И груевски што ви го направи тоа Скопје 2014 и тоа го запустите бе стари скопјани. Ама провинцијалистите се криви.

Mirë se vini në Shkup, Urimegledam me spominjate dva tri pati pa da se doiskazam:
-sedev u sk 5 godini radi faksot, ne deka nesto posebno pokazuvav interes. Prvata i vtorata godina bese status quo zatoa sto mislev deka preuvelicuvam i deka nedostatokot na samodoverba go pravi svoeto no uste pri prvite migovi od prvite predavanje i prvite pauzi odma se napravija klanovi skUpjani i klan se ostanato.
-Koga si zemav kola se soocuvav so gnjavenje od komsiite so krevanje brisaci, crtanje na stakla i slicni govnenici samo zatoa sto ne bese skopska registracijata. ednas fanav na lice mesto edno ~30 godisno kurviste kako mi ja tormozi kolata i koa me vide sprasti nakaj zgradata pa i se pustiv i objasniv kaj se ragja lebot.
- postojano zborenje od komsiite/maalski prodavnici (postari luge) kako toa vo skopje otkako dosle provincijalcite gi kutnale platite
- nadmenost vo odnesuvanje vo diskoteki klubovi, retko zapoznavanje so skopjani za da ti ostanat i ponatamu prijateli, moi prijateli skopjani do den denes ziveat vo zdanec, gege, jurumleri ( nisto protiv tie naselbi i luge od tamu, samo kazuvam sporedbeno) najverojatno nivniot nacin na zivot nemase problem da druzi i zivee so provincijalci.
- teska ljubomora ako si nad niv finansiski, pola od skopjani jas so gi zapoznav doagjaa ne tolku finansiski jaki semejstva, no egoizamot i zavista si go pravea svoeto koga nekoj od provincija im doagja so kola a oni vozat tUcak na primer.
centarci, aerodromci, karposani ne se druzat so provincijalci, barem ne u mojot slucaj. se e toa PUVLOVCI.