencija na Arena .Toxic imas Adria music i mn drugi za muzika mtv i sl.
Mtel gi ima eurocinema sto se ekstra poso od razlicni drzavi ima filmovi. Nova Max e do nekade okej so soddrzina ali nisto special.

kako i da zavrtis isto e samo mtel poskapi se so 2 resiveri .

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.141
Поени од реакции
785
najubavo da ste na tret operator i da gi imate site :) inaku se slagam deka srpskite se bolje na msat, ovie nova n1 se na vesti fokusirani i ona glupana emisija so ivan ivanovic so glumi pameten, niso interesno

idj premnogu fokusirana na rap, toxic e idealna ako slusate srpsko, ima posebno za folk i rap

prednost sto ima EON App za da vrakate kanali, minis so gi nema tamu makedonskite plus mislam deka i fox kanalite pak gi vratija vo sd, ako imate dobar tv, ne zimajte satelitska

Член од
12 јуни 2013
Мислења
111
Поени од реакции
53
Vo sporedba so total, mtel se mnogu mnogu podobri

Na besplatnite mozes samo da si igras nema bukvalno nisto na niv .

Na mtel imas mmogu kanali na izbor a na total tv nemas sto da gledas na tie kanali i znacitelno pomalku se, gi smetaat i besplatnite vo ponudata
Не го лажи човекот ... Претходно имав Тотал ТВ а сега МТел, и можам да кажам дека ако не ти е битна Арена , земај Тотал Тв, зошто на МСат освен катастрофални српски ТВ, немаш ништо друго...Слика крш , ресивер крш, ако брзо ги менуваш каналите блокира па мора да рестартираш. Мал број на Филмски и документарни канали а цената е скоро иста околу 700ден. Мал број на ХД канали а и тие што се као во ХД е дискутабилна сликата...Поздрав... Мене да ми истече договоров со МСат се враќам на Тотал..

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.193
Поени од реакции
553
Не го лажи човекот ... Претходно имав Тотал ТВ а сега МТел, и можам да кажам дека ако не ти е битна Арена , земај Тотал Тв, зошто на МСат освен катастрофални српски ТВ, немаш ништо друго...Слика крш , ресивер крш, ако брзо ги менуваш каналите блокира па мора да рестартираш. Мал број на Филмски и документарни канали а цената е скоро иста околу 700ден. Мал број на ХД канали а и тие што се као во ХД е дискутабилна сликата...Поздрав... Мене да ми истече договоров со МСат се враќам на Тотал..
Malku filmski? Gi imas ubavo prebarano kanalite? Resiverot ne pravi taka zavisi od koi resiveri imas javi se da ti smenat od novite ako si megju prvite mozno e da ti pravi taka.
Neznam kaj total tv voopsto koi se dokumentarni.

K1 i Hype se katastrofa. Sport Klub se konkurencija na Arena .Toxic imas Adria music i mn drugi za muzika mtv i sl.
Mtel gi ima eurocinema sto se ekstra poso od razlicni drzavi ima filmovi. Nova Max e do nekade okej so soddrzina ali nisto special.

kako i da zavrtis isto e samo mtel poskapi se so 2 resiveri .
Mtel dva resivera na plus 750, prvite 10 meseci 425, total tv prvite 8 meseci 150 posle po 700 ama nemas onlajn plakjanje ke ti zemaat provizija i tkd isto ti ispagja.
Total tv ne stigaat smetki.
Kako sto imam razbrano eden blizok si plakjal sekoj mesec preku posta i ne stigalo smetka i posle mu se javuvaat deka plakjal pomalku toj imal plus paket no mu bile aktivirani i pink za 250 a toj si plakjal 700 a si nema vrska ne e gi voopsto aktiviral. Isto kako sto kazav za opremata ja vrakjas posle ti vikaat treba da si ja platite ne ste ja vratile pa ajde prigovori.
Ne ti branam probaj pa ke vidis ne znaci deka ova se slucuva kaj site korisnici ama jas imam slusnato deka kaj povekjeto.

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.015
Поени од реакции
1.072
Malku filmski? Gi imas ubavo prebarano kanalite? Resiverot ne pravi taka zavisi od koi resiveri imas javi se da ti smenat od novite ako si megju prvite mozno e da ti pravi taka.
Neznam kaj total tv voopsto koi se dokumentarni.

Mtel dva resivera na plus 750, prvite 10 meseci 425, total tv prvite 8 meseci 150 posle po 700 ama nemas onlajn plakjanje ke ti zemaat provizija i tkd isto ti ispagja.
Total tv ne stigaat smetki.
Kako sto imam razbrano eden blizok si plakjal sekoj mesec preku posta i ne stigalo smetka i posle mu se javuvaat deka plakjal pomalku toj imal plus paket no mu bile aktivirani i pink za 250 a toj si plakjal 700 a si nema vrska ne e gi voopsto aktiviral. Isto kako sto kazav za opremata ja vrakjas posle ti vikaat treba da si ja platite ne ste ja vratile pa ajde prigovori.
Ne ti branam probaj pa ke vidis ne znaci deka ova se slucuva kaj site korisnici ama jas imam slusnato deka kaj povekjeto.
Total tv имаат одлична слика, ама дека си ја е*але мајката и тоа како се безобразни, вујна ми ми се жалеше многу од нив, ми кажуваше дека редовно се си плаќала и на крајот за секоја следна интервенција ќе требало да си плаќаат, чиста глупост. Ниту мСат не се сјајни, имаат и задоволни и незадоволни клиенти, ама пак затоа кај каналите имаат помалку HD и еден каблобски оператор е појак во сликата и ги победува дефинитивно total и msat. Исто така на IPTV имате многу канали во HD резолуција за разлика од сателитската и доста избор на филмови и серии кои не се достапни во Македонија, ама има еден минус мал што се во 1080i не во 1080p.

Kajgana Shop

На врв Bottom