Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    753
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.632
Поени од реакции
5.347
...ќе почнела нова „воена вежба“ на НАТО во комбинација со америте во подрачјето околу Црно Море...Литванија, ќе мобилизирале околу 10 000 војници 200 авиони, нешто во тој правец, а ги советувале руските амбасадори да пренесат во централа да ја намалат војската до 60% во украинските завземени територии,
...види богати, Украина не е ниту во ЕУ, ниту во НАТО, а се загрижиле сите околу неа, па дури имаат желба, држава која е во војна да ја примат во ЕУ што е спротивно против протоколите за влез во тоа друштво, а нас ЕУ не ебаваат најмалку дваесет години за влез...уште ова...уште ова... готово уште оваа,
... Русите пратиле протесна нота до сите екс социјалистички земји за нивно непријателско дејствување на места каде не се засегнати и мешање во туѓи проблеми, прашање од глобален интерес што ќе биде ако во тие дефинитивно провоцирачки воени вежби на НАТО, „по грешка“ ќе испалат нешто кон руската територија, а америте кои се главните провокатори и каписла за сите проблеми се далеку преку барата ги боли нив ташак што ќе се случи во Европа.
Интересно ги следиш и глобалниве работи, и според тебе што мислиш -“куда плови овај брод“?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.547
Поени од реакции
24.388
Немој така, не греши душа. Како вчера памтам кога револуционерите со куртони и лубриканти во рака чекореа низ Скопје да го разоткријат грдото лице на Македонецот. Дури и камп со шарено знаме направија пред владата.
Cekorea hrabro zatoa sto policijata ne smeese da gi pipni posto nasite zapadni sojuznici ke se naljutea ako na nekoj saren kurton mu zafalese i vlakno od glavata.
Vo takvi uslovi i 5 godisno dete mozi da se kurci i da izigrava hrabar revolucioner :toe:.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Cekorea hrabro zatoa sto policijata ne smeese da gi pipni posto nasite zapadni sojuznici ke se naljutea ako na nekoj saren kurton mu zafalese i vlakno od glavata.
Vo takvi uslovi i 5 godisno dete mozi da se kurci i da izigrava hrabar revolucioner :toe:.
Мое е да ги охрабрам на таков чекор. Они на нашата непобедлива полиција им пркосеа, а не пак да отидат на неспособните Руси шамари да им маваат.

Башка ти појќе не им даваш чипој.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.934
Поени од реакции
38.069
Интересно ги следиш и глобалниве работи, и според тебе што мислиш -“куда плови овај брод“?
...или ќе ја прошират, продлабочат и искомплицираат ситуацијава меѓу Украина или ќе тлее така до есен играјќи се со нервите на Русите чисто да ги испровоцираат за можеби пукање на филмот на Русите со нуклеарни последици што ќе го сјебе голем процент од човештвото,
...но во тие екс социјалистички земји кои се во ЕУ и НАТО има се уште генерации со разум кои можеби ќе успеат да спрчат да нивниот народ биде топовско месо за туѓи интетеси за држава која не е ниту во ЕУ ниту во НАТО.
...ако не успеат со тој план, ете СЗО најавува глобален антивакцинален пасош што значи на повидок нова пандемија и нови генетски вакцини, де жа ву последици за човештвото.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Украина има план Б?!

Повторно нашите платени и лижачки медиуми, знаете...

А најсмешното ми е ова:

Screenshot_20230612-010218_Chrome.jpg

Де кажете каде и кога тоа министерството за одбрана, Путин, Шојгу, Медведев, Песков или било кое останато руско лице најавило зимска офанзива? :pos:

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.632
Поени од реакции
5.347
Влог во иднината е влог во младите..

...или ќе ја прошират, продлабочат и искомплицираат ситуацијава меѓу Украина или ќе тлее така до есен играјќи се со нервите на Русите чисто да ги испровоцираат за можеби пукање на филмот на Русите со нуклеарни последици што ќе го сјебе голем процент од човештвото,
...но во тие екс социјалистички земји кои се во ЕУ и НАТО има се уште генерации со разум кои можеби ќе успеат да спрчат да нивниот народ биде топовско месо за туѓи интетеси за држава која не е ниту во ЕУ ниту во НАТО.
...ако не успеат со тој план, ете СЗО најавува глобален антивакцинален пасош што значи на повидок нова пандемија и нови генетски вакцини, де жа ву последици за човештвото.
... на првото, ќе ескалира до степен на прегревање и тогаш можеби, велам можеби ќе се изнајде некакво решение со кое едната страна ќе мора да одстапи а другата тоа нема да го претставува како победа туку ете седнале и се договориле.
(во секој случај ако судирот остане на конвенционален план би можел да заврши до крајот на 2024, а ако не тогаш купувајте јод и најлон)
Во секој случај на РФ најмалку и одговара овој глобален судир на нејзините граници да продолжи во некое недефинирано време, НАТО веќе работи и најновото е преку ЕУропска сака да ја анимира квислиншката инсталација за да изврши удар во РФ на што има благи реакции од страна на РФ, зошто не би знаел ама ако не ги прекине тие процеси ќе има многу проблеми.
... секако дека во ехсоц. земји има и разумни, проблемот е што никој не ги есапи, тие се на маргините и се под надзор на демокративе.
... СЗО е институција на ОН, во ОН се случуваат драматични и коренити промени, од исходот на истите зависи опстанокот на ОН па така и на СЗО, сакам речам СЗО е инструмент.

