- Член од
- 3 јуни 2018
- Мислења
- 309
- Поени од реакции
- 135
Можеби веќе имам напишано, но ајде пак...
Да, до Ерусалим се практикуваат поклонички патувања па дури и дочекувањето на слегувањето на Светиот Дух, а за 100-те свеќи...прв пат слушам во животов мој...Здраво на сите. Да прашам познато ви е да се иде у Ерусалим и да се запалат 100свеќи за 100фамилии и коа ќе се вратеш да ги раздадеш на разни фамилии???
Фала мн
Светиот ДухАко Исус седна десно од божјиот престол, кој седи од левата страна?
Може да го поткрепиш ова со цитат?Светиот Дух
Ова ми го кажа „Тураел“,Може да го поткрепиш ова со цитат?
Ако нема никој од левата страна нема да биде дефнирано -десно од бога, туку ќе биде со неодреден правец.Седна до бога(ни десно , ни лево).Ова ми го кажа „Тураел“,
тој што реагираше со „смешко“ смајли на мојот одговор.
Прашај го него, од кај го прочитал тоа.
П.С. Мала шала... никој не седи од левата страна на Бога.
Никој не може да му понуди на Создателот да седне од неговата десна страна (т.е. од Божјата лева страна).
Според Марко де. (14:62)
Јас, како прост човек, се уште сум на мислење дека Светиот Дух седи лево од Севишниот....
Некој има и на лево?Кој?
...
Може имаат страните некое значење, наместо правец во простор се правец за особина.Јас, како прост човек, се уште сум на мислење дека Светиот Дух седи лево од Севишниот.
Но, некој вели дека Тој (Светиот Дух) бил на земјата
и местото лево од Бога е резервирано за мене...
Демек и јас сум негова творба.
Тоа се твои закључоци... Можеби се погрешни.Може имаат страните некое значење, наместо правец во простор се правец за особина.
3. и ќе ги постави овците од Својата десна страна, а козите од левата.
Ти си кроток, десно си.
29 Ако те соблазнува десното око, извади го и фрли го од себе; зашто подобро ти е да погине еден дел од твоето тело, отколку целото да биде фрлено во пеколот.Тоа се твои закључоци... Можеби се погрешни.
Човек не се суди по зборови, туку по дела.
Има и овци со козји карактер.