Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.319
- Поени од реакции
- 12.336
- Локација
- Македонија
- Веб-сајт
- heptagramxi.wordpress.com
Ок, нека биде така. Се сложувам. Римскиот е оригинален и нема врска со Египет.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Жената на врвот ја пикирам , заеднички елементи облележувам.
Што преставува жената со крила и диск во рацете?
Највероватно е значење за универзумот, крила - постојано во движење, дискот - сонцето, женски род - раѓа светови-планети.Веројатно симболизира победа, односно победник, како што е пркактикувано при отсликувањето на Римските војсководци на нивните тирумфални столбови.
Што/кого точно симбозизира, треда да се види во приказната која мора да постои зад наведениот споменик.
Највероватно е значење за универзумот, крила - постојано во движење, дискот - сонцето, женски род - раѓа светови-планети.
Симтоматично е што има во повеќе градови, како некој да "мочал" да обележи територија.
Овие се едно духовно ниво повисоки од обичните верници.Комуницираат со слики/скулпури.А една слика илјада зборови.
Како што верниците се собираат во храмови обележани со нивни симболи и икони, ставајќи до знаење дека тука се таа и таа религија, овие малку од по високо."Ова е наш град."
Значи исто како кај верниците кој имаа спротиставена религија, така највероватно и овие имаа спротиставена група.
Ти што мислиш?
Сподели твое мислење.Од Скопје 2014 и што имаат симболите религиозно или духовно заминавте по светот и сликици споделување![]()
Влечеме паралела дека не е случајно поставен жената ангел со венецот во раце само кај нас во Жена Парк.Од Скопје 2014 и што имаат симболите религиозно или духовно заминавте по светот и сликици споделување![]()
ВО однос на христијанство не се мешам повеќе, гледам има солидни наследници кои доволно коментираат за истото, јас многу сум зборувал против, антихрист и слично ми удрија епитети индиректно, па ајде велам нема да дискутирам на тие теми, да не се лутат и чувстуваат навредени.Сподели твое мислење.
ова некоја масонска работа е сигурно
Сека повеќе се наметнува прашањето, зошто исти и многу слични споменици има и низ други светски градови.Но, не само жената со диск во рака, сретнав и коњи, порти , коњаници...како една иста приказна втемелена во градовите.ВО однос на христијанство не се мешам повеќе, гледам има солидни наследници кои доволно коментираат за истото, јас многу сум зборувал против, антихрист и слично ми удрија епитети индиректно, па ајде велам нема да дискутирам на тие теми, да не се лутат и чувстуваат навредени.
Веќе споделив мое мислење за темава, за Александар III Македонски и Бафомет
Секако не бараме вистина ниту може да ја знаеме вистината зошто баш вакви споменици а не други има низ Скопје. Шпекулации сепак се добра работа...
Сека повеќе се наметнува прашањето, зошто исти и многу слични споменици има и низ други светски градови.Но, не само жената со диск во рака, сретнав и коњи, порти , коњаници...како една иста приказна втемелена во градовите.
Ништо друго не ми паѓа на памет, освен дека бележат територија или пренесуваат порака/приказна на оние малку понапредни верници.
Одамна не сум прошетал низ жена парк, па според сликата и нејзиниот редослед мислењето мое е следно.
Највисоко жената за која веќе кажав преставува универзумот, во постојано движење, сонцето го "држи" ,раѓа светови.
Под нејзе , вечниот огин - се однесува за бог-божество.
Следи платформа со 4 коњи , ја праставува земјата и нејзините 4 годишни времиња кој се во движење.
Потоа гол човек кој носи огин во раката, Прометеј, Исус, Митра..оној кој носи божја мудрост на луѓето.
Пред него десно и лево по две групи на луѓе со грб завртени на Прометеј.
Едни кој го користат зборот како оруже, писатели, наставници, политичари , новинари сите што се оратори.
И вторите заколнати луѓе на својата кауза за која со оружје се борат.
Спротивно од целиот овој комплекс , преку улицата има коњаник на кого раката му е поставена како да држи свера/топка, оваа се однесува за луѓе - научници.
Всушност се е дел од една престава која се одигрува пред очите на секој човек, преставена како уметничко дело.
Овие се апостолите!!
Темплари, Масони, иницијаторски друштва.