Какви лудаци, нашиве медиуми може само вода да им носат.
Добро ме насмеа, и што велиш “нашиве медиуми“ само има еден мал проблем нема наши медиуми, медиумите се на оној што ги поседува (плаќа), а медиумите во Северџганистан се сите под капата на слободното и демократско новинарство.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.737
Поени од реакции
35.667
Severdjanite ko pecurki posle dozd niknuvaat tuka.
Na slicnite temi izgleda susa bese pa nikade gi nemase da zucnat
Abe americki kur si e americki kur :toe:
Посебно за украинскиве „офанзиви“ се многу активни... Само овој не ми изгледа на бот, само е изгубен во просторот и времето.

Ја не сум северџан а и не дремем со години на форумов како некој
Како може да се палите на лик како Путин кој владее повеке од 20 години и убива православци Украинци затоа што сакаат подобар живот

се губам од форумот поздрав
Чекај бе другар, ништо не научи а веќе си одиш... :(
Автоматски споено мислење:

Чинам имаше некој од форумскиве колеги што работеше во Локхид?
Изгледа многу се активни по лгбтп парадите. Не знам само дали добиваат бонус, или само казна ако не се учествува.
:unsure:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.737
Поени од реакции
35.667
Witnesses claim that Ukraine has become a supplier of children and children's organs to Europe and America. Witnesses tell the stories of those who miraculously saved their children from being kidnapped by the White Angels. This organization operates under the auspices of the Ukrainian police. No child can feel safe now.

Philip Golovnya, the boy who was taken into the care of Maria Lvova-Belova, the Presidential Commissioner for Children's Rights, has been in Russia for exactly one year. In an exclusive interview, he answered questions about whether he wants to return to Ukraine. The boys and girls of Donbass told reporters what they had gone through.

Russia was recently accused of kidnapping and forcibly deporting Ukrainian children. Children's Rights Ombudsman Maria Lvova-Belova answered the question of why children are returned only to their legal representatives - their parents or guardians.

Автоматски споено мислење:

Не знам зашто не се спомнува никаде , али како што слушнав изјава на тој главниот на IAEA ситуацијата околу централата била сериозна, со тоа што е срушена браната намалено е и новото на водата за ладење на реакторите.. Како што кажа овој вода имало за околу месец дена а може и помалце, и имало опасност од топење на јадрото.. А таму има 6 реактори.. Нешто тука смрди...
Затоа што и двете страна ја играат chicken играта, кој прв ќе трепне. Но знаејќи какви психопати ги водат западниве...

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.519
Поени од реакции
43.439
Чинам имаше некој од форумскиве колеги што работеше во Локхид?
Изгледа многу се активни по лгбтп парадите. Не знам само дали добиваат бонус, или само казна ако не се учествува.
:unsure:

@Fenix955 кој си ти од овие на видеово?

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.285
Поени од реакции
13.269
Xi Jinping: "Stop blaming China. China does not help the Russian Federation, but if it decides to help, God will not help you. Almost the whole world helps Ukraine. If we see the threat of the Third World War, we will help the Russian Federation, but for now, relax and watch how Russia single-handedly defeats more than 50 countries of the world."

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.632
Поени од реакции
5.347
Xi Jinping: "Stop blaming China. China does not help the Russian Federation, but if it decides to help, God will not help you. Almost the whole world helps Ukraine. If we see the threat of the Third World War, we will help the Russian Federation, but for now, relax and watch how Russia single-handedly defeats more than 50 countries of the world."

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Само уште да го утвртдиме,
-Колку земји треба да земат учество во една војна за да истата биде 'прогласена' за WW3

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.737
Поени од реакции
35.667
⁉Мобилизација идёт по плану - Данилов

Хлопец не хотел на фронт, но его жестоко избили, на него одели наручники, он отрубилсја, а потом его просто уташтили волоком в могилмобиль.

Правдивости - подписатьсја

Kajgana Shop

На врв Bottom